Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: truecrypt - jak na to?  (Přečteno 2296 krát)

karlos007

• Návštěvník
  • Ubuntu od 22.10.2009
truecrypt - jak na to?
« kdy: 24 Října 2009, 09:17:47 »
Uz se delsi dobu peru s truecryptem tak aby mi fungoval uplne stejne jako pod windows, co chci:
1. pripojuju komplet cely disk /dev/sdb1 do /mnt/private . chci aby po startu systemu na me vyskocilo jenom okno pro zadani hesla a pripadne v tray aby byla ikona truecryptu. nic vic nic min.

at delam co delam, nedari se mi. rucne pripojit to jde, zkousel jsem ruzne vlastnosti truecryptu:-(

Šuohob

• Závislák
Re: truecrypt - jak na to?
« Odpověď #1 kdy: 24 Října 2009, 13:36:00 »
mohla by pomoct wiki: http://wiki.ubuntu.cz/TrueCrypt
Tak dlouho se vrzá s Acerem, až se displej utrhne.

karlos007

• Návštěvník
  • Ubuntu od 22.10.2009
« Odpověď #2 kdy: 24 Října 2009, 16:02:01 »
nepomohlo. ja nevim proste jak udelat aby si truecrypt zapamatoval:
slot 1
volume: dev/svb1
mount directory: /mnt/private
pri spusteni pocitace udelej automount tohoto a jen se me zeptej na heslo. ja ho zadam, klepnu enter a vic te nechci znat. tak mi to fungovalo na windows a nehodlam tento zvyk menit.

ja to udelal rucne, pridal zarizeni mezi oblibene. mam nastaveno automount favorites. ale restartnu comp a spusti se truecrypt a tam neni zadne zarizeni. to nastavovani delam kdyz pusti sudo /usr/bin/truecrypt takze mam prava na pristup do souboru v /home/ja/.TrueCrypt/  chyba bude nekde mezi mysi a zidli, ale ja nechci opakovat zbytecnou praci pri kazdem spusteni pc.

karlos007

• Návštěvník
  • Ubuntu od 22.10.2009
« Odpověď #3 kdy: 24 Října 2009, 16:34:16 »
tak jsem se nastval a sel na to od lesa.
je potreba u /home/uzivatel/.TrueCrypt a vsech souboru tam zmenit atributy na cteni pro vsechny. je to vytvoreno jako root a bez atributu takze kdyz se truecrypt pusti jako vy tak nema k tem nastavenim pristup,

Šuohob

• Závislák
« Odpověď #4 kdy: 26 Října 2009, 14:06:21 »
cus, taky bych tohle potreboval. Akorat je mi jedno, kam se to bude mountovat. Potrboval bych, aby se po kliknuti na ikonu truecryptu truecrypt spustil, zeptal se na heslo a mountnul sifrovany filesystem ve faforites. nechce se mi zbytecne klikat...

v ~/.TrueCrypt/Configuration.xml je radka: <config key="MountFavoritesOnLogon">1</config>. Mam povolene automountnuti favorites (v klikatku jsem nikde tuto moznost nevidel, asi jsem ji prehlid), ale po zapnuti trucryptu se to nesnazi nic mountovat. Pravama to nebude, protoze v mym adresari maj konfiguraky truecryptu 777

lubomir2

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 28 Října 2009, 21:26:24 »
Linux nie je Windows a dúfam, že nikdy nebude, neviem prečo tu ľudia stále píšu, že to nejde tak ako vo windowse, dúfam, že to ani, tak nikdy nepôjde. Pokiaľ sa v niečom nevyznám nemením nič bez obsiahlych manuálov a to je na tom super aj sa človek niečo naučí.:)

karlos007

• Návštěvník
  • Ubuntu od 22.10.2009
« Odpověď #6 kdy: 29 Října 2009, 16:28:42 »
Linux nie je Windows a dúfam, že nikdy nebude, neviem prečo tu ľudia stále píšu, že to nejde tak ako vo windowse, dúfam, že to ani, tak nikdy nepôjde. Pokiaľ sa v niečom nevyznám nemením nič bez obsiahlych manuálov a to je na tom super aj sa človek niečo naučí.:)
jsou lidi kteri se nepotrebuji neustale neco ucit ale taky obcas pracovat. nevim proc by to nemelo jit jako ve windows? to je spatny pristup. zaplat panbuh za kazde klikatko. treba ten truecrypt ho nema dlouho jak jsem zjistil, pro spoustu lidi by to jinak mohl byt problem. cim vic klikatek tim vic uzivatelu tim vic driveru tim vic uzivatelu tim vic programu tim vic uzivatelu...

Bohouši muj postup jak mi to pomohlo:
1. nastaveni ktere zminujes podle me nakonec ani neni uplne podstatne
2. mit ten svazek ve Favorite Volumes.xml (bacha, nejakej *censored* vymyslel konfiguracni soubor s mezerou v nazvu!)
3. vsechny dotcene slozky a soubory aspon 444
3. v aplikace spoustene pri startu mam truecrypt --auto-mount=favorites
4. po spusteni systemu to po me chce root heslo(kvuli vytvoreni noveho "HW" nebo tak neco) a pak uz jen heslo toho svazku.

Šuohob

• Závislák
« Odpověď #7 kdy: 29 Října 2009, 16:44:09 »
Dik, K+. me to teda funguje az kdys dam slozce TrueCrypt prava 744, ostatni soubory mohou mit prava 600

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.