Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nefunkční zvuk po přechodu na Kubuntu 9.10  (Přečteno 831 krát)

Likar

• Návštěvník
Nefunkční zvuk po přechodu na Kubuntu 9.10
« kdy: 08 Listopadu 2009, 17:51:13 »
Dorbrý den,

po akutulizaci na Kubuntu 9.10 mi zcela přestal fungovat audio výstup. Pokusil jsem se problém řešit odstraněním souboru ~/.pulse. Nicméně toto nepomohlo.

Předem děkuji za pomoc

Lukáš K.

Zipule

• Návštěvník
Re: Nefunkční zvuk po přechodu na Kubuntu 9.10
« Odpověď #1 kdy: 08 Listopadu 2009, 18:27:52 »
Mel jsem stejny problem po prechodu na nove ubuntu, ale podarilo se mi to vyresit pomoci prikazem
Kód: [Vybrat]
sudo /sbin/alsa force-reloadpostupoval jsem myslim podle tohoto topicu http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1307491&page=3 pripadne jeste par dalsich..
jedine, kde se mi zvuk nepodarilo zprovoznit byl amarok 2, ktery jsem ale nakonec vymenil za exaile, jinak vsechny ostatni multimedialni prehravace jedou jak maji.
Asus X51H, Ubuntu 9.10

Likar

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 08 Listopadu 2009, 21:25:59 »
Velice děkuji za odkaz! Problém vyřešen! Problém byl ve starém jádru. S novou verzí se má instalovat i nový zavaďeč GRUB 2. Ten jsem samozřejmě nainstalovaný neměl. Tedy poté co jsem jej nainstaloval:
Kód: [Vybrat]
sudo apt-get install grub2a restartoval systém, vše funguje jak má.
Akt. verzi systému lze nalézt kupříkladu ve Sledování systému. Verze nového jádra by měla být: 2.6.31

Při řešení podobných problému mě napadá jediná myšlenka:
"Ač je Windows nepříjemný, má tu vlastnost, že funguje."
« Poslední změna: 08 Listopadu 2009, 21:29:45 od Likar »

Zipule

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 09 Listopadu 2009, 08:26:22 »
"Ač je Windows nepříjemný, má tu vlastnost, že funguje."
No taky to není pravidlem, přítelkyně má notebook olepený nálepkou designed for win vista, ale s tou konfigurací co ten notebook má by někdo zasloužil pořádně na *censored* za to že tam tu nálepku dal, páč vista je na tom děs a utrpení a downgrade na xp složitej, páč xp nemá ovladač pro HDD.
Já už bych nepřešel zpět na win ani omylem a to nejsem žádnej linuxovej profík...
Asus X51H, Ubuntu 9.10

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.