Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Ciste nainstalova Ubuntu 9.10 - problem s nacitamin www stranek [vyřešeno]  (Přečteno 2754 krát)

biker.fm

• Návštěvník
Jiz delsi dobu pouzivam Ubuntu 9.04 a vse beha jak ma. Dnes jsem si stahl 9.10 a instalace probehla v pohode (pro jistotu na jiny disk, ten s 9.04 mam ted mimo pocitac).
Prohledal jsem zdejsi forum, ale nenasle jsem odpoved na muj problem.
Ping na www adresy je v pohode, casy +/- 30ms, ale kdyz www adresu dam do FireFoxu, nejaky cas (cca 15sec) se nic nedeje (dole v prohlizecni na radce je info Vyhledavam server xyz) a az pak se zobrazi stranka. Zajimave je, ze to dela jen nekdy. V etc/network/interfaces nemam zady dns-namesrvers (kdyz jsem tan dopsal dns-anemservers a ip adresu, provedl restart sitove sluzby, stejne to nepomohlo).
Pro pristup na internet proxy-server nepouzivam a tim padem ho ani nemam nikde nastaveny.
Dekuji za pripadne rady.
« Poslední změna: 03 Listopadu 2009, 19:37:42 od kiklhorn »

biker.fm

• Návštěvník
Re: Ciste nainstalova Ubuntu 9.10 - problem s nacitamin www stranek
« Odpověď #1 kdy: 30 Října 2009, 21:58:50 »
Jiz delsi dobu pouzivam Ubuntu 9.04 a vse beha jak ma. Dnes jsem si stahl 9.10 a instalace probehla v pohode (pro jistotu na jiny disk, ten s 9.04 mam ted mimo pocitac).
Prohledal jsem zdejsi forum, ale nenasle jsem odpoved na muj problem.
Ping na www adresy je v pohode, casy +/- 30ms, ale kdyz www adresu dam do FireFoxu, nejaky cas (cca 15sec) se nic nedeje (dole v prohlizecni na radce je info Vyhledavam server xyz) a az pak se zobrazi stranka. Zajimave je, ze to dela jen nekdy. V etc/network/interfaces nemam zady dns-namesrvers (kdyz jsem tan dopsal dns-anemservers a ip adresu, provedl restart sitove sluzby, stejne to nepomohlo).
Pro pristup na internet proxy-server nepouzivam a tim padem ho ani nemam nikde nastaveny.
Dekuji za pripadne rady.

Jeste bych rad doplnil informaci, tento problem je i v jakemkoliv jinem prohlizeci, napr. Lynx.

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #2 kdy: 30 Října 2009, 22:15:48 »
Cize ked zadavas DNS rucne nepouzivas DHCP. Skusal si zadat tieto nastavenia do network managera na liste?
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

biker.fm

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 31 Října 2009, 12:52:45 »
Cize ked zadavas DNS rucne nepouzivas DHCP. Skusal si zadat tieto nastavenia do network managera na liste?
Pouzivam DHCP server (D-Link DIR-655), kdyz mam v pocitaci HDD s Ubuntu 9.04, uvedeny problem nemam.
Mozna jeste pomuze informace: Chci si treba zobrazit www.aktualne.cz, Ceka se "Hledam google-analytisc.com" a po par sekundach se tato informace ztrati (je v dolni casti okna FF) no a pak se zobrazi cela stranka.

biker.fm

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 01 Listopadu 2009, 18:29:23 »
Nikdo nema tento problem a vsem se nacitaji www stranky rychle v jakemkoliv prohlizeci ?

kalfar

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 01 Listopadu 2009, 20:00:41 »
Obecně můžou být problémy dva. Jednak dělá problémy IPV6, se kterým si některé síťové prvky, buď u tebe doma nebo i u poskytovatele, nevědí rady a pomůže její zakázání. Druhou možností jsou špatné DNS servery, zkus nastavit jen jeden, např. z OpenDNS.

Zkoušel jsi jít na internet z LiveCD? Funguje to tam stejně?
Ubuntu jsem nainstaloval v úterý,ve středu jsem si přečetl tyhle stránky,čtvrtek byl dnem doinstalací programů a dnes jsmem se utvrdil,že tu Vistu jsem kupoval draze a zbytečně. >:(

Romica

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 01 Listopadu 2009, 22:56:26 »
Skús si nainštalovať wicd, mne to pomohlo.

biker.fm

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 02 Listopadu 2009, 17:56:29 »
Tak uz jsem na to prisel, kdyz k pripojeni na internet vynecham Router, problem je odstranen. Takze ted budu badat co musim v routeru nastavit (jak jiz bylo zmineno vyse, IPV6).
Timto bych rad podekoval tem co mi poradili a ukazali "cestu".

biker.fm

• Návštěvník
Re: Ciste nainstalova Ubuntu 9.10 - problem s nacitamin www stranek - vyreseno
« Odpověď #8 kdy: 02 Listopadu 2009, 18:38:46 »
Tak jsem to nakonec vyresil nasledovne:
V routeru jsem nenasel jak vypnout IPV6 a tak jsem podle navodu na http://www.joehacker.com/index.php?title=Ubuntu_Tips#Disable_IPv6_on_Karmic_9.10 vypnul IPV6 v Ubuntu a uz jsem konecne spokojeny :-)
« Poslední změna: 02 Listopadu 2009, 22:33:54 od biker.fm »

cmudik

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #9 kdy: 02 Listopadu 2009, 20:23:51 »
Tak jsem to nakonec vyresil nasledovne:
V routeru jsem nenasel jak vypnout IPV6 a tak jsem podle navodu na http://www.joehacker.com/index.php?title=Ubuntu_Tips#Disable_IPv6_on_Karmic_9.10 vypnul IPV6 v Ubuntu a uz jsem konecne spokojeny :-)

Děkuji, tohle vyřešilo i můj problém, například s načítáním stránek tohoto fóra. K+

biker.fm

• Návštěvník
« Odpověď #10 kdy: 02 Listopadu 2009, 22:35:10 »
Timto beru ze uvedeny problem je vyresen, potvrzeno i jinym uzivatelem (cmudik).

Unguis

• Návštěvník
« Odpověď #11 kdy: 08 Listopadu 2009, 10:38:38 »
Timto beru ze uvedeny problem je vyresen, potvrzeno i jinym uzivatelem (cmudik).

Zdravim,
Potýkám se stejným problemem, ale nepochopil jsem jak blocknout IPV6. Je mozno popsat postup pro odstraneni zavady pro zacatecnika?.
V pripade popsani postupu predem velice dekuji.

biker.fm

• Návštěvník
« Odpověď #12 kdy: 08 Listopadu 2009, 17:34:03 »
Zdravim,
Potýkám se stejným problemem, ale nepochopil jsem jak blocknout IPV6. Je mozno popsat postup pro odstraneni zavady pro zacatecnika?.
V pripade popsani postupu predem velice dekuji.
Vzdyt popis mas uvedeny na vyse uvedenem linku, tedy jeste jednou http://www.joehacker.com/index.php?title=Ubuntu_Tips#Disable_IPv6_on_Karmic_9.10

Pokud tomu nerozumis, je tam uvedene ze mas zeditovat /etc/default/grub kde nahradis
GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash"
na
GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="ipv6.disable=1 quiet splash"

Pak to ulozis a v terminalu das prikaz
sudo update-grub

No a pak si spusit Firefox a do adresniho radku napises
about:config
V seznamu si vyberes polozku
network.dns.disableIPv6
a nastavis hodnotu
True

No a pak (pokud to budes potrebovat/chtit) si uprav i ssh.

« Poslední změna: 08 Listopadu 2009, 17:36:33 od biker.fm »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.