Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: problém se zvukem v xubuntu 9.10 - mute po přihlášení a žádný zvuk  (Přečteno 1205 krát)

karlitos

• Stálý člen
  • **
  • Bioinformatics - solutions in-silico
    • homepage
Zdravím
Mám celkem zajímavý problém s xubuntu Karmic. V Jaunty mi - téměř vše - fungovalo jak má spolu s pulseaudiem. Xfce applet ovládal hlasitost , flash videa hrála , ve skypu jsem nastavil pulse a taky spokojenost.
Po updatu na Karmic začaly potíže. Po přihlášení mám u ikonky audio-appletu (xfce) křížek jako že mute. Když na notebooku použiju klavesu na mute(on-off) tak se mi zvuk odmutuje , ale je pořád na 0%. Když zvuk zesílím tak mi stále nehraje nic. (zvukové CD , skype , youtube)
Když ale udeělám reset , nebo odhlášení - a i když dám uložit sezení - mám po novémpřihlášení zase mute a hlasitost na 0%. V směšovači mám tyto zařízení :
- ESS Maestro 3 PCI (Alsa Mixer)
- Sigmatel STAC9721 (OSS Mixer)
- Playback : Vnitřní zvukový systém analog stereo (PulseAudio Mixer)
Standartně je zvolený ten ALSA Mixer , ale i když si dám Pulseaudio , zvolím ovladač master - tak zase mute. Prostě jsou všechny zvukové zařízená ztlumeny.
A největší legrace je ve skype : tam kde na jiných počítačích s ...buntu mám mraky různých audio zařízení k výběru (v nastavení skype) - teď mám JEN pulseaudio a nelze to zmenit za nic jiného.  (ani mi to nic jiného neabízí)

Nerad bych to řešil odinstalováváním pulseaudia - do této doby vždy spokojenost , ale nevím co je špatně.
Díky za rady K
Lenovo ThinkCentre A61 912073G
Athlon X2 5000+ 4GB RAM Nvidia Geforce 9500GT
Linux Mint 9 Isadora , Win7 64Bit

karlitos

• Stálý člen
  • **
  • Bioinformatics - solutions in-silico
    • homepage
Re: problém se zvukem v xubuntu 9.10 - mute po přihlášení a žádný zvuk
« Odpověď #1 kdy: 25 Listopadu 2009, 10:31:15 »
Tak když si pohraju se zvukem - tedy od-mutuju zařízení (ALSA, Pulse) nastavím hlasitost, ohlásím se a znovu přihlásím tak zvuk jde.
Po restartu je ale vše opět ztlumené a hlasitost na 0.
 ???
Lenovo ThinkCentre A61 912073G
Athlon X2 5000+ 4GB RAM Nvidia Geforce 9500GT
Linux Mint 9 Isadora , Win7 64Bit

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.