Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Chybějící kodeky  (Přečteno 1522 krát)

Magpie

• Návštěvník
Chybějící kodeky
« kdy: 19 Prosince 2009, 23:32:06 »
Po přechodu na Koalu mi najednou nejdou spouštět některá videa. Třeba VLC píše:

No suitable decoder module:
VLC does not support the audio or video format "wma2". Unfortunately there is no way for you to fix this.
No suitable decoder module:
VLC does not support the audio or video format "WMV3". Unfortunately there is no way for you to fix this.

Když napíšu do terminálu 'totem' (systém mám v angličtině):

(totem:4095): GStreamer-WARNING **: Failed to load plugin '/usr/lib/gstreamer-0.10/libgstx264.so': libx264.so.67: cannot open shared object file: No such file or directory

(totem:4095): GStreamer-WARNING **: Failed to load plugin '/usr/lib/gstreamer-0.10/libgstffmpeg.so': libx264.so.67: cannot open shared object file: No such file or directory
** Message: Missing plugin: gstreamer|0.10|totem|On2 VP6/Flash decoder|decoder-video/x-vp6-flash (On2 VP6/Flash decoder)

(totem:4094): GStreamer-CRITICAL **: gst_query_set_duration: assertion `GST_QUERY_TYPE (query) == GST_QUERY_DURATION' failed

Při otvření videa s mplayerem:

The required software to play this file is not installed. You need to install suitable plugins to play media files. Do you want to search for a plugin that supports the selected file?

The search will also include software which is not officially supported.

Vůbec to nechápu, ve zdrojích softwaru mám Medibuntu, systém aktualizovaný, hledal jsem všude, nechci otravovat s kravinou, ale fakt nevim. Any ideas? Dík

arrange

• Závislák
  • "jdu s hlavou vztyčenou..."
Re: Chybějící kodeky
« Odpověď #1 kdy: 19 Prosince 2009, 23:56:52 »
Zkus nainstalovat
Kód: [Vybrat]
sudo apt-get install gstreamer0.10-ffmpeg gstreamer0.10-plugins-bada pak znova spustit v Totemu.

Pokud nefunguje, pošli podrobnější informace o souboru, třeba pomocí
Kód: [Vybrat]
file soubor.avi
http://www.openstreetmap.org - mapy celého světa "wiki style"

Magpie

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 20 Prosince 2009, 10:07:45 »
Ten gstreamer už mám, hlásí že mám nejnovější verzi. Ostatně netýká se to jednoho videa, ale i třeba streamu z ct.cz. V Kaffereine nejde pustit už vůbec nic: The audio playback device HDA ATI SB (ALC662 rev1 analog) doesn't work. Falling back to default. Problém bude někde ve zdrojích softwaru, u některých videí mi nabídne hledat vhodný plugin, který ale vzápětí nenajde. :(

Krysař

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 20 Prosince 2009, 11:17:25 »
A co metabalik ubuntu-restricted-extras? Nainstaluje to sice mnohem vice, nez jen kodeky potrebne pro nektera videa, ale aspon to vetsinou funguje.
„Nepropadejte naději, jste z nejhoršího vevnitř.“

airlive

• Závislák
  • Linux User: 479151.
« Odpověď #4 kdy: 20 Prosince 2009, 11:50:55 »
Problém bych viděl v nešťastném přechodu z JJ na KK a to ve smyslu,že JJ běželo na ext3 a KK na ext4.
Tyto problémy zasáhly snad všechny distra,které si tímto musely projít,openSuSE nevyjímaje.
Procházím různými fóry a všude se s tím trápí.
Pokud ti můžu něco poradit,tak si udělej čistej install KK,předem zazálohuj /home a za hodinku nemáš problém.
Sám jsem tohle absolvoval a několik mých známých,kterým jsem instaloval *buntu také.
Rozhodnutí nechám na tobě.
« Poslední změna: 20 Prosince 2009, 11:54:53 od airlive »
openSUSE Leap 15.1
Vivaldi: King of Browsers.
"Tón, kterým se hovoří v linuxových skupinách, je tvrdý, ale srdečný..."

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.