Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: vino, virtualbox, nastaveni site XP s ubuntu?  (Přečteno 3690 krát)

spynfo

• Stálý člen
  • **
    • picasa: konicky a relax
vino, virtualbox, nastaveni site XP s ubuntu?
« kdy: 26 Října 2009, 15:26:31 »
Najdu tady nekoho, kdo umi poradit? Ve virtualboxu mi behaji XP, zakladni system mam ubuntu, prip. nainstaluju jeste jeden virtualbox a v nem ubuntu, rad bych je spojil do site pres vino (nebo neco jineho), a nevim, jak na to... Diky moc.
Muj nekonecny obdiv vsem, kdo pisou v shellu :-)
Compaq Presario CQ57 AMD E-450 APU with Radeon(tm) HD Graphics × 2

Henrynr

• Aktivní člen
  • *
Re: vino, virtualbox, nastaveni site XP s ubuntu?
« Odpověď #1 kdy: 26 Října 2009, 17:03:01 »
Najdu tady nekoho, kdo umi poradit? Ve virtualboxu mi behaji XP, zakladni system mam ubuntu, prip. nainstaluju jeste jeden virtualbox a v nem ubuntu, rad bych je spojil do site pres vino (nebo neco jineho), a nevim, jak na to... Diky moc.
Ve VirtualBoxu, v nastavení sítě daného virtuálního stroje nastavte "Síťový most". Tím získáte IP adresu ve stejné síti.
Doma i v práci Linux Mint 17

spynfo

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #2 kdy: 27 Října 2009, 08:48:56 »
MAC adresu mi nabidne automaticky, ale sitovy most a nastaveni ip jsem nenasel vubec. A to jsem v tom hrabal hodne dlouho.

Henrynr

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 27 Října 2009, 09:21:34 »

spynfo

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #4 kdy: 27 Října 2009, 10:07:22 »
nepripojeno
NAT
hostitelske rozhrani
vnitrni sit .
Sitovy most tam neni, coz mi je zahadou.
cele to moje vokno vypada trosicku jinak...
jakou mate verzi? Ja mam zrejme tu nejnovejsi,
pac upgrade mi manager nenabidl.
Stejne vam dekuji za rady, snad na to prijdu, az
vyzkousim ruzne kombinace.

Henrynr

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 27 Října 2009, 16:20:07 »
Jak už jsem psal, mám verzi 3.0.8, tedy nejnovější (http://www.virtualbox.org/). Ve starších verzích, pokud si dobře pamatuju, to bylo tak, jak to popisujete vy.  Nějaká možná vysvětlení mám:

1. Používáte verzi 2.x.x. Správce aktualizací nové aktualizace Virtualboxu nehlásí, to si kontroluje sama aplikace Virtualbox. A mám pocit, že Virtualbox ve verzi 2.x.x nenabízí přechod na 3.x.x automaticky. Pokud si dobře pamatuju, tak jsem si musel sám stáhnout .deb balíček ze stránek ručně.

2. Používáte verzi OSE, kterou neznám, protože ji nepoužívám.

sacerdos

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 08 Listopadu 2009, 21:57:46 »
Ahoj! Na internete som nasiel PDF subor, z ktoreho citujem: VirtualBox: Windows pod Linuxom
Po nainštalovaní Windows vám ešte pravdepodobne napadne otázka "Ako prenesiem dáta z/do Virtuálneho
systému?". Zo začiatku som toto riešil pripájaním sa z virtuálneho systému na openbsd-server bežiaci u mňa
na localhoste, ale ako som neskôr zistil, VirtualBox myslí aj na toto. Obsahuje totiž funkciu "Shared Folders".
Ako jej názov napovedá, jedná sa o možnosť mať v oboch systémoch zdieľaný adresár.
Ako na to? Prvým krokom je do virtuálnych Windows nainštalovať tzv. "Guest Additions". Spustite teda
virtuálne Windows a v menu "Devices" zvoľte "Install Guest Additions ...". To spôsobí, že sa vám do mechaniky
automaticky vloží ISO image CD, na ktorom sa nachádza inštalačka vyššie zmieneného programu. Ak teda
máte zapnutý Autorun, otvorí sa vám hneď okno s inštaláciou, ak nie, spustite ho z CD.
Po inštalácií sa vráťte do menu "Devices" a tentokrát zvoľte položku "Shared Folders". Otvorí sa vám nové
okno, kde kliknite na "Add a new shared folder" (kufrík so zeleným plus). Tu vyberte adresár, ktorý chcete, aby
bol prístupný aj z virtuálnych Windows. Po úspešnom pridaní sa vráťte do Windows, spustite príkazový riadok,
a napíšte
net use x: \\vboxsvr\MenoVamiZdielanehoAdresara
Do systému sa vám pridá vzdialený harddisk, ktorý je vlastne vami zdieľaný adresár.
Tento softvér okrem iného umožňuje spojitú prácu s myšou v oboch systémoch bez nutnosti prepínania sa cez
pravé Ctrl, či po jeho inštalácií si môžete vo virtuálnych Windows nastaviť omnoho viacej rozlíšení, ako
predtým. Preto určite odporúčam "Guest Additions" nainštalovať.

Tymto autorovi clanku dakujem a informaciu posuvam dalej. Dufam, ze pomoze.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.