Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Hry na Linux Mint 7 Gloria  (Přečteno 2379 krát)

MIKI30

• Návštěvník
Hry na Linux Mint 7 Gloria
« kdy: 27 Září 2009, 00:36:35 »
Chci se zeptat,stáhl jsem si hru pro linux Heroes of Might and magic 3 a zhruba po cca. 20min.hraní mi hra spadne.Přesněji řečeno hra která je zobrazena přes celou obrazovku se zminimalizuje tak,že hraji v malém rámečku uprostřed obrazovky.Potom musím kliknout dole v liště na ikonu hry a hra se opět roztáhne přes celou obrazovku.Myslel jsem,že je chyba ve hře a proto jsem si stáhl jinou hru Chicken Invaders 3 a zase ten samý problém nevíte někdo co s tím?Moc by mě mrzelo kdybych musel dát Linux pryč začal jsem si zvykat, XP je historie ;D

Mám notebook Sony VAIO:CPU Intel Core 2 Duo Processor T5450,Supports Enhanced Intel SpeedStep Technology,1.66 GHz,2GB RAM,HDD 200GB,Mobile Intel Graphics Media Accelerator X3100

Moc děkuji za odpověď  :)

jadd

• Stálý člen
  • **
Re: Hry na Linux Mint 7 Gloria
« Odpověď #1 kdy: 27 Září 2009, 09:05:33 »
                                                            Tato diskuse by měla být přesunuta do herní rubriky
Tak podobný problém jsem měl s hrou FishFillets musel jsem přepnout na 640x480 ale to se mi zdá dost blbý jelikož mi torozházelo celou plochu.
U rybiček se to ještě dá snést ale hrát akční hru pod 1024x768 už je hnus.

aloisam

• Host
« Odpověď #2 kdy: 27 Září 2009, 09:15:25 »
a vždycky se to stává zhruba po stejný době? neblbne nějak screensaver?
a nebo neobjeví se při tom nějaký okno, třeba jen problikne? nastavit v compizu focus prevention level?
(osobně s tím problém nemám..)

MIKI30

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 27 Září 2009, 14:20:48 »
No po nějaké době hraní se to opakuje tak nevím co s tím a žádné okno se  při tom neobjeví prostě se zmenší a já ho ručně zvětším.Linux co používám je nějaká verze Linux Mint 7 Gloria x86 tak nevím jestli mám verzi vhodnou pro svůj notebook.Pokuď máte nějakou radu co bych mohl vyzkoušet aby mi to už nedělalo tak moc prosííííííím nějak abych porozuměl jsem nováčkem co se Linuxe týče.Děkuji předem za odpověď. :)

aloisam

• Host
« Odpověď #4 kdy: 27 Září 2009, 18:28:55 »
tak začni s tím, že před hraním vypneš compiz. Pravým klikneš na plochu dáš→Změnit pozadí plochy→Efekty vzhledu→Žádné
snad je to v Mintu stejně.. pak zkus hrát a uvidíš.

MIKI30

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 27 Září 2009, 20:28:06 »
Tak vyzkoušeno a musím říct,že jsi mi hodně pomohl a za celou dobu hraní cca.1hod. mi to neudělalo ani jednou.Takže je lepší ty efekty,které mám v PC nastavené mít po dobu hraní vypnuté?Ono to nedělá dobrotu?V každém případě dííík :)

aloisam

• Host
« Odpověď #6 kdy: 27 Září 2009, 20:41:37 »
jak u kterých her, u některých to lepší je. Možná by stačilo vypnout jen nějakej modul, ale kdo má vědět jakej? ;-)

hase

• Závislák
    • www.palenka.org
« Odpověď #7 kdy: 27 Září 2009, 20:46:30 »
Taky mam tu zkusenost - efekty zasadne nepouzivam - ani nevim, nac by mi byli. Delaji akurat bordel u her a filmu
AMD 64.bit  6-core mb: M4A89PRO/USB3 , Nvidia GT 520

MIKI30

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 27 Září 2009, 21:15:04 »
(aloisam) Ještě jednou díky za radu a omlouvám se,že jsem umístil dotaz do jiné rubriky než jsem měl, bylo to narychlo, redistrace, atd... :)

aloisam

• Host
« Odpověď #9 kdy: 27 Září 2009, 21:19:04 »
ani nevim, nac by mi byli. 
expo (náhled ploch) měřítko (přepínání oken) lupa (;)) grid (rozmístění oken) na tyto věci jsem si zvykl tak, že to dělám automaticky, i třeba u někoho na Windowsech :-D
no a samozřejmě se to taky musí vlnit :-)))

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.