Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: instalace ubuntu problem s grafikou  (Přečteno 1115 krát)

nojbym

• Návštěvník
instalace ubuntu problem s grafikou
« kdy: 10 Listopadu 2009, 10:44:59 »
dobry den mam problem s instalaci ubuntu na starší notebook. nejde spustit liveCD tedy liveCD bootuje, ale po nacteni zcerna obrazovka. je to stejne i když dám rovnou instalovat. Osobně se domnívám, že problém je s grafickou kartou, tedy nastavením xorg.conf. Protože mám uložený starý xorg.conf při nemž mi vše běželo skvěle. Chtěl bych vědět jestli z liveCD mohu spustit instalaci z řádku a xorg.conf tam nahrát až dodatečně. Nebo mohu spustit liveCD vypnout rozpoznávání hardwaru a natvrdo nastavit ten muj xorg.conf. Děkuji za rady

luisah

• Závislák
Re: instalace ubuntu problem s grafikou
« Odpověď #1 kdy: 10 Listopadu 2009, 10:49:51 »
Asi nejjednodušší by bylo použít alternate cd - instalace v textovém režimu. Ta z 99% půjde. Jinak úplně stejná jako z live cd.
http://releases.ubuntu.com/karmic/
Po instalaci, kdyby systém nechtěl naběhnout a si si jistý, že se starým xorg.conf naběhne, tak přes revovery mode nahrát starý xorg.conf.

nojbym

• Návštěvník
Re: instalace ubuntu problem s grafikou
« Odpověď #2 kdy: 10 Listopadu 2009, 11:13:26 »
máte jistě pravdu nechtěl jsem stahovat další CD, ale použít to co mám a co jsem instaloval na ostatní počítače v kaceláři. Nakonec jsem to vyřešil, jednalo se o úplnou hloupost kterou jsem přehlédl. Při instalaci stačilo zapnout rescue mode.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.