Tak jsem trochu pokročil,
už ani nevím co jsem všechno zkoušel, ale bylo toho moře.
Wicd - žádná změna.
ndiswraper - ovladače se načetli, wifi se ukázala ale nepřihlásila. Navíc se nechtělo vypnout pc.
Madwifi - podle návodu na wiki končilo neúspěšně spoustou chyb.
další spousta příkazů v terminálu, kterým nerozumím a také nic.
Dneska se mi podařilo přihlásit. :-)
Poslední stav mého snažení je :
nainstalované linux-backports-modules-wireless-karmic-generic , ještě linux-backports-modules a taky jsem zkoušel linux-backports-modules-ibm. Odinstaloval jsem ndiswraper.
Podle návodu na linuxwirelees
http://linuxwireless.org/en/users/Drivers/ath5k
jsem psal postupně ty příkazy, nebo co to je. Neúspěšně s hromadou chybových hlášení až po řádek "modprobe ath5k" po vepsání toho to řádku se na wifi rozsvítila dioda a " lshw -c network " vypsal funkční wifi.
Pak jsem ještě chvíli laboroval s wicd, které jsem nechal nainstalované místo standardního managera.
( mimochodem mi po nainstalování toho wicd jde konečně tisknout z notebooku na tiskárnu která je u PC a také se ve FrozenBubble vidíme v LAN hře. )
Takže jsem ve wicd na kartě pokročilé nastavení nastavil ovladač wext a ještě jsem musel změnit heslo na 128bitové.
V tomhle stavu se mi wifi konečně připojí. uff
Teď už stačí vybádat co mám kde napsat, abych nemusel vždy po restartu psát to modprobe ath5k, ale to už je veselejší a pak začnu řešit tlačítka hlasitosti a funkční tlačítko. je to nějaké popletené.