Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: WIFI v Ubuntu  (Přečteno 1506 krát)

LC Black

• Aktivní člen
  • *
  • LC_Black
    • Blick.tym.cz
WIFI v Ubuntu
« kdy: 04 Září 2009, 18:49:33 »
Zdravím, potřebuji nastavit Wifi připojení na UBUNTU. SIce mi router najde ale již se nemůžu připojit - naskočí výzva k zadání hesla ale to mi nefunguje přesto že je dobře. NA Wifi routeru mám nastaveno WPA/WPA2 Passphrase - ve windows se připojím  pohodě ale s ubunte ne a ne. Pořád dokola to chce zadat heslo po nějaký době pokusu o spojení. Potřeboval bych aby mi jel internet přez Wifi a mohl jsem dělat aktualizace ubuntu. Děkuji za každou radu a pomoc. ???

Vyřešeno - WICD funguje a již se připojím - jen kdyby náhodou někdo věděl jak udělat aby u notebooku ASUS F3M jak se zapíná wifi - bluetooth - taktéž po zapnutí svítila Wifi karta - svítí pouze Bluetooth a taky se ukazuje ikona v pravým rohu (v tray oblasti) na Wifi v ubuntu tlačítko nemá vliv.
« Poslední změna: 06 Září 2009, 14:48:15 od LC Black »
NB ASUS F3M -AP005A-AMD New Sempron64 3400+ (25W)/15.4W/2536MB RAM/80GB HDD/Nvidia GeForce Go 6100/

Pepe999

• Stálý člen
  • **
Re: WIFI v Ubuntu
« Odpověď #1 kdy: 05 Září 2009, 12:50:07 »
Zdravím, potřebuji nastavit Wifi připojení na UBUNTU. SIce mi router najde ale již se nemůžu připojit - naskočí výzva k zadání hesla ale to mi nefunguje přesto že je dobře. NA Wifi routeru mám nastaveno WPA/WPA2 Passphrase - ve windows se připojím  pohodě ale s ubunte ne a ne. Pořád dokola to chce zadat heslo po nějaký době pokusu o spojení. Potřeboval bych aby mi jel internet přez Wifi a mohl jsem dělat aktualizace ubuntu. Děkuji za každou radu a pomoc. ???
Zkus si tam nastavit pouze WPA encrypt. Ten mixovanej s WPA2 mi delal problemy jak v Ubuntu, tak na Sabayonu. Taktez doporucuju pouzivat WICD managera na wifi pripojeni..

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.