Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Kernel řady 2.6.31(30.5).x vs Ati grafika+svobodný ovladač  (Přečteno 3715 krát)

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
Mám ATi X1250 a používám svobodný ovladač, ale možná se Vás to taky týká.
Zkoušel jsem nějaké verze tohoto kernelu a při spuštení 3D má hra snad 4FPS. GLXGEARS hlásí ještě míň jak dřív cca 250fps.
Updatoval jsem tedy z X-swat. Jev stále stejný.
Updatoval jsem z nestabilní Edgers. GLXgears stejné. Hra jede kolem 15fps s chybama v obraze. Což je podstatné zlepšení proti X-swat, ale zároveň proti klasice na Jaunty velmi podstatné zhoršení.

Pozorujete někdo podobné věci taky? :)
Snad to do 9.10 zmizne.

Proč jsem to zkoušel? Protože jsem doufal, že byli implementovány do ovladače již některé funkce mé grafické karty, aby měla konečně normální výkon.

Edit: Testuju na Jaunty, ale to je myslím naprosto jedno, když mám natáhlý jiný ovladač než je v Jaunty a jiné jádro.
« Poslední změna: 11 Září 2009, 23:07:55 od Rovano »
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

col_boggy

• Host
Re: Kernel řady 2.6.31.x vs Ati grafika+svobodný ovladač
« Odpověď #1 kdy: 11 Září 2009, 18:04:27 »
Jestli to jádro testuješ na alfě Karmicu, není se čemu divit. Pokud ne, odpověď je zrovna tak jednoduchá - co ti funguje, do toho se zbytečně nevrtej; příště bych zůstal u starší, ale pro tebe zjevně vhodnější.

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #2 kdy: 11 Září 2009, 18:31:01 »
Netestuju to jádro na Karmicu :) Ale v Karmicu todle jádro bude.
Jen jsem to chtěl zkusit. Četl jsem o všelijakých změnách v kernelu tak mě zajímala realita.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

col_boggy

• Host
« Odpověď #3 kdy: 11 Září 2009, 20:17:26 »
Realita je taková, že Ubuntu je na testování nových verzí kernelu dost vtipné distro (zkoušel jsem před pár měsíci a víckrát to už dělat nebudu).

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #4 kdy: 11 Září 2009, 22:26:16 »
Teď jsem testoval jádro 2.6.30.5 s nestabilním ovladačem grafiky 12.99 a sic je jeho výkon nižší a občas to cukne, ale zobrazuje konečně bez chyb v 16 i 32bit hloubce  ve 3D :) Tak jsem si zapařil Tremulous  8)

Ještě zkusím nejnovější ovladač ze stabilní řady.

Edit: Nezkusím. Nechci riskovat ty závislosti.
« Poslední změna: 11 Září 2009, 22:40:46 od Rovano »

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #5 kdy: 11 Září 2009, 23:07:18 »
Tak jsem to ještě otestoval a pokud vypnu real flares ve hře tak mám 2x víc fps a pokud hraju v 16bitech tak mi to jede stabilnějším výkonem i v řeži než se starým ovladačem. Jsem spokojen.
« Poslední změna: 12 Září 2009, 12:51:09 od Rovano »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.