Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Ako uplne vypnut overovanie heslom  (Přečteno 3190 krát)

SonnY

• Návštěvník
Ako uplne vypnut overovanie heslom
« kdy: 26 Srpna 2009, 20:41:49 »
Ahojte. Ako mozem uplne vypnut vsetky overovania heslom? Mam tym na mysli, aby som nemusel pri akejkolvek zmene nejakych nastaveni musiet zadavat heslo. Ubuntu 9.04. Prosim reagujte len na otazku.

Kecik

• Aktivní člen
  • *
  • nuqDaq yuch Dapol-where do you keep the chocolate?
    • Personal web page
Re: Ako uplne vypnut overovanie heslom
« Odpověď #1 kdy: 26 Srpna 2009, 20:46:27 »
Něco takovýho vážně nehceš dělat.
The most important thing in the programming language is the name. A language will not succeed without a good name. I have recently invented a very good name and now I am looking for a suitable language.
D. E. Knuth, 1967

Šuohob

• Závislák
« Odpověď #2 kdy: 26 Srpna 2009, 20:52:22 »
Kecik má pravdu, to nedělej... Řešení by bylo pracovat pod rootem, ale
1) je to často smrtelně nebezpečné, stačí jeden uklik a...
2) takle bys z Ubuntu udělal něco na způsob windows xp home edition
Tak dlouho se vrzá s Acerem, až se displej utrhne.

Syncope

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 26 Srpna 2009, 20:58:26 »
No vážně mě už to nejednou zachránilo zadek, když jsem udělal nějakou blbost  :-\
A jestli tě nebaví psát heslo tak si dej nějaké jednoduché jako "123"  .. ne, že bych měl takové  :-X ;D

MacHala

• Stálý člen
  • **
  • Big Bro iz watching joo!
    • ZlejT
« Odpověď #4 kdy: 26 Srpna 2009, 22:44:28 »
http://www.linuxlicious.com/2009/05/log-into-ubuntu-as-root-at-graphical.html

au, citim se jakobych dal sebevrahovi zbran a jeste mu ukazal jak se s ni zachazi...

inu jak by v teto situaci rekla teta Katerina (abecedne serazeno): Co pán prosí to být musí... Dobrá rada nad zlato... Hloupost a pýcha na jednom stromě rostou... Chybami se člověk učí... Chytrému napověz, hloupého kopni... Jde to s ním s kopce... Každý svého štěstí strůjcem... Kdo chce kam, pomozme mu tam...  Komu není rady, tomu není pomoci... Na každého jednou dojde... Není všechno zlato co se třpytí... S čím kdo zachází, tím také schází... Tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, až se ucho utrhne... Za blbost se platí...
Prislusnik ligy, za kreativni pouzivani interpunkcnich znamenek, carek, predevsim.
=======================================
Tweetuju jako http://twitter.com/zl8

svisto

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 27 Srpna 2009, 00:19:43 »
Hm, musim sa priznat ze mne to tiez lezie na nervy, vecne zadavat sudo, ak uz teda nieco nejakou nahodou robim v terminali.
Vsimol som si ze BackTrack4 ide automaticky v roote, (USB install).Takze neviem co si mam pomysliet teda o tvorcoch BackTracku ak vezmem do uvahy vase nazory.Netvrdim ale, ze ho ludia tak pouzivaju, mozno sa im chce vytvorit si vlastny ucet.

MacHala

• Stálý člen
  • **
  • Big Bro iz watching joo!
    • ZlejT
« Odpověď #6 kdy: 27 Srpna 2009, 00:49:20 »
Vsimol som si ze BackTrack4 ide automaticky v roote, (USB install).Takze neviem co si mam pomysliet teda o tvorcoch BackTracku ak vezmem do uvahy vase nazory.
mysli si o nich, ze delaji distro cilene na odborniky + vzhledem k tomu, ze je to livko je i pro lamu relativne obtizne neco zavazneho podelat (a u livek je tohle chovani koneckoncu celkem bezne)

jinak k tomu sudu - taky by mi lezlo na nervy kdybych to musel zadavat furt dokola (a to i pres to, ze ubuntu neni moje hlavni distro a tak v nem travim pomerne malo casu), proto kdyz vim, ze budu potrebovat opravneni jednou napisu sudo -i a voila - mam rootovsky terminal
Prislusnik ligy, za kreativni pouzivani interpunkcnich znamenek, carek, predevsim.
=======================================
Tweetuju jako http://twitter.com/zl8

svisto

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #7 kdy: 28 Srpna 2009, 00:47:40 »
no hej, livko je livko, kto by dokazal omylom nieco vymazat z LiveCd, to by uz ale nebola lama ale ,hm, carodejnik???
Ja mam BT4 na USB kluci, instalacia s ,,persistent changes,, takze tam uz by sa dalo co to pokazit, ale zase to nepouzivam casto, len sem-tam Kismet atd...

elnino22

• Návštěvník
    • centrala.zapto.org
« Odpověď #8 kdy: 28 Srpna 2009, 07:26:05 »
Mňa mi skôr zaujímal účet bez hesla, pre môjho 3 ročného syna. (Nemyslím automatické prihlásenie). Dá sa to nejak oblbnúť? Je smutné že ubuntu na takýchto užívatelov nemyslí.
PC I : M2A-VM, Athlon 64 X2 4000+, 4GB DDR2 800Mhz, WinFast PX7600 GT TDH Extreme,SkyStar2 Ubuntu
PC II: M2A-VM, Athlon 64 3200+,2GB DDR2 800Mhy, MSI 7300 GT, Ubuntu

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #9 kdy: 28 Srpna 2009, 07:58:03 »
Mňa mi skôr zaujímal účet bez hesla, pre môjho 3 ročného syna. (Nemyslím automatické prihlásenie). Dá sa to nejak oblbnúť? Je smutné že ubuntu na takýchto užívatelov nemyslí.
Praveze ubuntu na nich mysli. Predstav si co by tam dokazal narobit bez hesla, ak by mal vsade prava mazat.
3 rocnemu synovy staci spustat programy a na to heslo predsa nepotrebuje. Nie?
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

svisto

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #10 kdy: 28 Srpna 2009, 11:40:01 »
ty zrejme myslis na to, aby tvoj syn v prihlasovacej obrazovke nemusel zadavat heslo, vsak?Inac mi to nedava zmysel, leda ze tvoj syn je taky dobry ze vie pouzivat prikazovu riadku (terminal).  ;D

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #11 kdy: 28 Srpna 2009, 12:41:57 »
V "vlastnostech přihlašování", či jak se to jmenuje, je položka, kdo nemusí zadávat heslo při přihlášení. Jen si nejsem jistý funkčností...

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.