Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: chybné znaky v opere a ťiež v textovom editore  (Přečteno 2501 krát)

dharma.sk

• Aktivní člen
  • *
    • http://vox.dharma.sk
chybné znaky v opere a ťiež v textovom editore
« kdy: 10 Května 2007, 00:53:14 »
decká, mám ubuntu aj s netom!!!!
som moc happy,
ale jedna vec mi vadi:

Napriklad na lište opery sa mi zobrazuju chybne znaky... nezomrazuje ô, ě a podobne...

a tiež zabudovany textovy editor otvara všetko defaultne v UTF-8 a neda sa to prenastaviť v nastaveniach...

Chcel by som mať kódovanie iso-8859-2

Hľadal som tu na fóre, aj som našiel pár vecí, ale to je všetko len na export v určitých programoch...

poradite kde sa o tom píše?
alebo ako si rýchlo a bezbolestne prerobiť celý systém aby bol defaultne na iso-8859-2?

Ďakujem
Varovanie ministra zdravotníctva:
Linux je silne návykový.
Nezačínajte s ním... :D

Mike

• Návštěvník
« Odpověď #1 kdy: 22 Června 2007, 07:22:42 »
Já se přidávám též. V Opeře místo diakritických znaků kostičky. Lokalizační soubor stažen přímo z home page   (czech.lng), paranoidně jsem i překopíroval lokalizační soubor z Opery, která mi pod PCLinuxOS chodí bez chyby (ouw_cs.lng). Ani jeden nezabral , změna kódování taky nic nepřináší. Má někdo radu, kde je zakopaný pes ?

dharma.sk

• Aktivní člen
  • *
    • http://vox.dharma.sk
« Odpověď #2 kdy: 22 Června 2007, 07:45:48 »
Problém  je vo fontoch ktore opera pouziva... neviem co tam ma defaultne, ale s tymi fontami je problem...
nastav si cez Nástroje - Nastavenie - Pokrocile - Pisma  font "Century Schoolbook" alebo nieco ine... Centuiry Schoolbook funguje spravne urcite, ale mozno ze aj ine... neskusal som ostatne
Varovanie ministra zdravotníctva:
Linux je silne návykový.
Nezačínajte s ním... :D

Mike

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 22 Června 2007, 08:28:04 »
Citace: dharma.sk
Problém  je vo fontoch ktore opera pouziva... neviem co tam ma defaultne, ale s tymi fontami je problem...
nastav si cez Nástroje - Nastavenie - Pokrocile - Pisma  font "Century Schoolbook" alebo nieco ine... Centuiry Schoolbook funguje spravne urcite, ale mozno ze aj ine... neskusal som ostatne
Nice, funguje. Budu Tě všude chválit. :)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.