Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Jak si koupit Skype kredit pro volani do verejne site  (Přečteno 6797 krát)

LS

• Závislák
    • http://linux.euweb.cz
Jak si koupit Skype kredit pro volani do verejne site
« kdy: 25 Ledna 2007, 00:32:18 »
Ano, Skype je ten osklivy proprietarni system internetove telefonie, ale co naplat, je nejrozsirenejsi.

Tento postup mam osobne overeny:

1/ Spustte Skype, zalogujte se
2/ Nastroje -> Jdi na stranku meho uctu.
3/ Prihlaste se Skype jmenem a heslem na webu Skype.com
4/ Kliknete na odkaz "Add credit" pod SkypeOut
5/ Vyplnte udaje o sobe: Jmeno, Prijmeni, Adresu, Zemi -> NEXT
6/ Predpokladam ze nemate mezinarodni kreditni kartu autorizovanou pro platby po internetu. Zvolte tedy moznost "Regular Bank Transfer". Jina vysek vkladu nez 10€ (11.50€ vcetne DPH) neni mozna. Zaskrnete souhlas s licencnimi podminkami (nic jineho vam nezbyva) -> NEXT
7/ Continue with payment
8/ Na dalsi strance ziskate informace o zpusobu platby, Skype ma ucet v ceske pobocce Raiffeisen banky. Poslete urcenou castku (11.50€, prepocet v Kc zalezi na aktualnim kursu - v momente me platby to bylo 306.42Kc) na uvedeny ucet (v momente me platby to byl ucet 1101022668 / 5500), jako variabilni symbol uvedte cislo objednavky (Order number). Do zpravy pro prijemce uvedte identifikaci platby (Payment Reference), nejlepe ve tvaru "Payment reference 123456789012".

Platbu jsem provedl 22.1.2007 rano, pred pul hodinou mi prislo emailem potvrzeni o prijeti platby, na ucte mam 10€ na volani.

Aktualni ceny (bez DPH) pro volani do CR (plus neprijemny sestavovaci poplatek 0.039€ ke kazdemu hovoru)
Pevna: 0.017 €/min
Mobil: 0.150 €/min

LS

• Závislák
« Odpověď #1 kdy: 25 Ledna 2007, 00:40:35 »
Existuje mnoho vyhodnejsich systemu pro internetove telefonovani nez je Skype. Napriklad Wengo ma ceny srovnatelne se Skypem, a neuctuje sestavovaci poplatek. Bohuzel jsem nezjistil jak si u nich zaplatit minuty, kdyz nemam kreditni kartu.

Jeste lepsi ceny ma VoIPBuster (do CR se s nim da volat zdarma, po prekroceni limitu pak za 0.01 €/min), jenze ten ma klienta jen pro Windows. Platba je take mozna jen mezinarodni kreditni kartou.

Petr Merlin Vaněček

• Moderátor
  • Závislák
    • Lomítkáři
« Odpověď #2 kdy: 25 Ledna 2007, 08:18:32 »
SIP a H.323 operatoru je v CR jak maku, i nase firma je poskytovatelem teto telefonie. Musim rici, ze nejake o2 si neskrta, jedine, co je vzdycky trochu problem, jak dostat k zakaznikovi Internet a obejit prave tuto firmy. Jinak vyhoda SIPu pred skype je jasna - staci vam VoIP gateway a pripojite si doma klasicky telefon. Delame i ISDN VoIP pripojky s bezproblemovym provozem. Jedine, co byva obcas trochu problem je faxovani pres tyto linky, je pak nutno pouzit kvalitnejsi kodek, ktery je narocnejsi na kvalitu linky, diky cemuz se uspesnost faxovani snizuje ze standartnich 80% zhruba o 10-15%, ale i to se da prezit, kdyz vezmete v potaz usporu za pausal a telefonovani (nejmarkantneji se to odrazi volate-li casto do zahranici)
Stiskni CTRL + W ...
80% mozku tvoří kapalina ... u některých brzdová

LS

• Závislák
« Odpověď #3 kdy: 25 Ledna 2007, 09:20:07 »
Souhlasim. Chystam se take prejit od O2 k nejakemu VoIP operatorovi, nejzajimaveji vypada 802.cz (tarifikace 1+1). Jen je otazka, jak vyresit poradne pripojeni bez O2 a zachovani stavajiciho telefonniho cisla.

Jere

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #4 kdy: 25 Ledna 2007, 11:38:41 »
Myslim, Lukasi, ze tohle nebyla nejlepsi investice. Ja jsem uz pred casem protelefonoval zbytek kreditu a dalsi si nekoupil, protoze tuzemsti VOIP operatori poskytuji lepsi sluzby - levnejsi a mam i mene problemu s nekvalitnim spojenim.

LS

• Závislák
« Odpověď #5 kdy: 25 Ledna 2007, 11:56:00 »
Prectete si jeste jednou moje prispevky. Vim ze jsou levnejsi operatori, ale Skype pouzivam s mnoha lidmi na volani Skype-Skype, takze klienta stejne musim mit nainstalovaneho. Jak uz jsem psal, do budoucna mam v planu prejit komplet k nejakemu VoIP operatorovi, zatim se mi nejvic libi nabidka 802.cz. Az ty tri stovky provolam, dalsi kredit si koupit muzu, ale nemusim.

Prispevek neni mysleny jako propagace Skypu, ale jen jako navod na bezpecne pripsani kreditu pro ty, kteri Skype jiz pouzivaji.

Jere

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #6 kdy: 25 Ledna 2007, 12:35:14 »
Zatim pouzivam jineho VIOP operatora kvuli faxu, ale 802.cz mam taky vyhlidnuty, ze je budu vyuzivat na telefonovani. Jsou na ne i dobry reference

Petr Merlin Vaněček

• Moderátor
  • Závislák
    • Lomítkáři
« Odpověď #7 kdy: 25 Ledna 2007, 14:18:18 »
Telefonni cislo lze od o2 bez problemu pretahnout, horsi je to s tim pripojenim.
Stiskni CTRL + W ...
80% mozku tvoří kapalina ... u některých brzdová

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.