Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Oznamování dostupných aktualizací na Ubuntu 9.10  (Přečteno 903 krát)

luboš

• Aktivní člen
  • *
Oznamování dostupných aktualizací na Ubuntu 9.10
« kdy: 20 Listopadu 2009, 10:24:09 »
Ahoj,nainstaloval jsem si Ubuntu 9.10 a nefunguje mi oznamování dostupných aktualizací.

V liště mám povolenu možnost pro oznamovací ikony+ve správci zdrojů mám aktualizace nastaveny na denní kontrolu,takže nevím co s tím.Jen dodám,že pokud ručně aktivuji aktualizace přes správce aktualizací,tak to funguje. Nevíte někdo co s tím? Je to jen taková malinká chyba jinak jsem s 9.10 max.spokojen.

luisah

• Závislák
Re: Oznamování dostupných aktualizací na Ubuntu 9.10
« Odpověď #1 kdy: 20 Listopadu 2009, 10:31:34 »
Pokud se nepletu, někde to je popsáno, že v ubuntu 9.10 se bezpečnostní aktualizace oznamují vždy (spustí se správce aktualizací) a pokud jsou k dispozici doporučené, tak ty se oznámují pouze jednou za týden. Pokud se pletu, tak mě někdo opravte.

EDIT: http://wiki.ubuntu.cz/Karmic-poznamky?highlight=%28koala%29|%28karmic%29#Zm.2BARs-na_v_upozor.2BAUg-ov.2BAOE-n.2BAO0_na_dostupn.2BAOk_aktualizace
« Poslední změna: 20 Listopadu 2009, 10:41:18 od luisah »

Evžen Šubrt

• Závislák
    • EuGenio's Lair
Re: Oznamování dostupných aktualizací na Ubuntu 9.10
« Odpověď #2 kdy: 20 Listopadu 2009, 10:36:12 »
No, stejný problém mají asi všichni. Bylo to už v Ubuntu 9.04 - tam se totiž původní oznamovací systém nahradil polotovatem osd-notify, který dostupné aktualizace neuměl zobrazovat. Proto vymysleli v Canonicalu vylepšení - při dostupných kritických aktualizacích se rovnou a bez varování otevíral přímo Správce aktualizací, kvůli doporučeným aktualizacím se otevíral (opět bez varování a sám od sebe) 1x týdně.

A co se stalo v Karemicu (9.10)? Osd-notify je stále ve fázi těžkého polotovaru, dostupné aktualizace stále hlásit neumí a Správce aktualizace se pravděpodobně chová stejně, jako v Jaunty.
Athlon X2 6000+, MB ASUS M2R32-MVP, 6GB RAM, ATI Radeon HD7850 1GB, 1GB SSHD + 250GB HDD, Ubuntu 13.10 Saucy Salamander 64bit

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.