Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: internet trochu jinak.  (Přečteno 1518 krát)

Burisek

• Návštěvník
internet trochu jinak.
« kdy: 25 Října 2006, 20:27:00 »
Ahoj. Procital jsem diskuzi, tak me prosim hned nekamenujte.

Nemuzu rozjet na ubuntu intenet. Je to mozna trosku slozitejsi, protoze mam ubuntu spustene ve VMware Playeru. Takze mam spustene Windowsy...a jsem pripojeny na net prez Telekom. Ale kdyz prez VMware Player rozjedu ubuntu, tak se prez ubuntu nepripojim na internet. Zkousel jsem si tam hrat v nastaveni Network Tools..ale porad se nemuzu pripojit.

Prosim poradte co a jak, jestli budu muset mit treba vypnuty windowsovsky firewall..apod. Ale hlavne..jak se vubec pripojit.

Predem dekuji.

luposovs

• Aktivní člen
  • *
internet trochu jinak.
« Odpověď #1 kdy: 25 Října 2006, 20:50:56 »
U mne se virtuální stanice-Ubuntu dostavalo na net přes NAT na hlavní Ethernet kartu.Mas moznosti bridge a tam bude kamen urazu zes to asi zpackal.Takze zkus mod co popisuju.Tim myslim ne bridge mod ale zkus nat mod.Omlouvam se ze popis neni uplne presny nicmene ke stroji s bude pristup az zitra.
OS Ubuntu Edgy Eft-Window manager Beryl,komunikator Google Talk a Gajim.

Burisek

• Návštěvník
internet trochu jinak.
« Odpověď #2 kdy: 26 Října 2006, 10:39:31 »
A pujde se teda vubec pripojit na net..i prez winy..i prez to ubuntu soucasne? Nepotrebuji nahodou neco nainstalovat do vinu? Nebo nemam nejak vytvorit to spojeni..jako kdyz spojuji dva pocitace do site? Kdyz tak prosin o podrobnejsi popis.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.