Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: start v textovém režimu  (Přečteno 1749 krát)

polgis

• Návštěvník
start v textovém režimu
« kdy: 10 Listopadu 2009, 23:26:05 »
9.10 nenašel jsem klikací nabídku na změnu/vypnutí splashe a přihlašovací obrazovky ..
asi bych chtěl bootovat a přihlašovat se jen v textovém režimu ... nebo alespoň pozměnit ty běhavé "krásy" .. nejsem moc na tyhle přemoženosti ..
kde to ale najdu? :)
ď ..

libcha

• Aktivní člen
  • *
Re: start v textovém režimu
« Odpověď #1 kdy: 11 Listopadu 2009, 01:21:45 »
klikací nabídka na to asi není.
splash se dá vypnout přenastavením grubu, viz návod.
zlikvidovat autospouštění grafického prostředí při startu asi nebude tak lehké... to by chtělo prostudovat hafec konfiguráků v /etc, které se starají o spouštění systémů...

Firzen

• Stálý člen
  • **
    • Beroot
« Odpověď #2 kdy: 11 Listopadu 2009, 19:30:36 »
Grafický nástroj na to existuje. Jmenuje se startupmanager.
AMD Phenom II X6 1100T@3,3GHz, Gigabyte GeForce GT 430 1GiB, 8GiB RAM, 1TiB SATA3 HDD, Nokia N900
Citace
Prosintě ty jsi takový zkušený vývojář - co mám dělat, když nevím, jako něco udělat? :D

luisah

• Závislák
« Odpověď #3 kdy: 11 Listopadu 2009, 19:33:16 »
Není to klikací, je to ale jednoduchý  :)
http://wiki.ubuntu.cz/GRUB2#grub_.28.2BAC8-etc.2BAC8-default.2BAC8-grub.29
viz. GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT

MartenP

• Host
« Odpověď #4 kdy: 11 Listopadu 2009, 19:42:59 »
Já bych viděl jako nejjednodušší možnost odinstalovat usplash a gdm. Nezapomeň pak smazat soubor /etc/X11/default-display-manager. Sám to takhle používám snad o začátku a nikdy bych neměnil.

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #5 kdy: 11 Listopadu 2009, 20:55:48 »
Když jsem to editoval, aby měl vyšší rozlišení konzole i Grubu2, tak se stalo to, že Grub2 měl dané rozlišení, ale nefungovala konzole. Viděl sem jen mišmaš. Navíc mi blblo vracení rozlišení na 85Hz, když sem byl v nějaké palikaci ve fullscreen s 75Hz, tak 75Hz zůstalo i potom. Tak jsem vrátil default. Napiš jaks dopadl.
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

MartenP

• Host
« Odpověď #6 kdy: 11 Listopadu 2009, 21:11:59 »
Rovano: Jestli platí tvůj podpis a provozuješ tedy 9.10, tak rovnou říkám, že se mi vůbec nepodařilo s mou konfigurací změnit rozlišení. Řešilo se to tu dlouho a nevyřešilo. Obvyklé postupy nefungují. Beta 4 je na nic.

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #7 kdy: 11 Listopadu 2009, 22:22:05 »
Rovano: Jestli platí tvůj podpis a provozuješ tedy 9.10, tak rovnou říkám, že se mi vůbec nepodařilo s mou konfigurací změnit rozlišení. Řešilo se to tu dlouho a nevyřešilo. Obvyklé postupy nefungují. Beta 4 je na nic.

Podpis platí, jen OS se často mění :) Ale teď platí komplet. Nj měl sem si nechat Grub1.
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.