Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: problem s X11  (Přečteno 2057 krát)

SairusVirus

• Návštěvník
problem s X11
« kdy: 04 Prosince 2009, 18:06:46 »
Dobry den mam problem nainstaloval jsem Ubuntu 9.10 server a zasekl jsem se ve fazi kdy soubor ktery spoustim my ma dát možnost vyberu 1 az x a dle tohoto parametru vytvorit hexid.txt soubor v prostredi Gnome my ho vytvori ale to instalovat nechci je to nepotřebne pro zakladni beh servru.
(jedna se o vytvoreni tzv. registrace game serveru pro Lineage L2J pokud někdo vi) s Linux zacinam ale vše jsem vyřesil v klidu krome tohoto a nvm pomoci jakych přikazu a možnosti mi to da moznost zadat cislo a nasledne vytvori ve stejne složce soubor hexid.txt
 mužete poradit ?
Citace
Exception in thread "AWT-EventQueue-0" java.awt.HeadlessException:
No X11 DISPLAY variable was set, but this program performed an operation which requires it.
        at java.awt.GraphicsEnvironment.checkHeadless(GraphicsEnvironment.java:159)
        at java.awt.Window.<init>(Window.java:431)
        at java.awt.Frame.<init>(Frame.java:403)
        at java.awt.Frame.<init>(Frame.java:368)
        at javax.swing.JFrame.<init>(JFrame.java:163)
        at net.sf.l2j.gsregistering.GUserInterface.<init>(GUserInterface.java:58)
        at net.sf.l2j.gsregistering.BaseGameServerRegister$1.run(BaseGameServerRegister.java:273)
        at java.awt.event.InvocationEvent.dispatch(InvocationEvent.java:209)
        at java.awt.EventQueue.dispatchEvent(EventQueue.java:597)
        at java.awt.EventDispatchThread.pumpOneEventForFilters(EventDispatchThread.java:269)
        at java.awt.EventDispatchThread.pumpEventsForFilter(EventDispatchThread.java:184)
        at java.awt.EventDispatchThread.pumpEventsForHierarchy(EventDispatchThread.java:174)
        at java.awt.EventDispatchThread.pumpEvents(EventDispatchThread.java:169)
        at java.awt.EventDispatchThread.pumpEvents(EventDispatchThread.java:161)
        at java.awt.EventDispatchThread.run(EventDispatchThread.java:122)
omlouvam se za hačky čárky ale vetšina programu co použivam jej nepodporuji

LuciusMare

• Závislák
Re: problem s X11
« Odpověď #1 kdy: 04 Prosince 2009, 18:10:44 »
Citace
Exception in thread "AWT-EventQueue-0" java.awt.HeadlessException:

No X11 DISPLAY variable was set, but this program performed an operation which requires it.

at java.awt.GraphicsEnvironment.checkHeadless(GraphicsEnvironment.java:159)
        at java.awt.Window.<init>(Window.java:431)
        at java.awt.Frame.<init>(Frame.java:403)
        at java.awt.Frame.<init>(Frame.java:368)
        at javax.swing.JFrame.<init>(JFrame.java:163)
        at net.sf.l2j.gsregistering.GUserInterface.<init>(GUserInterface.java:58)
        at net.sf.l2j.gsregistering.BaseGameServerRegister$1.run(BaseGameServerRegister.java:273)
        at java.awt.event.InvocationEvent.dispatch(InvocationEvent.java:209)
        at java.awt.EventQueue.dispatchEvent(EventQueue.java:597)
        at java.awt.EventDispatchThread.pumpOneEventForFilters(EventDispatchThread.java:269)
        at java.awt.EventDispatchThread.pumpEventsForFilter(EventDispatchThread.java:184)
        at java.awt.EventDispatchThread.pumpEventsForHierarchy(EventDispatchThread.java:174)
        at java.awt.EventDispatchThread.pumpEvents(EventDispatchThread.java:169)
        at java.awt.EventDispatchThread.pumpEvents(EventDispatchThread.java:161)
        at java.awt.EventDispatchThread.run(EventDispatchThread.java:122)
Zkus spustit
Kód: [Vybrat]
export DISPLAY=:1 A zkusit to znova.
Citace
<Firzen> tak teď budu Číňan
<Firzen> tak uvidíme :D
Jabber: LuciusMare (zkroucenina) jabbim (tecka) cz

SairusVirus

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 04 Prosince 2009, 18:19:15 »
Chyba se změnila na toto
Citace
Exception in thread "main" java.lang.NoClassDefFoundError: Could not initialize class sun.awt.X11GraphicsEnvironment
        at java.lang.Class.forName0(Native Method)
        at java.lang.Class.forName(Class.java:169)
        at java.awt.GraphicsEnvironment.getLocalGraphicsEnvironment(GraphicsEnvironment.java:68)
        at sun.awt.X11.XToolkit.<clinit>(XToolkit.java:89)
        at java.lang.Class.forName0(Native Method)
        at java.lang.Class.forName(Class.java:169)
        at java.awt.Toolkit$2.run(Toolkit.java:834)
        at java.security.AccessController.doPrivileged(Native Method)
        at java.awt.Toolkit.getDefaultToolkit(Toolkit.java:826)
        at sun.swing.SwingUtilities2$AATextInfo.getAATextInfo(SwingUtilities2.java:128)
        at javax.swing.plaf.metal.MetalLookAndFeel.initComponentDefaults(MetalLookAndFeel.java:1556)
        at javax.swing.plaf.basic.BasicLookAndFeel.getDefaults(BasicLookAndFeel.java:130)
        at javax.swing.plaf.metal.MetalLookAndFeel.getDefaults(MetalLookAndFeel.java:1591)
        at javax.swing.UIManager.setLookAndFeel(UIManager.java:542)
        at javax.swing.UIManager.setLookAndFeel(UIManager.java:582)
        at net.sf.l2j.gsregistering.BaseGameServerRegister.startGUI(BaseGameServerRegister.java:259)
        at net.sf.l2j.gsregistering.BaseGameServerRegister.main(BaseGameServerRegister.java:184)
        at net.sf.l2j.gsregistering.GameServerRegister.main(GameServerRegister.java:33)
Při předchozim testovani v prostredi Gnome se mi otevrela tabulka kde jsem měl v rohu tlačitko ktere jsem stiskl vyjela nabidka 1 - x kde jsem si vybral a nasledne se vytvoril hexid soubor a v tabulce se oběvila řadka kde jsem vydel zvolenou vytvořenou registraci (snad to popisuji dostatečne na pochopeni )
muže byt problem v Java ?

SairusVirus

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 04 Prosince 2009, 18:24:31 »
v instalaci jsem postupoval pro svoje potřeby dle tohoto navodu

http://lineage2.fansite.cz/forum/index.php?topic=7430.0

apt z bodu 11 jsem instaloval pomoci apt-get a ne tasksel muze byt to problem ?

nebo je nějaka možnost nainstalovat gnome prostredi v nem vytvorit hexid (ude mi tvorba fungovala ) a potom prostredi gnome odstranit a vratit se do prostředi přikazového řádku ?

zkoušel jsem i pohrat si s X11 ale v /etc/X11/ odkazuji na xorg.conf ale zadny takovy soubor tam neexistuje
« Poslední změna: 04 Prosince 2009, 18:32:40 od SairusVirus »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.