Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Money 2000, wine a HW klíč  (Přečteno 1482 krát)

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
Money 2000, wine a HW klíč
« kdy: 08 Září 2009, 09:18:22 »
Starý známý problém. Money 2000 funguje ve wine, ale má HW klíč, který musí být v LPT portu. Ten má jakýsi svůj ovladač, který se na starém OS spouštěl asi se systémem. Money 2000 potom při spouštění detekují HW klíč a naběhnou v plné verzi. Jinak v Start demoverzi.

Nevíte, jak to rozchodit ve Wine?
Koupil jsem si i novější verzi Money, která funguje bez HW ovladače, ale ta funguje o tolik pomaleji, že s ní nemohu pracovat...

Martin Cígler

Cígler má sice návod i pro zatím nevydané Windows 200 :-), ale na Linux zapomíná:
http://www.csw.sk/clanky/555166#11
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

mka

• Závislák
  • Chybovat je moje.
    • Příložany Cé Zet
Re: Money 2000, wine a HW klíč
« Odpověď #1 kdy: 08 Září 2009, 14:24:15 »
Jen pro upřesnění:
HW klíče obvykle nemají žádný ovladač, který se spouští se systémem, ale příslušný SW si obvykle "sahá" přímo na port (laicky řečeno, zataháš za příslušné drátky na paralelním rozhraní způsobem, který se běžně nepoužívá a kouzelná krabička ti vyplivne "bondónek") . Problém bude zřejmě v tom, ve wine to asi jaksi nepůjde. Leda by šlo nějak povolit přístup k HW. Nevím, wine nepoužívám...

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
Re: Money 2000, wine a HW klíč
« Odpověď #2 kdy: 08 Září 2009, 14:50:00 »
Ovladač jsem to nazval nepřesně, ale pravda je, že program a HW klíč se instaluje odděleně. Když nainstaluji pouze program, běží ve verzi demo. když vložím klíč, běží zase ve verzi demo, musím nainstalovat klíč, zasunout klíč, restartovat a potom až spustit program...
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.