Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Ubuntu 9.10 + CAD  (Přečteno 1885 krát)

johny.nedved

• Návštěvník
Ubuntu 9.10 + CAD
« kdy: 04 Listopadu 2009, 20:23:17 »
Zdravim
mam dotaz. uz nekolikrat jsem se pokousel prejit z win na ubuntu, ale dycky me to vratilo zpet. a to z toho duvodu ze proste potrebuju pouzivat poradny CAD aplikace. Napr. solidworks inventor a autocad. Zajimalo by me jestli je nejaky schůdný reseni jak to dostat do ubuntu. Wine si myslim ze mi moc nepomuze. pres playonlinux jsem zkousel autocad2008 a bez vysledku. pri instalaci chyba. Slo by to pres virtualizovany wokna? nechce se mi furt prepinat z linuxu do woken. popripade je nejaky dalsi reseni ? dik za rady.
« Poslední změna: 04 Listopadu 2009, 20:25:16 od johny.nedved »

karlos007

• Návštěvník
  • Ubuntu od 22.10.2009
Re: Ubuntu 9.10 + CAD
« Odpověď #1 kdy: 04 Listopadu 2009, 21:41:11 »
Zdravim
mam dotaz. uz nekolikrat jsem se pokousel prejit z win na ubuntu, ale dycky me to vratilo zpet. a to z toho duvodu ze proste potrebuju pouzivat poradny CAD aplikace. Napr. solidworks inventor a autocad. Zajimalo by me jestli je nejaky schůdný reseni jak to dostat do ubuntu. Wine si myslim ze mi moc nepomuze. pres playonlinux jsem zkousel autocad2008 a bez vysledku. pri instalaci chyba. Slo by to pres virtualizovany wokna? nechce se mi furt prepinat z linuxu do woken. popripade je nejaky dalsi reseni ? dik za rady.
tak virtualizace obecne by mohla byt cesta(virtualbox je podle me super nastroj). otazka je na jaky autocad a na jaky windows mas licenci. dale pak kolik % casu v tech programech delas.
nedavno jsem jeste v praci zkusil trial autocad nejnovejsi a to uz se starym dobrym autocadem R14 nemelo nic spolecne - dvoujadro P4 3GHz + 2.5GB RAM mi to v XP poradne neutahlo.

podle sve zkusenosti bych jen rekl: funguje ti to?

johny.nedved

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 04 Listopadu 2009, 21:48:43 »
tyhle programy pouzivam celkem casto. Potrebuju je do skoly. a mam nejaktualnejsi verze. takze vsechno 2010... win mam 7 ...a vsechno v pohode. Notebook ( C2D 2.4 , 3GB ram , NV8600GT). co se sekani tyka, vsechno zalezi na velikosti sestavy... ale byl byhc ochotnej si tma dat klidne i starsi verze, kdybych vedel ze to pobezi....

pavolzetor

• Host
« Odpověď #3 kdy: 04 Listopadu 2009, 21:48:55 »
CAD bežia tuším pod OpenGL, neviem či to vo VM rozchodíš

PLay_FLy

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 05 Listopadu 2009, 17:31:00 »
Cez aplikaciu PLayOnLinux je autocad mozne nainstalovat do ubuntu do verzie autocad 2008 je podporovany:

http://www.playonlinux.com/en/
Pridajte sa do nášho chatu! (chat nie iba o Linuxe)
Room:   kubuntu.sk, Server: chat.linjab.net, Nick:     vas nick - prezyvka
Navod cez kopete a gaim ako sa do neho dostanete ;-) http://forum.kubuntu.sk/viewtopic.php?id=1259

Valerius

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 12 Listopadu 2009, 13:18:24 »
VirtualBox + Win Xp + AutoCad 2008 100% jde =)
Ale Win 7 nemám, AutoCad 2010 nemám... takže jestli ve virtu pojede i tahle kombinace nevím =)
Linux... nejlepší hra mého života ;o)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.