Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Oranžový rámik cez polovicu obrazovky  (Přečteno 1005 krát)

Neith74

• Návštěvník
Oranžový rámik cez polovicu obrazovky
« kdy: 05 Listopadu 2011, 15:32:01 »
Niekedy sa mi stane, že keď sa dotknem kurzorom ľavého okraja obrazovky, tak sa mi cez polovicu obrazovky zobrazí taký oranžový obdĺžnik, ktorý sa zobrazuje aj napr. veľkosť onka keď ho dávate úplne na kraj. Lenže tento sa nedá zrušiť, môžem otvárať programy, minimalizovať, a nič, stále to tam je. Zmizne to až keď dám "prepínač pracovných plôch".  Čo to vlastne spôsobuje? Nejak som tomu nepochopil..

[attachment deleted by admin]

RRRadek Neužil

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
Re:Oranžový rámik cez polovicu obrazovky
« Odpověď #1 kdy: 05 Listopadu 2011, 16:42:49 »
Jo je to současný bug. Zbavíš se toho tak že vezmeš nějaké okno za rám a dotkneš se s ním třeba horní částí obrazovky a hned ti zmizí to co tam máš teď.
Já to pozoruji vždy když přepnu plochu a dotknu se levé strany obrazovky.

Mě to taky docela vadí a zvláště proto že tato chyba přišla až s aktualizacemi a po čerstvé instalaci to bylo vše v pořádku.  :'(

Má to souvislost i s tímto co už jsem řešil zde
http://forum.ubuntu.cz/index.php?topic=59433.msg424787#msg424787

Edit: Popřípadě pokud tě to moc štve tak tuto vlastnost jde vypnout v pokročilém nastavení Manažer nastavení Compizu kde odšrtneš v sekci Správa Oken položku Grid .
« Poslední změna: 05 Listopadu 2011, 16:55:38 od RRadek »
PS: omluvte moji češtinu není to moje silná stránka, snažím se hlavně vystihnou podstatu problému. ;)

Neith74

• Návštěvník
Re:Oranžový rámik cez polovicu obrazovky
« Odpověď #2 kdy: 05 Listopadu 2011, 21:37:38 »
Ja som myslel že to je nejaká novinka v Unity :D.. Ďakujem za vysvetlenie, aj pomoc. teda zatiaľ sa mi to nestalo. A to že sa tým zrušlo to rozťahovanie okien na polovicu obrazovky, alebo keď som ho posunul hore, tak na fulscreen, je len dobre, vďaka.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.