Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: how to install java?  (Přečteno 1075 krát)

alfonz19

• Aktivní člen
  • *
how to install java?
« kdy: 01 Listopadu 2009, 13:33:54 »
Zdravim, potrebuju se zeptat jak v xubuntu 9.10 nainstalovat javu...

potrebuju verze 4,5,6 ale v repository je jen sestka. No problem then, stahl jsem si .bin soubory ze stranek sunu. libstdc++5 not found && not in repositories, all right then - stahl jsem si z netu .deb (ale zde uz to zacina trochu pripominat windows). Spustim a co se nestane? Binko se vysype, pokud je spusteno pod rootem. Coz se mi stavalo i v 9.04, ale tam jsem na to hodil bobek a nainstaloval to do user-space, coz uz ale delat nechci. Co s tim? A kdepak je chybka, kdyz to v 8ce fungovalo bez jakehokoli problemu???

predem dik.
alf.

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
Re: how to install java?
« Odpověď #1 kdy: 02 Listopadu 2009, 13:32:15 »

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

alfonz19

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 02 Listopadu 2009, 16:00:09 »
ten odkaz jsem nepochopil ... Jediné co jsem v něm našel byla instalace libstdc++5, který už jsem nainstaloval jak je psáno. Pokud v tom bylo něco hlubšího, jako že jsem instaloval špatně (z debu staženého z netu), tak mě na to prosím upozorněte...

jinak jsem problém asi vyřešil (opsáním kdesi z netu, pochopitelně) - pokud se to .bin spustí pod rootem && existuje instalovaná JRE (i když je jen součástí nějakého JDK), tak se to vysype. Po dodání parametru javahome
sudo ./java_app_platform_sdk-5_07-jdk-6u16-linux.bin -javahome /home/martin/java_SDK/jdk/jre
to doběhne mit keine probleme.

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #3 kdy: 02 Listopadu 2009, 17:25:49 »
Heh, že bych to dal do jiného vlákna? :) Ale to neva, tu knihovnu třeba budete jednou potřebovat. :D

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.