Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: bug v gconf? [vyřešeno]  (Přečteno 1704 krát)

Mraky

• Aktivní člen
  • *
bug v gconf? [vyřešeno]
« kdy: 05 Prosince 2009, 22:55:08 »
Ahoj, když v terminálu napíšu gconf-editor,tak vypíše toto:
Kód: [Vybrat]
Chyba GConfu: Nepodařilo se kontaktovat server nastavení; příčinou může být nutnost povolení sítě TCP/IP pro ORBit, nebo existují staré zámky NFS po pádu systému. Více informací najdete na http://projects.gnome.org/gconf/. (Podrobnosti:  1: Nepodařilo se získat spojení na sezení: Did not receive a reply. Possible causes include: the remote application did not send a reply, the message bus security policy blocked the reply, the reply timeout expired, or the network connection was broken..)a gconf je prázdný,přitom když zmáčknu alt-f2,a napíšu gconf-editor,tak normálně funguje.
zde uvádím pro přehlednost odkaz z textu:
http://projects.gnome.org/gconf/
prošel sem tu stránku, ale jelikož moc anglicky neumim, tak sem z toho moc chytrej nebyl,jsou tam nějaké rady na problémy ale to mi moc nepomohlo.
tutéž hlášku mi to vyhodí když se v gnome-commanderu chci přihlásit jako superuživatel,a nemůžu pohodlně měnit práva.
(potřebuju to kvůli sdílení)
Jinak pro úplnost mám kk(9.10),verzi nfs neumím zjistit, nedá se spustit jako klasický grafický program,a gconf je 2.28.0
« Poslední změna: 18 Prosince 2009, 22:10:50 od Mraky »

Mraky

• Aktivní člen
  • *
Re: bug v gconf?
« Odpověď #1 kdy: 14 Prosince 2009, 00:50:12 »
dnes jsem nainstaloval ovladače flrx pro ATI a úplně vypnul compiz,když jsem zkusil v terminálu napsat gconf-editor, tak se normálně spustil,a nebyl prázdný,a taky jsem se  gnome-commander mohl spustit jako uživatel root,aniž by mi to vyhodilo nějakou chybu,jen to na poprvý po mě chtělo to přihlašovací heslo, a pak už ne( když sem chtěl spustit commandera jako root podruhý), jen mě zaráží, že to po mě nechtělo root heslo a prává stejně měnit nejdou ???  ale! když se v komandlajně přihlásím jako root, a spustím gnome-commander, tak mi to zase vyhodí tu samou hlášku._(((

ladarozan

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #2 kdy: 14 Prosince 2009, 07:19:13 »
kdepak, funguje to normálně.
AMD A4-5300, Hauppauge HVR-4000, Ubuntu 12.04, Windows 8
-Tablet Protab26 a Toshiba AT10 Android 4.3.1
-Asus EEE1000H,WinXP

Mraky

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 15 Prosince 2009, 00:00:03 »
mám ještě jeden komp, a na něm mandrivu s prostředím gnome, tak se mna něm taky zkusil: do komandlajny sem se příhlásil jako superuživatel, a spustil gnome-commander,a  hned to vypsalo tu samou chybu,s tím rozdílem že jsem mohl měnit práva, ta kjsem ještě v ubuntu zkusil chmod, a podle gnome-commanderu jsem zjistil,že mi ten příkaz vůbec nefunguje:_(( taky sem si to ověřoval pomocí ls -l,prostě změna práv nefunguje!:_(((

Mraky

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 18 Prosince 2009, 22:08:53 »
ještě mě napadla jedna věc, a ta se taky potvrdila,a to je to že práva v tabulce ntfs(nebo možná disk, který není součásti linuxu) měnit nelze,takže asi problém vyřešen, jen jsem narazil asi na nějaký bug či co.-))

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.