Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: po pripojení sluchátiek nevypnú interné reproduktory [vyřešeno]  (Přečteno 1153 krát)

vlajus

• Návštěvník
Mám notebook Asus F5N, Ubuntu 9.10 64bit. Zvuk mi ide normálne, z interných stereo reproduktorov, ale keď pripojím sluchátka, tak ide zvuk síce aj zo sluchátiek, ale ide ďalej aj z reproduktorov, teda ich nevypne. Skúsil som v sound preferences nastaviť output na headphones, potom ale nešiel zvuk vôbec.
Na tomto fóre som našiel dva návody ako to opraviť - prvý-nainštalovať Gnome alsa mixér a tam zaškrtnúť voľbu headphone sense, ale takú voľbu tam nemám a druhý návod-zakomentovať v alsa-base.conf riadok "options snd-hda-intel power_save=10", ale ani to nepomohlo.
« Poslední změna: 03 Ledna 2010, 18:21:31 od kiklhorn »
This is the Linux land. At silent nights you can hear Windows machines rebooting...

Do kelu s majkrošrotom!

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

vlajus

• Návštěvník
Re: po pripojení sluchátiek nevypnú interné reproduktory
« Odpověď #2 kdy: 03 Ledna 2010, 17:52:31 »
Pomohlo to, vďaka.

Trebalo na koniec súboru /etc/modprobe.d/alsa-base.conf dopísať "options snd-hda-intel model=lenovo" a už to funguje ako má.
This is the Linux land. At silent nights you can hear Windows machines rebooting...

Do kelu s majkrošrotom!

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.