Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Aktualizace [vyřešeno]  (Přečteno 1250 krát)

bjes_des

• Návštěvník
Aktualizace [vyřešeno]
« kdy: 07 Září 2009, 20:16:06 »
Objevuje se mi v liště upozornění na nutnost kontroly aktualizací. Pokud to udělám, aktualizace pravidelně končí takto:

Selhalo stažení http://layer-acht.org/debian/dists/sid/Release  Unable to find expected entry  1394kerel/binary-i386/Packages in Meta-index file (malformed Release file?)
Některé indexové soubory se nepodařilo stáhnout, jsou ignorovány, nebo jsou použity starší verze.

Zkoušel jsem zadat odkaz do zdrojů, ale nedaří se mi to. Poradíte? Případně existuje místo, kde jsou tyto zdroje nějak soustředěny tak, abych si případně mohl vybrat? Díky!
« Poslední změna: 08 Září 2009, 09:16:36 od Pavel Půlpán »
A ze všeho nejhorší jsou trpaslíci. Všude vlezou a strašně rychle se množej...

RapMan

• Aktivní člen
  • *
Re: Aktualizace
« Odpověď #1 kdy: 07 Září 2009, 21:41:31 »
To snad ani neni zdroj pro ubuntu, ale pro Debian?

Jinak pokud ti neni tento zdroj znamy, tak jej vypni v System -> sprava -> Zdroje software -> Software treti strany

Centralne aktualizovany seznam zdroju neexistuje, z uzivatelsky dostupnych muzu doporucit program ubuntu tweak, kde si nejcastejsi zdroje software muzes nastavit

bjes_des

• Návštěvník
Re: Aktualizace
« Odpověď #2 kdy: 07 Září 2009, 22:36:45 »
Díky! Ono je opravdu dobré číst trochu pozorněji, ve zdroji je debian uveden, mě to samozřejmě netrklo. Holt "musím se ještě hoooodně učit".  ;)
« Poslední změna: 07 Září 2009, 22:42:00 od bjes_des »
A ze všeho nejhorší jsou trpaslíci. Všude vlezou a strašně rychle se množej...

Nemec

• Aktivní člen
  • *
Re: Aktualizace (vyřešeno)
« Odpověď #3 kdy: 08 Září 2009, 07:50:30 »
zdroj debianu se dá taky použít, ale pozor je nutné být zvláště opatrný a sledovat co se z dotyčného zdroje přesně instaluje a co se chce odtamtud aktualizovat - nebezpečí rozhození závislostí.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.