Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: wifi UNCLAIMED  (Přečteno 1044 krát)

pitrg

• Návštěvník
wifi UNCLAIMED
« kdy: 24 Října 2009, 17:14:01 »
Zdravim.

Nepodarilo se mi tady na foru najit reseni, ani nikde jinde na netu, toz sem se rozhodl se optat :).

Mam v kompu wifi kartu D-Link DWL-520+ Air Plus (Texas Instruments), Ubuntu 9.10 rc

lshw mi kartu vypise, ale je UNCLAIMED

iwconfig pak vypise jen neco jako:
Kód: [Vybrat]
lo        no wireless extensions.

eth0      no wireless extensions.

Jen dodam, ze naposled karta fungovala v Ubuntu 8.04 (nebo 7.10??), pres ndiswrapper. V 8.10 i 9.04 to vzdy skoncilo kernel panicem po nabehnuti xek. kdyz jsem kartu vytahnul, bylo vse ok, coz mi ale bylo naprd, vzhledem k tomu, ze mi pres tuto wifinu jede net (dratove pripojeni nemam). V 9.10 me potesilo, ze nenastal kernel panic :). Ale kartu se mi rozchodit nepodarilo (zkousel jsem acx ovladace - chyba pri make, dal jsem neresil; no a pak ndiswrapper ktery jsem nainstaloval z instalacniho ceda ubuntu - kdyz jsem pridal win ovladace, pise mi hardware presence: Yes, ale pred tim mi hodi nejakou chybovou hlasku, ze zarizeni nemuze najit)

pokud by byly potreba nejake dalsi upresnujici informace, rad dodam :)

predem diky za odpovedi

edit:
jeste jsem zapmnel, ze nepomuze ani sudo ifconfig wlan0 up (vzhledem k tomu, ze zadny wlan mi ifconfig ani nevypise)
« Poslední změna: 24 Října 2009, 17:20:14 od pitrg »

Karlos615

• Aktivní člen
  • *
Re: wifi UNCLAIMED
« Odpověď #1 kdy: 29 Října 2009, 08:55:59 »
Něco podobného jsem řešíl s kartou level one, přes ndis originál drivery pro win nefungovali, zkuste zjisti co je tam za čip "lshw -C network" o poté stáhnout drivery pro něj. V mém případě RTL-8185 a vše je funkční

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.