Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Synchronizace ntb s desktopem (možná) :-)  (Přečteno 1379 krát)

boonn

• Aktivní člen
  • *
  • Urgulak the Great
Synchronizace ntb s desktopem (možná) :-)
« kdy: 26 Září 2009, 15:43:10 »
Zdravím - mám stolní počítač s ubuntu, se kterým jsem si trochu vyhrál (přidané zdroje aby se např. open office aktualizovali rychlejc, opravená kontrola pravopisu u pidgina atp.).

Musel jsem si pořídit i ntb (na přednášky) a nahrál na něj samozřejmě taky ubuntu. Jenže se mi nechce všechno nastavovat znova ...

Proto bych se rád zeptal, jestli neexistuje způsob, jak přenést "nastavení" z mého stolního pc do ntb? Popř. nějak elegantně synchronizovat lepicí poznámky, tomboye a evolution? (zatím mi napadlo jen vyexportovat z evolution nastavení, z firefoxu záložky a zkopírovat to ...)

tak pokud máte podobné zkušenosti, můžete mi sem pls hodit nějakou radu ... díky moc  ;)
« Poslední změna: 26 Září 2009, 23:23:25 od urgulak »
The only good is knowledge and the only evil is ignorance.
   ~ Socrates
 Use linux flarerpg.org - great open source game

mosqa

• Stálý člen
  • **
Re: Jednoduchá lamácká otázka (možná) :-)
« Odpověď #1 kdy: 26 Září 2009, 16:00:11 »
vacsina aplikacii ma nastavenia ulozene v skrytych zlozkach v domacom priecinku - staci ich skopirovat do domaceho priecinku notasu. zdroje su ulozene v subore /etc/apt/sources.list ale neviem ako je to s exportom/importom overovacich klucov, mozno by stacilo skopirovat cely obsah priecinka /etc/apt ale radsej si pockaj na rady skusenejsich..
AMD Athlon X2 4850e; GIGABYTE MA78GM-DS2H; IGP ATI HD3200; 2GB (KIT 2x1GB) DDR2 KINGSTON BOX; WD 6400AAKS; SAMSUNG SpinPoint F1 HD322HJ; SAMSUNG SH-S223F SATA; squeezy

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #2 kdy: 26 Září 2009, 16:45:40 »
V podstate si nemusel instalovat ale stacilo ak mas ext2/ext3 tak cez partimage zazalohovat particiu(zalohuje sa len pouzite miesto) a zalohu preniest na iny disk. Pravdepodobne budes musiet preinstalovat grub a zmenit UUID diskov v /etc/fstab. Samozrejme ak si instaloval ovladac na gr. kartu tak ho budes musiet odstranit pred prenosom.
Alebo namiesto partimage
http://wiki.ubuntu.cz/Z%C3%A1loha%20a%20obnova%20syst%C3%A9mu
Toto by mohlo ist aj s ext4.
V tvojom pripade tak ako pisal mosqa. Preniest home a dajake malickosti rucne upravit.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

MacHala

• Stálý člen
  • **
  • Big Bro iz watching joo!
    • ZlejT
« Odpověď #3 kdy: 26 Září 2009, 21:05:28 »
ja bych doporucil jeste http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,5279.0.html , konkretne bod 6
Prislusnik ligy, za kreativni pouzivani interpunkcnich znamenek, carek, predevsim.
=======================================
Tweetuju jako http://twitter.com/zl8

boonn

• Aktivní člen
  • *
  • Urgulak the Great
« Odpověď #4 kdy: 26 Září 2009, 23:23:35 »
The only good is knowledge and the only evil is ignorance.
   ~ Socrates
 Use linux flarerpg.org - great open source game

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.