Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Zamrzlá instalace Kubuntu 9.10 na notebooku téměř ve finále [vyřešeno]  (Přečteno 812 krát)

megaloman

• Návštěvník
Zdravím...

Na Kubuntu Karmic Koala jsem se těšil a před instalací jsem ji zkušebně hodil na 6 let starém desktopu bez problémů. Problém je s nb:

Při čisté instalaci Kubuntu 9.10 Karmic Koala (z alternate CD) vše funguje skvěle až téměř do finále (odhaduju to na základě času předchozí instalace cca 20 minut). V kroku nastavování uživatelů se progress bar zastaví asi na 26 % a už se nehne, CD zmlkne a kontrolka disku svítí. Ve 4. konzoli je výpis posledních akcí, kterými jsou nastavování uživatelských skupin a uživatelů a nakonec "Done". Dál jen blikající kurzor.

Poprvé se mi to podařilo regulérně restartovat přes CTRL + ALT + DELETE, při druhém pokusu o instalaci nereagoval ani na NUMLOCK, takže natvrdo.

Po restartu mi sice najede funkční systém, ale některé věci v něm nefungují, jak mají, zřejmě kvůli nedokončené instalaci.

NB: Compaq Pressario řady CQ
OS: Kubuntu 9.10 Karmic Koala alternate CD, čistá instalace, připojení k netu bez problémů, zvolil jsem šifrovaný home...

A nezdá se mi, že by pomohlo -noacpi, protože chyba je v momentě instalace, kdy se asi už jen instaluje.

Každopádně ještě zkusím desktop CD, -noacpi, a nevím co ještě. Nějaké nápady?
« Poslední změna: 24 Března 2011, 16:13:39 od Anna Taliánová »

megaloman

• Návštěvník
Re: Zamrzlá instalace KKK na nb téměř ve finále
« Odpověď #1 kdy: 31 Října 2009, 12:58:54 »
Zkusil jsem desktop CD a funguje... Tím je problém vyřešen.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.