Tomeš:
Omlouvám se za unáhlenost.
Na starém stroji jsem chtěl instalovat 2.0.3 a hlásilo to, že balík je pravděpodobně jenom pro Debian a nelze jej proto na systém Ubuntu 6.06.1 nainstalovat, takže jsem neinstaloval. Za čas jsem si dodal odvahy stáhl nový s příponou deb z
http://www.openoffice.cz/ a instaloval i přes stejnou nebo podobnou hláškou, už si to nepamatuji. Doinstaloval jsem si slovníky a radoval se. Vše fungovalo do chvíle, než jsem znovu pustil PC a už se na mne chrlilo plno nesplněný závislostí, které jsem se pokoušel nainstalovat až na mne blikl černý monitor s kurzorem, kde nešel zadat žádný příkaz. Takže opět instalace Ubuntu od základů a již jsem se neopovážil instalovat nový OO. Jenže já chci nový OO a naopak nechci se dostat do podobné situace. Taktéž přecházet k vůli tomu každého půl roku na nové distro je pro mne ztráta času. Přeinstalovat OO by bylo mnohem rychlejší než celé distro nebo aktualizace by to mohla nabízet.
PC potřebuji k práci, píši povídky, viz niže. Takže bych velmi ocenil jako nováček, třeba na wiki nějaký návod na přeinstalaci OO na novjejší nebo přidání repozitářu do source listu.
Například lukas.svoboda má pěkně zpracovaný postup "Co dělat po nainstalování Ubuntu z CD".
Maky