Prostě je nutné nastavit případ 3) tedy publikaci portu. Jak jsem psal na mém routeru se tato položka jmenuje Virtual Server na jiném byla popsána jako Port mapping, ono se to podle výrobce muže lišit. Chtělo by to abyste poslal jméno toho routeru který používáte, případně si projít jeho dokumentaci.
Tak pro příklad na mém routeru jsou hlavní volby jedna z nich je
NAT Setting (pod kterou jsou záložky)
Port Trigger zde nastavuji přichozí port a jeho protokol (TCP/UDP) a lokální port a protolol (dovoluje přesměrovat porty treba z WAN přijde požadavek na portu 8080 a ten se přeloží do LAN na port 80, zde se neurčuje adresa takže přijetí paketu je závislé na tabulce o které jsem psal v bodu 1) )
Route zde nastavuji lokální IP, port a protokol (tj. port forwarding - tedy všechny pakety, na určeném portu, nehledě na tom zdali jsou z WAN nebo LAN jdou na určitou IP)
Virtual Server zde nastavuji příchozí port, lokální IP a port, a protokol (tj. publikace portu tedy funguje takto router prochází tabulku a a až na konci narazí na tuto řádku, tím zjistil že žádný z klientu nečeká odpověď na zadaném portu z WAN a tak ji pošle na námi zadanou IP).
Virtual DMZ zde nastavuji lokální IP (tj. Demilitarizovaná zóna, tímto jakoby vystrčím jeden počítač na úroveň NAT a je oddělený od ostatních v LAN a požadavky jsou směrovány na něj, toto se většinou používá máte-li k dispozici více veřejných IP adres, toto jsem nikdy nepoužíval tak vím jen tak nějak teoreticky jak funguje ale prakticky nee :-) ).
V podstatě jde vždycky o zápis do již několikrát zmiňované tabulky. Při příchozím spojení ji router prochází a při první schodě oděšle data podle tabulky. Tedy když udělám zápis port forwarding tak je zapsán na začátek (má vysokou prioritu a platí jako první ostatní mají smůlu), za ními následují položky které se zapisují když prichází požadavky od klientů (tj. normální provoz třeba uživatel si chce prohlížet stránky) a jako poslední jsou záznamy jako publikace (Virtual Server) (jsou zapsány na konci tabulky mají nízkou prioritu tak se vyřizují jako poslední a tím nebrání ostatním uživatelům používat tento port).