Ahoj, omlouvám se, že Vás obtěžuji zřejmě hloupou otázkou. Též jsem si nedávno koupil sonyericsson C702 a snažím se ho propojit s Ubuntu. Přez kabel funguje zřejmě skoro všechno. Mobil se mi přidá jako fotoaparát a já můžu přenášet fotky, hudbu a video dle libosti.
Přes Bluetooth mi zatím jde pouze posílat soubory z pc na mobil, ale to je zřejmé pro to, že nemám obex-data-server, takže to snad časem vyřeším.
Mím nejpalčivějším problemem je, jak připojit počítač skrz tento mobil k internetu. Pokud ho připojím přes USB, Ubuntu mi mobil najde a nabídne mi konfiguraci nového širokopásmového připojení přímo v správci sítě. Bohužel jiz zde nastávají potíže. Mám prý zvolit svého operátora. Mám paušální tarif Pohoda OD O2 a využívám bezplatný tříměsíční datový tarif. Zvolil jsem tedy jak Telefonika (contract) tak Eurotel (contract). Bohužel ani s jedním z těchto nastavení se mi nepodařilo připojit k síti.
Myslím, že chyba je ve spatné konfiguraci. Bohužel nevím, jaké má být přesné nastavení. Myslím, že je to otázka spíše na operátora, ale na infolince se se mnou odmítli bavit.
V přednastavené konfiguraci připojení (Eurotel (contract)) je vyplněno následující:
Karta Mobilní širokopásnová
Základní
Číslo:*99#
Uživatelské jméno:
Heslo:
Pokročilé
APN:internet
Síť:
PIN:
PUK:
Karta Protokol Point-to-Point (PPP)
Mám povolená všechna ověření
Všechny komprese
Zádné šifrování
a nemám zaškrtnuto ani Odeslat echo pakety PPP
Karta Nastavení IPv4
Metoda:Pouze automatické adresy (PPP)
Servery DNS: 160.218.10.200 160.218.42.200
Jinak nic. Nikdy jsem mobil s Pc nepropojoval a v návodu k mobilu toho moc nepíší (respektive zminují se pouze o programu PS Suite pro Win).
Snažil jsem se odpověď nalézt zde na fóru i na Wiki. Zřejmě by slo pŕipojeni konfigurovat přes program GNOME PPP, ale tomu bych se raději vyhnul, protože příležitostně využívám k připojení přes GTran GPC-6420 a velmi nerad bych ho pokaždé znova konfiguroval.
Předem děkuji za pomoc