Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Systém nestartuje  (Přečteno 3388 krát)

Michal_

• Návštěvník
Systém nestartuje
« kdy: 08 Září 2009, 23:47:27 »
Zkoušel jsem všechno možné, ale už nevím jak dál... při nabíhání systému obrazovka ztmavne a nic se neděje. Lze nějak zachránit data, která jsem měl na discích s Ubuntu?

Marek_

• Aktivní člen
  • *
Re: Systém nestartuje
« Odpověď #1 kdy: 09 Září 2009, 00:01:14 »
A šel jsi cestou upgradu nebo nová instalace KK? Kde jsou ta data, máš je na oddělené partition?
Proč instaluješ "nehotovou" verzi, když tam máš důležitá data a nevíš, jak z toho ven.

Neposkytl jsi téměř žádné relevantní informace, tak ti poradím jen:
Zkus nabootovat z LiveCD a přimountovat příslušný oddíl a někam zkopírovat svá data.
openSUSE 13.1
Opera 12 - ano, stale

Ravensun

• Aktivní člen
  • *
  • LL - jako Linux lama :o)
    • Linux a MSI M655 notebook
« Odpověď #2 kdy: 09 Září 2009, 07:06:53 »
pokud jste upgradoval již nainstalovanou verzi (nějakou tu alfu co teď existuje)  a při upgradu se nainstalovalo novější jádro, zkuste až naběhne grub při bootování počítače zvolit v pokračování bootvání tu starší verzi jádra. Měl jsem v tomhle případě stejný problém. Ale díky tomu, že jsem tam měl starší jádro a neodinstaloval jsem jej, tak to pomohlo. A přidávám se k příspěvku výše, Ubuntu 9.10 je v tuto dobu jen pro testery. V této fázi se rozhodně nedoporučuje používat pro běžnou práci. Když už teda to nemůžete vydržet, tak na počítači rozhodně:
1) oddělte home jako další partition
2) používejte testovací verzi s předchozí verzí a pracujte na té stabilní verzi (ta netestovací)
Sabayon Gnome-Shell,  MSI M655 AMD Turion64 2GHz, 2x512DDR, ATI X1600 256MB DDR3, PATA, webcam sn9c201, cardreader oz711mp1, bluetooth, wifi ralink rt2500, 
Ubuntu 12.04  64bit, Desktop Intel Pentium D 3,4GHz 800MHz FSB, 2x2GB RAM DDR2, MSI N560GTX-Ti Hawk,
http://maps.google.com/maps?f=q&hl=cs&geocode=&q=http:%2F%2Fufaak.wz.cz%2Fubuntu%2Fubuntu.php&ie=UTF8&z=5  -  Mapa ubunťáků

Michal_

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 09 Září 2009, 22:49:26 »
Zase tak podstatné věci tam nemám, ale byla by škoda o ně přijít.
S tím mountem to určitě zkusím, to by mělo šlapat, díky.
Starší jádro jsem zkoušel, nezabralo.

Marcel Gavalier - Gavo

• Aktivní člen
  • *
    • Facebook - GavoStar
« Odpověď #4 kdy: 12 Září 2009, 00:09:13 »
Ahoj ja ti dam riesenie, :P a dufam ze pomoze.

Spust starsie jadro ale v recovery mode, malo by ti nabehnut take nie velmi graficke menu kde si vyberies aku sluzbu chces pouzit, vyber si tam nejaku napriklad fsck alebo clean alebo nejaku inu recovery, neviem to z hlavy a urcite teraz to riesit nejdem mozno rano zajtra, ale mne to spravil nedavno pri nahlom vypade prudu, nezacal bootovat. tak som to tak urobil (fsck) opravil som si chybne casti v root strome na disku. (klikas Y Y Y :D ked sa na daco pyta :D hlavne si daco nezmaz ked pise ze ci FIX? tak y.. atd) ak by nenabehlo sprav to tak par krat  za sebou, niekedy to neprpavy na prvy krat, a potom ked nejpojde ani tak vezmi nabootoj v recovery mode a uplne prva albeo posledna neviem presne je moznost ze pokracovat v normal mode zarucujem ze to nabhne lebo uz si v podstate nabootoval len nemas grafikce prostredie -- problem moze byt ze pri normaalnom boote natrafi na chybu a zamrzne alebo sa len tak zastavi (a pochybujem ze mas nastavne aby ti robil vypis ked bootoje takze to ani nezistis, ci caka na enter alebo nieco :D)

AK nabootojes v recovery ajdo grafickeho tak odpis
Po 19:00 sa k odpovedi neodpracujes! - Vsetci kukaju vecerne spravodajstvo!  :/
Ubuntu 9.10 "na tvrdo"
XPS M1530 CORE 2 DUO T8300 2.40GHz,800,3M Memory Dual Channel 3.0GB (1X2GB + 1X1GB) 667 MHz DDR2 SDRAM Hard Drive 250GB Serial ATA (5400RPM) Graphics Card 256MB NVIDIA GeForce Go 8600M GT

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.