Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Gaim  (Přečteno 3393 krát)

p.dohny

• Aktivní člen
  • *
Gaim
« kdy: 30 Ledna 2007, 21:27:29 »
Zdravím, mám dotázek: je na Edgy, jak se říká nějak slušně chodící Gaim??? Jako myslím konkrétně diakritiku a posílání a přijímání souborů. Zkoušel jsem snad už 5 kódování u toho Gaimu co je základu Edgy, ale jako, že někde fungoval se říct nedá. Buď je to čínsky(a to i s obrázky) a nebo se tak můžu akorát koukat na to co chci poslat a to je tak všechno co se s tím dá dělat? Na 6.06ce jela ta 1,5ka docela solidně bych řekl, tak nechápu proč ve veži 2...atd je tolik chyb??? Něco jako je v těch zdrojích, jako náhrada ICQ nějalé Licq nebo jak se to jmenuje...to je snad ještě horší :)
Tak tedy máte to už někdo nějak sprovozněné a jestli jo, tak se klaním a jáká je to verze a jak jste to dokázali. Díky moc
Ubuntu 20.10.
Nachystej mi uzenáče, na snídani jsem zpátky :)

Ander

• Návštěvník
Gaim
« Odpověď #1 kdy: 30 Ledna 2007, 21:46:58 »
POsilani souboru rozhodne ve beta verzi 2 funguje rozhodne lepe nez v 1.5. S diakritikou problemy nemam, jsem ze stare skoly, ktera zvykla psat emaily apod. bez hacku a carek. Jinak ani s tim tusim nemam problem. Das si vlastnosti uctu ICQ, listu Pokrocile a tam do kolonky kodovani napises cp1250. To by ti melo zajistit, aby jsi nemel problem pri komunikaci s lidmi, co maji Windows.

drat

• Aktivní člen
  • *
Gaim
« Odpověď #2 kdy: 30 Ledna 2007, 21:59:51 »
Ve verzi 2 je pravdepodobne tolik chyb protoze je to BETA. tohle me na Edgym nejvic zklamalo. Ten beta gaim co tam je je opravdu hrozny.

p.dohny

• Aktivní člen
  • *
Gaim
« Odpověď #3 kdy: 30 Ledna 2007, 22:02:33 »
Citace: Ander
POsilani souboru rozhodne ve beta verzi 2 funguje rozhodne lepe nez v 1.5. S diakritikou problemy nemam, jsem ze stare skoly, ktera zvykla psat emaily apod. bez hacku a carek. Jinak ani s tim tusim nemam problem. Das si vlastnosti uctu ICQ, listu Pokrocile a tam do kolonky kodovani napises cp1250. To by ti melo zajistit, aby jsi nemel problem pri komunikaci s lidmi, co maji Windows.
Tak koukám, že to tu někdo tak trochu npochopil. Ten problém není ani tak na mojí strně mě jako diakritika gunkuje(když napíšu ž tak taky ž vidím) problém je v tom, že asi každýmu druhýmu musím psát "prosím bez diakritiky" jinak sei připadám jak v Asijském bistru....
A to kódování jsem zkoušel....viz to co jsem psal(chtělo by si to přečíst) dával jsem jích tam asi 5 těch kódování co sem kde splašil a nic. Nejde o kódování, ale spíš o vezri a na to sem se taky ptal.
Ubuntu 20.10.

p.dohny

• Aktivní člen
  • *
Gaim
« Odpověď #4 kdy: 30 Ledna 2007, 22:03:24 »
Citace: drat
Ve verzi 2 je pravdepodobne tolik chyb protoze je to BETA. tohle me na Edgym nejvic zklamalo. Ten beta gaim co tam je je opravdu hrozny.
Jo jo říkám v té 6.06 ce to bylo mnohem lepší a nechápu proč se to tak zvrtlo :( ale je to dosk k zlosti
Ubuntu 20.10.

TIGER

• Návštěvník
Gaim
« Odpověď #5 kdy: 08 Února 2007, 21:46:03 »
To je jasne, ze kdyz Vam nekdo bude psat z Win stanice, ze uvidite nesmysl, dokud u nej nenastavite kodovani CP1250.

TIGER

• Návštěvník
Gaim
« Odpověď #6 kdy: 08 Února 2007, 21:47:00 »
GAIM neni spatnej, ale mne nevyhovuje, ja mam radeji to silene LICQ :-D

p.dohny

• Aktivní člen
  • *
Gaim
« Odpověď #7 kdy: 08 Února 2007, 21:49:17 »
Citace: TIGER
GAIM neni spatnej, ale mne nevyhovuje, ja mam radeji to silene LICQ :-D
Zkušte kopete, je to sice pro KDE, ale na gnome mi jede v pohodě, jediná nevýhoda je posílání dat. Ale diakritika jak víno
Ubuntu 20.10.

Martin - ViPEr*CZ*

• Závislák
Gaim
« Odpověď #8 kdy: 08 Února 2007, 21:51:49 »
Gaim je super...jen není ještě dodělanej....vyzkoušejte PSI třeba taky ;)
Open source is gold way... Mint 17.2, Debian 8.1 Jessie| Ubuntu Wiki (návody) | Google vyhledávač | Qt4 návody

p.dohny

• Aktivní člen
  • *
Gaim
« Odpověď #9 kdy: 08 Února 2007, 21:54:55 »
Citace: ViPEr*CZ*
Jo to já jako Gaim vůbec nezatracuju fakt dobrej, ale jak říkáte není dodělanej, což je v tuhle chvíli pro mě asi to nejdůležitější, nic nefunguje na 100% nikde, ale to kopete mi v tuhle chvíli přijde na ty zprávy lepší(PSI taky velice povedené). Těším se až bude Gaim hotov(tedy né beta)
Ubuntu 20.10.

Martin - ViPEr*CZ*

• Závislák
Gaim
« Odpověď #10 kdy: 08 Února 2007, 21:56:26 »
Citace: p.dohny
Jo to já jako Gaim vůbec nezatracuju fakt dobrej, ale jak říkáte není dodělanej, což je v tuhle chvíli pro mě asi to nejdůležitější, nic nefunguje na 100% nikde, ale to kopete mi v tuhle chvíli přijde na ty zprávy lepší(PSI taky velice povedené). Těším se až bude Gaim hotov(tedy né beta)
Přesně tak to jsme dva... ;)
Open source is gold way... Mint 17.2, Debian 8.1 Jessie| Ubuntu Wiki (návody) | Google vyhledávač | Qt4 návody

p.dohny

• Aktivní člen
  • *
Gaim
« Odpověď #11 kdy: 08 Února 2007, 21:57:22 »
Citace: p.dohny
Přesně tak to jsme dva... ;)
Kdyby jenom dva :-D
Ubuntu 20.10.

Phil.cz

• Návštěvník
Gaim
« Odpověď #12 kdy: 09 Února 2007, 06:40:16 »
Se zobrazováním příchozí češtiny jsem měl problém i na Win v případě, že ten druhý měl Trillian. Tam totiž v default nastavení ICQ účtu není zapnuto UTF8. Jakmile si to ten člověk zapnul, hned to chodilo správně.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.