Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Čistá instalace KK(A5)64bit po upgrade nenajede  (Přečteno 4675 krát)

julian

• Návštěvník
Čistá instalace KK(A5)64bit po upgrade nenajede
« kdy: 16 Září 2009, 15:27:22 »
Ahoj, již několik měsíců mi na NB Lenovo T61 beží zcela v pořádku KK, po nejnovějších upg. však přestala pracovat (graficke prostředí), inu řekl jsem si že po 2 letech nastal čas na reinstalaci načisto. Tedy nainstaloval jsem KK(A5)64bit - vše OK, dám apt-get update / upgrade a jsem tam kde jsem byl....
init: Unable to connect to the system bus: Failed to connect to socket /var/run/dbus/system_bus_socket: No such file or directory

a je to tu opět.....
prosím, o radu, kde bych měl začít hledat problém - jsem zvědavý neználek....  :)

díky

Julian

oyankee

• Host
Re: Čistá instalace KK(A5)64bit po upgrade nenajede
« Odpověď #1 kdy: 16 Září 2009, 15:44:10 »
Jo, včera mi to taky spadlo. Já bych to neřešil. Používáš vývojovou verzi, tak s tím musíš počítat. Těžko hledat nějaké řešení, když se ty balíky ze dne na den mění. U mě to chcípne při načítání Samby, včera to byl pro změnu usplash. Prostě sranda.

Problém může být v balíčcích, ponechaných v současné verzi. Udělal jsem

sudo apt-get dselect-upgrade

a šlape to.
« Poslední změna: 16 Září 2009, 16:09:00 od Muffon »

julian

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 16 Září 2009, 15:48:43 »
njn. - já jsem z toho vyplesklej, spise kvuli obracene logice, KK byl proste az donedavna prekvapive STABLE a ja si na to proste moc zviknul
ale je fakt, ze pred koncem vyvoje se vse finisuje a tech zmen v balicich je proste strasne mnoho

J

oyankee

• Host
« Odpověď #3 kdy: 16 Září 2009, 16:11:10 »
Zkus dselect-upgrade.

Fred Rooks

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 17 Září 2009, 02:19:40 »
Taky jsem se dostal do podobného problému. Je to tím, jak se najednou přechází z halu na devicekit a udev a zvětšuje se role upstartu, takže nic nečekaného). Dlouho jsem se s tím patlal a nic nepomáhalo. Nešla síť, nešel připojit flashdisk a nešlo s tím nic udělat, ani nahodit hal, dbus, eth0, nic. Nakonec jsem nabootoval z flashky, chrootnul se do systému, (kdyžtak nezapomeň připojit /dev a /proc), nahodil síť, dokončil upgrade (tuším, že visel upstart), pro jistotu překonfiguroval udev a teď je všechno v pořádku. Případně poradím podrobněji.
Promise her anything, but give her GNU.

Radix

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #5 kdy: 17 Září 2009, 10:14:48 »
Opravdu se to nějak pohoršilo.
Včera jsem instaloval KK 32bit na 160 GB disk, kde jsou i Windows. Oddělil jsem 90 GB na KK a zvolil jsem Nainstalovat vedle sebe.
Když jsem začal stahovat aktualizace, vyskočila hláška, že na disku je málo místa. To mně bylo divné, když na Ubuntu bylo volných 90 GB. Podíval jsem se tedy na disk přes GParted. Disk se přerozdělil tak, že na KK bylo 2,5 GB, swap 180 MB.
Na zbytek disku se roztáhly Windows.
Zkusil jsem tedy novou instalaci s ručním rozdělením disku. Po restartu jsem už nenabootoval:
fsck died with exit status 4
Run fsck manualy without -a or -p options

Opravit se mně to nepodařilo. Počkám na Alfu6, která by měla dnes vyjít.

julian

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 24 Září 2009, 10:39:25 »
Taky jsem se dostal do podobného problému. Je to tím, jak se najednou přechází z halu na devicekit a udev a zvětšuje se role upstartu, takže nic nečekaného). Dlouho jsem se s tím patlal a nic nepomáhalo. Nešla síť, nešel připojit flashdisk a nešlo s tím nic udělat, ani nahodit hal, dbus, eth0, nic. Nakonec jsem nabootoval z flashky, chrootnul se do systému, (kdyžtak nezapomeň připojit /dev a /proc), nahodil síť, dokončil upgrade (tuším, že visel upstart), pro jistotu překonfiguroval udev a teď je všechno v pořádku. Případně poradím podrobněji.

Ahoj, sam jsem nikam nepokrocil a rad bych system dale rozbeh, proto bych byl za kazdou radu vdecen.
Sit jako takova jde, ale nevim co vse je mysleno pod pojmem dokoncil upgrade, kazdopadne hlaska je stale stejna a pravdive /var/run/dbus neni....

J
« Poslední změna: 24 Září 2009, 14:59:54 od julian »

julian

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 24 Září 2009, 16:29:21 »
Tak již mi to běží / dokončil jsem upgrade pomocí dselectu, ale pokud by mi byl schopen někdo vysvětlit rozdíl v apt-get a dselect, doposuď jsem měl za to, že oba nástroje jsou v podstatě shodné....

díky

J

oyankee

• Host
« Odpověď #8 kdy: 24 Září 2009, 16:30:26 »
man apt-get  ;D

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.