Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: centrum softwaru / přidat odstranit aplikaci  (Přečteno 2394 krát)

Mike.Jt

• Aktivní člen
  • *
centrum softwaru / přidat odstranit aplikaci
« kdy: 07 Listopadu 2009, 10:58:58 »
Zdravim, dost mi nesedlo nové centrum pro správu softwaru.

Kde můžu prosím sehnat původní "Přidat/odebrat aplikace" ?

manime

• Aktivní člen
  • *
Re: centrum softwaru / přidat odstranit aplikaci
« Odpověď #1 kdy: 07 Listopadu 2009, 11:13:03 »
když si otevřeš centrum softwaru, tak tam nalevo je vlastně seznam nainstalovaného software, po kliknutí na program ho můžeš odinstalovat... jako vyloženě myslím, že původí správu programů nenajdeš, jedině downgradovat, když se teď na to dívám, taky bych možná brala předchozí rozvržení..

luisah

• Závislák
« Odpověď #2 kdy: 07 Listopadu 2009, 11:25:14 »

karlos007

• Návštěvník
  • Ubuntu od 22.10.2009
« Odpověď #3 kdy: 07 Listopadu 2009, 14:33:19 »
taky se mi to nove centrum vubec nelibi(aspon ze jsem v nem nasel to stare centrum :-). proc sakra ve vychozim spravci instalovanych aplikaci nenajdu sve oblibene aplikace jako opera nebo skype (ja vim teda proc, protoze nejsou svobodne, ale koho tohle nabozenstvi zajima?) a taky se mi zda desne pomaly ten novy program.

alhexth

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 07 Listopadu 2009, 23:42:51 »
Zdravím a děkuji za předchozí příspěvky, s novým Centrem pro správu softu vůbec nejsem spokojen, přijde mi divně humpolácké, neobsahuje uživatelská hodnocení a moc rád jsem si do 9.10 vrátil Přidat/Odstranit aplikace.

Mike.Jt

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 07 Listopadu 2009, 23:57:05 »
dal sem gnome-app-install oběvil sem terminál a pak kýžený program ale nikde ho nemůžu najít.
Taky by mě zajímalo jak součanej centrum odinstalovat.

alhexth

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: 08 Listopadu 2009, 00:28:37 »
zkus v menu systém/správa/správce balíků synaptic, a tam zadat do hledání "software-center" a pravým myšítkem na položce dát "odstranit"

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #7 kdy: 08 Listopadu 2009, 03:24:17 »
taky se mi to nove centrum vubec nelibi(aspon ze jsem v nem nasel to stare centrum :-). proc sakra ve vychozim spravci instalovanych aplikaci nenajdu sve oblibene aplikace jako opera nebo skype (ja vim teda proc, protoze nejsou svobodne, ale koho tohle nabozenstvi zajima?) a taky se mi zda desne pomaly ten novy program.

To není o filozofii... Skype apod se nachází v jiném než výchozím repozitáři. Jmenovitě Medibuntu. Pokud bys chtěl vidět aplikace z Medibuntu v tom centru, musíš nainstalovat balíček. V návodu pro 9.04 byl jeho název. Nevím jestli toto platí i pro 9.10.
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

karlos007

• Návštěvník
  • Ubuntu od 22.10.2009
« Odpověď #8 kdy: 08 Listopadu 2009, 09:32:21 »
To není o filozofii... Skype apod se nachází v jiném než výchozím repozitáři. Jmenovitě Medibuntu. Pokud bys chtěl vidět aplikace z Medibuntu v tom centru, musíš nainstalovat balíček. V návodu pro 9.04 byl jeho název. Nevím jestli toto platí i pro 9.10.
mozna si uplne nerozumime: tyhle vsechny zdroje softwaru mam samozrejme povolene. jde o to ze v "Centrum softwaru" proste operu nemam (zatrzeno zobrazit vsechny aplikace) - a nemam ji ani v polozce nainstalovany software a pritom z ni v pohode pisu. ted se divam a nemuzu ji najit ani v tom starem "pridat odebrat". hm je to proste cele uplne zmatene. jsou tady tri programy na spravu software a poradne funguje jen synaptic.

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #9 kdy: 08 Listopadu 2009, 11:29:32 »
mozna si uplne nerozumime: tyhle vsechny zdroje softwaru mam samozrejme povolene. jde o to ze v "Centrum softwaru" proste operu nemam (zatrzeno zobrazit vsechny aplikace) - a nemam ji ani v polozce nainstalovany software a pritom z ni v pohode pisu. ted se divam a nemuzu ji najit ani v tom starem "pridat odebrat". hm je to proste cele uplne zmatene. jsou tady tri programy na spravu software a poradne funguje jen synaptic.

Ne nerozumíme. Je velmi pravděpodobné, že bez tohoto jinde než v Synapticu aplikace neuvidíš -     app-install-data-medibuntu

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

karlos007

• Návštěvník
  • Ubuntu od 22.10.2009
« Odpověď #10 kdy: 08 Listopadu 2009, 13:08:27 »

Ne nerozumíme. Je velmi pravděpodobné, že bez tohoto jinde než v Synapticu aplikace neuvidíš -     app-install-data-medibuntu
aha. kazdopadne z hlediska uzivatele(ne geeka) to je na pendrek. kdyz se to jmenuje centrum software tak bych tam cekal vse co je dostupne ze zadanych zdroju...

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #11 kdy: 08 Listopadu 2009, 13:15:05 »
To trochu je no. Aspoň že ty klíče už se dnes daj přidat jednodušejc spolu se zdrojem. To jsem taky nikdy nepochopil proč je to řešený tak složitě.

Mike.Jt

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #12 kdy: 08 Listopadu 2009, 14:15:57 »
Takže se mi to povedlo
Kód: [Vybrat]
gnome-app-installToto nainstaluje starý manager
! není mezi aplikacemi ale mezi Systém -> správa

Pak spustit Synapsis a tam odinstalovat "software-center".
Compelte ! :D a je to při starém !

Děkuji všem za pomoc.

Možná by stálo za to napsat tenhle postup na ubuntu wiki. Asi by to ocenilo hodně lidí.

luisah

• Závislák
« Odpověď #13 kdy: 08 Listopadu 2009, 14:19:02 »
Takže se mi to povedlo
Kód: [Vybrat]
gnome-app-installToto nainstaluje starý manager
! není mezi aplikacemi ale mezi Systém -> správa

Pak spustit Synapsis a tam odinstalovat "software-center".
Compelte ! :D a je to při starém !

Děkuji všem za pomoc.

Možná by stálo za to napsat tenhle postup na ubuntu wiki. Asi by to ocenilo hodně lidí.

http://wiki.ubuntu.cz/P%C5%99idat/Odstranit
gnome-app-install
Uff :D
Myslím, že to tam už je.

EDIT: Tak jsem tam ještě doplnil tu sekci Systém - Správa  ;)
« Poslední změna: 08 Listopadu 2009, 14:25:38 od luisah »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.