Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Plocha, pozadí, ikony....  (Přečteno 2475 krát)

Mr.White

• Host
Plocha, pozadí, ikony....
« kdy: 17 Listopadu 2009, 14:34:35 »
Dobrý den,
bohužel mám, řekl bych celkem zásadní problém, nejen že celou plochu mám posunutou na monitoru o cca 3 milimetri doprava, ale nezobrazují se mi ani ikony na ploše a ani pozadí. Bohužel nevím jak to vyřešit. Nic mě nenapadá. Pokud se o tom již mluvilo pak se Vám všem tímto omlouvám.
A předem děkuji za pomoc.

Šuohob

• Závislák
Re: Plocha, pozadí, ikony....
« Odpověď #1 kdy: 17 Listopadu 2009, 14:48:48 »
Na stabilizaci obrazu maji vetsinou monitory tlacitko. Doporuciji vzit navod k monitoru, nebo metodou pokusu najit tlacitko/funkci pro (nejlepe automatickou) stabilizaci obrazu
Tak dlouho se vrzá s Acerem, až se displej utrhne.

Mr.White

• Host
« Odpověď #2 kdy: 17 Listopadu 2009, 15:02:35 »
To jsem zkoušel jako první, ale nepomohlo to.

Krysař

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 18 Listopadu 2009, 06:31:32 »
1. Smaz, prosim, to druhe vlakno, ve kterem se ptas na tentyz problem.
2. Jaky je to monitor?
3. Ikony na plose ze zacatku nejsou. Kdyz pres prave tlacitko mysi neco (prazdny soubor, slozku) vytvoris, tak tam nezustane? A v Nautilu (Mista -> Pracovni plocha) videt je?
4. Pozadi se da zmenit po kliknuti pravym mysitkem na plochu a "Zmenit pozadi plochy" ...  Na zmenu nereaguje?
„Nepropadejte naději, jste z nejhoršího vevnitř.“

Mr.White

• Host
« Odpověď #4 kdy: 18 Listopadu 2009, 08:03:04 »
1. Zkoušel jsem, objevilo se mi nelze smazat vlastní příspěvěk. - Za druhé vlákno se omlouvám, zasekl se mi net a zřjmě jsem se to poslal dvakrát.
2. LG L1919s - nestáhl jsem ovladače nic, z ničeho nic po dalším restartu to bylo dobré.
3. Ikony se mi již zobrazili jednalo se o problém v nastavení vzhledu - předvolby vzhledu, rozhraní a zvolit žádný efekt. Po této volbě pozadí i ikony se již zobrazili.

Ale je tu ještě horší problém, mám na tomto pc i Win XP a nemohu se do nich nalogovat, zezačátku byla tabulka s výběrem ubuntu, ubuntu restore a ještě dvě položky mám dojem, že test memori  a podtím byl other OS mám ten dojem, tato položka zmizela, k datum z W XP mám příztup i z ubuntu, ale přesto se do nich nemohu nalogovat při výběru OS. Nemám ponětí čím to může být. Ale je zvláštní, že ze začátku - po instalaci - to šlo bez poblému.

Šuohob

• Závislák
« Odpověď #5 kdy: 18 Listopadu 2009, 16:00:27 »
Ale je tu ještě horší problém, mám na tomto pc i Win XP a nemohu se do nich nalogovat, zezačátku byla tabulka s výběrem ubuntu, ubuntu restore a ještě dvě položky mám dojem, že test memori  a podtím byl other OS mám ten dojem, tato položka zmizela, k datum z W XP mám příztup i z ubuntu, ale přesto se do nich nemohu nalogovat při výběru OS. Nemám ponětí čím to může být. Ale je zvláštní, že ze začátku - po instalaci - to šlo bez poblému.

Posli sem vypis prikazu sudo fdisk -l a cat /boot/grub/menu.lst (pokud mas ubuntu 9.04, u 9.10 nevim jak to je)
Tak dlouho se vrzá s Acerem, až se displej utrhne.

Mr.White

• Host
« Odpověď #6 kdy: 27 Listopadu 2009, 09:28:36 »
Mám Verzi 9.10. Děkuji Vám všem za pomoc, problém se mi povedlo odtranit. Tedy....né přímo mě, ale je to již ok. Jednalo se prý o nějakou chybu v XP. Více bohužel nevím.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.