Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Instalace Ubuntu 9.04 - nejde [vyřešeno]  (Přečteno 5320 krát)

Šuohob

• Závislák
Re: Instalace Ubuntu 9.04 - nejde [vyřešeno]
« Odpověď #25 kdy: 20 Srpna 2009, 12:14:24 »
Jak jsem rikal, s 2600 ma hodne lidi problemy vcetne me. Ty problemy (viz google) jsou casto ruzneho druhu... Zkus vymenit kartu za jinou a uvidis. Pokud ti to napriklad ve windows nedela (nedelalo), tipoval bych, ze za ty problemy muze karta a spatny ovladace.
Tak dlouho se vrzá s Acerem, až se displej utrhne.

Sergej158

• Návštěvník
« Odpověď #26 kdy: 20 Srpna 2009, 21:39:11 »
No, měnit kartu se mi rozhodně nechce... ale v XPčkách mi to nedělá. Zkusím ještě ty ovladače a uvidím.
Vím,že nic nevím.
S.

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #27 kdy: 21 Srpna 2009, 13:56:54 »
Prostě nabootuj s vesa ovladačem.
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

Sergej158

• Návštěvník
« Odpověď #28 kdy: 21 Srpna 2009, 22:12:07 »
Tak to je mi záhada, včera jsem stáhl new ovladač na ATINU 9.8 (byl 9.2) instaloval jsem jej a ráno mi Ubuntu normálně po restartu chodilo asi hodinu, stáhlo se přes 200MB aktualizací (i kernel 2.6.28-15) a vše šlo jak má, i internet, pak jdu do práce, PC vypnu a teď mi to opět po necelá minutě zamrzne  :-\ A je jedno, zda jedu na kernelu 2.6. ...11, nebo 2.6. ...15  ???
Vím,že nic nevím.
S.

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #29 kdy: 23 Srpna 2009, 14:53:37 »
Tak to je mi záhada, včera jsem stáhl new ovladač na ATINU 9.8 (byl 9.2) instaloval jsem jej a ráno mi Ubuntu normálně po restartu chodilo asi hodinu, stáhlo se přes 200MB aktualizací (i kernel 2.6.28-15) a vše šlo jak má, i internet, pak jdu do práce, PC vypnu a teď mi to opět po necelá minutě zamrzne  :-\ A je jedno, zda jedu na kernelu 2.6. ...11, nebo 2.6. ...15  ???

A používáš teda svodobný ovladač nebo přímo od Ati?
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

Sergej158

• Návštěvník
« Odpověď #30 kdy: 23 Srpna 2009, 15:06:36 »
Tak teď mi to zase jede... jinak jsem sosnul ovladač od ATI,ale to jsem instaloval v XP. V Ubuntu jsem nic ještě nedělal. Mám tedy teď ještě sosnout a instalovat ovladač přímo pro Linux ?
Vím,že nic nevím.
S.

Sergej158

• Návštěvník
« Odpověď #31 kdy: 23 Srpna 2009, 21:41:27 »
Už zase nejde  :'( Celé odpoledne jedu na Ubuntu, nainstaloval jsem nějaký nesvobodný ovladač na ATI (FGLRX),doinstaloval nějaké balíčky programů,resetnul a vše šlo jak má, i video šlapalo a net též. Večer jsem se přepl do Widlí a asi po hodině zapl Ubuntu,po startu se instalovaly nějaké balíčky (ještě před přihlášením se) pak z černala obrazovka a nic se asi 10 min. nedělo, tak jsem dal tvrdý rerset, po zalogování se, PC chroupal a trvalo to déle než u XPček, naběhla prac. plocha a po chvilce vše zamrzlo  ::) Dal jsem tvrdý reset (žádné trojkliky a SysRq nešlo), naběhlo to,přihlásím se,chroustá... naběhne plocha,hned dám reset  (z plochy) a po zalogování se vlezu na net, po 10 se. se PC SÁM resetne... když se přihlásím,opět po cca minutě VŠE ZAMRZNE  :o :'( A teď každá rada dobrá...
« Poslední změna: 23 Srpna 2009, 21:46:53 od Sergej158 »
Vím,že nic nevím.
S.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.