Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Vytvoření účtu v Thunderbird 3 [vyřešeno]  (Přečteno 2853 krát)

Evžen Šubrt

• Závislák
    • EuGenio's Lair
Vytvoření účtu v Thunderbird 3 [vyřešeno]
« kdy: 05 Ledna 2010, 22:26:54 »
Zdarec. Rozhodl jsem se vyzkoušet nový Thunderbird 3 v Koale (z mozilla daily repository). Ve winech se přechod bez problému podařil, pošťák funguje skvěle, ale na Ubuntu se mi nějak nedaří. Konkrétně se mi nepovedlo žádným způsobem nastavit svůj emailový účet na email.cz (tedy vlastně na seznamu).

1) První jsem zkoušel normálně vyplnit parametry svého účtu. Bohužel, moc normálně to nejde, neboť "automatický wizzard" v TB3 neustále automaticky mění nastavení podle toho, jak si myslí, že to ve skutečnosti je. Takže pokud máte mail ve tvaru xxxx@email.cz, tak se neustále snaží natavit pop3 server na pop3.email.cz a smtp na smtp.email.cz, i když správná konfigurace je pop3.seznam.cz respektive smtp.seznam.cz. Stejně tak je to dělá i s username, kde při emailové adrese xxxx@email.cz pořád přenastavuje username na xxxx místo správného xxxx@email.cz. Rychlým psaním (aby to automatika nestihla změnit) či častým klikáním na podezřelé tlačítko Manual Setup... se nakonec dají správné údaje vyplnit, dokonce ověří správnost i heslo, bohužel hláškou Password OK! vše končí, tlačítko "Create Account" zůstane zašedlé a piktogram indikuje ověřování username. Dál jsem se nedostal.

2) Zkoušel jsem takovou malou fintu. Nainstaloval jsem vedle evolutionu (z nějš TB3 odmítá nastavení importovat) ještě TB2 v naději, že TB3 snad naimporutje nastavení z něj. Vše jsem vyplnil, ověřil funkčnost nastavení, ale k mému překvapení TB3 nastavení z TB2 k importu nenašel.

Povedlo se někomu přidat účet v TB3?

EDIT: Postup z 1) při stlačení tlačítka Create Account občas končí chybovou hláškou "Incoming server already exists" (nevím, ale podle mě je žádoucí, aby server pro stahování pošty existoval). Po bezproblémovém setupu na winech je pro mě stav linuxové verze TB3 docela velkým zklamáním.
« Poslední změna: 06 Ledna 2010, 00:21:20 od EuGenio »
Athlon X2 6000+, MB ASUS M2R32-MVP, 6GB RAM, ATI Radeon HD7850 1GB, 1GB SSHD + 250GB HDD, Ubuntu 13.10 Saucy Salamander 64bit

wam]Spider007

• Host
Re: Vytvoření účtu v Thunderbird 3
« Odpověď #1 kdy: 05 Ledna 2010, 23:20:25 »
ono staci vytvorit v TB3 profil a potom obsah profilu z TB2 hodit do priecinka s profilom v TB3.
Zatial som v TB3 neskusal vytvarat novy ucet, ale ak pouzijes aj ten wizard, tak potom sa da dodatocne v nastaveniach upravovat dany ucet.

Osobne by som ale dal prednost TB3 z klasickeho tar.bz ako z mozilla repository.

RiP

• Aktivní člen
  • *
    • Richard Pastrňák
« Odpověď #2 kdy: 05 Ledna 2010, 23:41:16 »
Zdravím. Takže postup:
1. Poté co zadáte při vytváření účtu údaje (heslo nezadávejte) a začnou se automaticky ověřovat, tak klepněte na tlačítko "Zastavit|Stop".
2. Vyplňte správné hodnoty a klepněte na tlačítko "Znovu otestovat nastavení|Re-test Configuration", pokud nastavení projde testem, zpřístupní se tlačítko "Vytvořit účet|Create Account".

alternativní postup:
1. Stejné jako výše.
2. Klepněte na tlačítko "Ruční nastavení|Manual Setup" a nastavte si pak správné hodnoty ručně v "Úpravy/Nastavení účtu/Nastavení serveru|Edit/Account Settings/Server Settings" - to by se ale mělo objevit automaticky.

Email na Emailu sice již nemám, ale oběma způsoby jsem bez problému do Thunderbirdu přidal účet se správným nastavením všech položek. Ta automatická konfigurace je dobrý nápad, protože mnozí uživatelé vůbec netuší co to je nějaký POP3, IMAP a SMTP, ale to provedení má jednu zásadní chybu, že nejde hned na začátku říci, že chci plně manuální nastavení.

Evžen Šubrt

• Závislák
    • EuGenio's Lair
« Odpověď #3 kdy: 05 Ledna 2010, 23:50:33 »
Díky moc RiP!

Když se nezadá v první obrazovce wizzardu heslo, nespustí se automaticky testování/detekování nastavení a tlačítko "Manual Settings ..." funguje - doplní wizzardem neověřený účet do seznamu, kde lze již bez problémů editovat.
Athlon X2 6000+, MB ASUS M2R32-MVP, 6GB RAM, ATI Radeon HD7850 1GB, 1GB SSHD + 250GB HDD, Ubuntu 13.10 Saucy Salamander 64bit

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.