Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: EEEbuntu - problém s WiFi [vyřešeno]  (Přečteno 4663 krát)

Tomina

• Návštěvník
EEEbuntu - problém s WiFi [vyřešeno]
« kdy: 16 Června 2009, 13:58:47 »
Zdravím,

mám problém, před chvílí jsem si nainstaloval Eeebuntu, systém je oproti XP svižný a moc pěkný. Jen mi vadí, že na mě mluví anglicky a že jsem po hodině nedokázal najít centrum sítí, jako je ve Windows.
Mám tu něco jako:
System > Preferences > Network Connections > záložka Wireless > prázdno..je tam jen Add..žádný vyhledání sítí apod.
Docela mě to spletlo..posím, kdo mě navede ?? Vím, že jakmile WiFi rozjedu, stáhnu si balíček na češtinu a bude pokoj, jen ten net rozjet :-(

Díky
« Poslední změna: 18 Června 2009, 04:54:54 od kiklhorn »

janick

• Návštěvník
    • janikuv.hustej.net
Re: EEEbuntu - problém s WiFi
« Odpověď #1 kdy: 16 Června 2009, 16:48:30 »
Eeebuntu sice nepoužívám, ale v Ubuntu to funguje takto. Pokud wifi adaptér pracuje správně a jsou dostupné nějaké sítě, tak se ukážou v seznamu bezdrátových sítí (tedy tam, kde se tobě nic neukázalo.). V tvém případě může být wifi adaptér vypnutý, nefunkční nebo není v dosahu žádná viditelná síť.
Keď sa mačka može zježiť, može sa ježko zmačkať?

Tomina

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 16 Června 2009, 19:04:09 »
Tak toto jsem už samozřejmě četl a kdo zná Eeebuntu ví, že je úplně jiné než klasické Ubuntu. WiFi zapnuté je, svítí i kontrolka, jen se to chová, jako by ten netbook WiFi ani neuměl..vypadá to, že se asi opět vrátím ke starým dobrý XP  :'(

JohnyN

• Host
« Odpověď #4 kdy: 16 Června 2009, 19:28:27 »
Poprosím výpis lspci.

Tomina

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 16 Června 2009, 21:29:45 »
A to je přesně co ?  :o

viper

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 16 Června 2009, 21:43:17 »
zadej ten příkaz do konzole a jeho výsledek sem překopíruj
ntb TOSHIBA , ubuntu 8.10

yaJohny

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 17 Června 2009, 00:52:00 »
niesom si isty, ale asi aj v EEEbuntu mas klasickeho network managera...takze ti staci v nastaveniach siete zapnut Roaming mode a malo by ti to vyhladat samo siete, ktore budu dostupne..

Tomina

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 17 Června 2009, 11:00:01 »
Vyřešeno. Představte si, že to chtělo restart. Po restartu se mi nahoře vpravo ukázaly ikonky a dokonce i WiFi funguje..nyní si už jen stáhnu češtinu a bude..díky všem za pomoc..

JohnyN

• Host
« Odpověď #9 kdy: 17 Června 2009, 11:21:05 »
Vyřešeno. Představte si, že to chtělo restart. Po restartu se mi nahoře vpravo ukázaly ikonky a dokonce i WiFi funguje..nyní si už jen stáhnu češtinu a bude..díky všem za pomoc..
Poprosím označiť thread za vyriešený.

veverinho

• Návštěvník
« Odpověď #10 kdy: 09 Října 2009, 15:50:53 »
Tak toto jsem už samozřejmě četl a kdo zná Eeebuntu ví, že je úplně jiné než klasické Ubuntu. WiFi zapnuté je, svítí i kontrolka, jen se to chová, jako by ten netbook WiFi ani neuměl..vypadá to, že se asi opět vrátím ke starým dobrý XP  :'(

Můžu se zeptat co máš za netbook? Já mam Acer Aspire One, napoprvé mi wifi šla, ale po reinstalaci eeebuntu mi nesvítí ani kontrolka, nevíte někdo čím by to mohlo být?

Systém mám z aktualizovaný a restartovaný.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.