Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: webkamera - nastavení rozlišení + formátu výstupu  (Přečteno 2428 krát)

Freglin

• Návštěvník
webkamera - nastavení rozlišení + formátu výstupu
« kdy: 11 Prosince 2009, 17:54:14 »
Zdravím,

mam kamerku Konig CMP-CHATPACK11 a vyskytly se mi následující potíže:

Problémy:

1) Nejde mi nastavit rozlišení jaké by cam měla umět. V programu Cheese, stejně jako v GUVCView je maximum 480x480, ale mělo by být až 800x600. Pouze příkazem:
Kód: [Vybrat]
mplayer -fps 30 -tv driver=v4l2:width=800:height=600:device=/dev/video0 tv:// se mi podařilo docílit rozlišení většího, ale chtěl bych to mít nastaveno defaultně (stejně tak jako se zbavit poměru stran obrazu 1:1).

2) Při zobrazení videa pomocí např. Cheese, nebo testováním v "Výběr systému multimédií" jde obraz plynule a barevně OK, ale při spuštění GUVCViewu byly barvy světlé, obraz rozmazaný a FPS cca 0,5/s - zde se mi náprava podařila pomocí přepnutí výstupu obrazu z původního BA81 na JPEG (po tomto přepnutí byl obraz totožný s tím v Chees). Nicméně při zapnutí kamerky na flashovém videochatu je obraz totožný s tím co byl právě v QUVCViewu před přenastavením výstupu.

3)Jen ještě takový detail...obraz při některém spuštění jakéhokoliv výstupu kamery jakoby problikával v nazelenalých a narůžovělých odstínech.

Shrnutí:

1)Jak nastavit (např. v nějakém konfiguráku, nebo parametrem ve "Výběru systému multimédií" (??)) trvale požadované rozlišení výstupu?

2)Jak nastavit trvale a pro všechna použití (hlavně pro ten flash) výstup z kamery jako JPEG?

Další info:

kamerka:Konig CMP-CHATPACK11
lsusb:
Bus 002 Device 002: ID 0c45:613b Microdia Win2 PC Cameralsmod | grep video:
videodev               36736  3 vloopback,sn9c102
v4l1_compat            14496  1 videodev
video                  19380  0
output                  2780  1 video
uname -r:
2.6.31-16-genericDíky za jakoukoliv radu a doufám, že můj popis problému je dostačující...

Díky

ladarozan

• Stálý člen
  • **
Re: webkamera - nastavení rozlišení + formátu výstupu
« Odpověď #1 kdy: 11 Prosince 2009, 22:07:20 »
Zradou je právě to slovíčko AŽ - moc často se vyskytuje právě u webkamer a ve valné většině nikdy neodpovídá tzv. fyzickému
rozlišení použitého videočipu a obraz je dohnán přepočítáním.
AMD A4-5300, Hauppauge HVR-4000, Ubuntu 12.04, Windows 8
-Tablet Protab26 a Toshiba AT10 Android 4.3.1
-Asus EEE1000H,WinXP

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.