Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nefunkční sít  (Přečteno 3827 krát)

TOMMO_4

• Aktivní člen
  • *
Nefunkční sít
« kdy: 04 Ledna 2010, 10:43:29 »
Zdravím, potřeboval bych poradit mám ubuntu KK(64bit) a včera jsem si zprovoznil dalšího "compa" na něm mám win98 hodil sem tam kablik od site abych rozchodil sit.. jenze pak kdyz jsem ho dal zpatky tak mi sit uz nefungovala.. asi tak po deseti restartech mi sit najela a fungovala, ale po dalsím restartu mi zasek klekla..
Podotýkám že na druhém kompu sít jede...
Dodal bych k tomu ještě že jsem z toho počítače s linuxem vyndal přídavny hdd který jsem dal na ty winy a několikrát semi také objevila tabulka s chybným načtením grub, kde bylo tuším read51error..- to sice již funguje normálně ale sít furt nic...
chtěl bych se tedy zeptat jestli někdo náhodou netušíte kde by mohl být problém anebo jakým příkazem bych to celé nastavení systému mohl reaktualizovat.
Předem díky
ubuntu 9.04

TOMMO_4

• Aktivní člen
  • *
Re: Nefunkční sít
« Odpověď #1 kdy: 04 Ledna 2010, 16:49:10 »
Lidi nevíte teda někdo v čem může být problém nebo alespon jak to obnovit... at to nemusím celé reinstalovat....
ubuntu 9.04

Krysař

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #2 kdy: 05 Ledna 2010, 07:39:47 »
Asi by to chtelo trochu jednodussi popis problemu. Druhy pocitac do toho netahej, zvlast, pokud je s win.
Takze se stalo, ze byl odpojen kabel a pak znovu pripojen, ale pripojeni na sit se neobnovilo? Jak jsi pripojen? Jake je nastaveni pripojeni - pevna IP / DHCP?
„Nepropadejte naději, jste z nejhoršího vevnitř.“

hase

• Závislák
    • www.palenka.org
« Odpověď #3 kdy: 05 Ledna 2010, 08:31:35 »
system-sprava-sitove nastroje...zkus vymenit rozhrani loopback za ethernet
AMD 64.bit  6-core mb: M4A89PRO/USB3 , Nvidia GT 520

TOMMO_4

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 05 Ledna 2010, 10:06:34 »
system-sprava-sitove nastroje...zkus vymenit rozhrani loopback za ethernet

uz jsem zkousel.. nic...
ubuntu 9.04

TOMMO_4

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 05 Ledna 2010, 10:12:49 »
Asi by to chtelo trochu jednodussi popis problemu. Druhy pocitac do toho netahej, zvlast, pokud je s win.
Takze se stalo, ze byl odpojen kabel a pak znovu pripojen, ale pripojeni na sit se neobnovilo? Jak jsi pripojen? Jake je nastaveni pripojeni - pevna IP / DHCP?

ano tak presne.. btw pres DHCP...
ale to je uz jedno.. liny jsem smazal a presel zpatky k winum..nemam cas furt resit nejake "capiny"... liny si tetka dam uz jen jako vedlejsi system.. ne jako hlavni jako tomu bylo doposud... pouzival sem je vice jak trictvrte roku, ale nemam cas kazdou chvili resit nejakou prkotinu..naposled se mi smazaly vsechny emaily kdyz sem se snazil spustit evolution...
ubuntu 9.04

SAiMi

• Host
« Odpověď #6 kdy: 05 Ledna 2010, 10:25:17 »
TOMMO_4
Neber to prosím osobně, ale divím se že jsi dal ubuntu tak dlouhou dobu a teď kvůli jedné věci je dáváš pryč? Myslím že i windows mají své mouchy tam ti řešení nevadí?

TOMMO_4

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #7 kdy: 05 Ledna 2010, 10:31:27 »
TOMMO_4
Neber to prosím osobně, ale divím se že jsi dal ubuntu tak dlouhou dobu a teď kvůli jedné věci je dáváš pryč? Myslím že i windows mají své mouchy tam ti řešení nevadí?

ubuntu mam rad resp. linuxy.. ale v poslednim tydnu jsem prisel o bezmala tisicovku dulezitych emailu a tedka zase staci vypojit sit a liny uz nevi co maji delat... proste uz me to dopalilo... jo winy maji take sve chyby... ale jsou uzivatelsky privetivejsi a intuitivnejsi..(zkratka i pro hloupeho uzivatele pochopitelne-a ted nemyslim jen sebe ale i lidi kteri uz zkratka tak dobri nejsou a tezko budou. viz starsi lide... apod)
a proste uz nemam cas furt kazdou malou chybu hledat hodiny v manualech ci ve forech... ve wine se to da vzdycky udelat jinak a hned...
je mi to sice lito, bo liny jsou dobrym systemem ale bohuzel proste nemam cas a uz ani nervy se stim neustale s*at.
edit.> nikdy sem mi napr. nestalo ve win abych pri odpojeni site ji uz nerozbehl.. to radeji ozelim obcasny zasek nez tady tohle...
« Poslední změna: 05 Ledna 2010, 10:33:27 od TOMMO_4 »
ubuntu 9.04

hase

• Závislák
    • www.palenka.org
« Odpověď #8 kdy: 05 Ledna 2010, 12:18:53 »
TOMMO_4

ubuntu mam rad resp. linuxy.. ale v poslednim tydnu jsem prisel o bezmala tisicovku dulezitych emailu a tedka zase staci vypojit sit a liny uz nevi co maji delat... proste uz me to dopalilo... jo winy maji take sve chyby... ale jsou uzivatelsky privetivejsi a intuitivnejsi..(zkratka i pro hloupeho uzivatele pochopitelne-a ted nemyslim jen sebe ale i lidi kteri uz zkratka tak dobri nejsou a tezko budou. viz starsi lide... apod)
a proste uz nemam cas furt kazdou malou chybu hledat hodiny v manualech ci ve forech... ve wine se to da vzdycky udelat jinak a hned...
je mi to sice lito, bo liny jsou dobrym systemem ale bohuzel proste nemam cas a uz ani nervy se stim neustale s*at.
edit.> nikdy sem mi napr. nestalo ve win abych pri odpojeni site ji uz nerozbehl.. to radeji ozelim obcasny zasek nez tady tohle...
Maily si si smazal pouze svou blbosti, pac si pri prvnim pouziti evolution nezaklikl "ponechat spravy na serveru", ale hned si zacal spravy stahovat. To same by se ti stalo i u Outlocku, nebo Thunderbirdu i ve Windowsech - to nema s linuxem nic co delat.
Ja Linux pouzivam jiz hodne dlouho a co se tyce prikazove radky, tak su furt zacatecnik - pze ji skoro VUBEC NEMUSIM POUZIVAT. Ubuntu se mi co se tyce pouzivani zada vic jednodussi i prehlednejsi nez jakykoli Windows - takze se mej...

TOMMO_4

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #9 kdy: 05 Ledna 2010, 13:01:20 »
TOMMO_4

Maily si si smazal pouze svou blbosti, pac si pri prvnim pouziti evolution nezaklikl "ponechat spravy na serveru", ale hned si zacal spravy stahovat. To same by se ti stalo i u Outlocku, nebo Thunderbirdu i ve Windowsech - to nema s linuxem nic co delat.
Ja Linux pouzivam jiz hodne dlouho a co se tyce prikazove radky, tak su furt zacatecnik - pze ji skoro VUBEC NEMUSIM POUZIVAT. Ubuntu se mi co se tyce pouzivani zada vic jednodussi i prehlednejsi nez jakykoli Windows - takze se mej...

Ano pan chytry -a kdyz jsem to prozmenu zatrhl, tak se mi zase emaily nestahovaly ze serveru vubec... to by se mi taky stalo i "outlookem"
edit> a pak ja nepotrebuji delat v prikazove radce.. potrebuji aby mi programy "fungovaly" relativne tak jak by mely... a co se tyce chybovosti softu, zkratka sorry ale winy jsou na tom porad lip a dokud budou liny porad takhle nekomercni, tak i pochybuji ze se nekdy masivneji rozsiri jejich uplatneni... porad si nedovedu predstavit jak nejaky 55-lety dedecek dela v linuxech...popr jak nejaky podnikatel nemajici cas sedi furt v manualech aby si zprovoznil program....
Podle me ma kazdy system sve..chyby>> ovsem chyby v linech jsou alespon pro mne zkratka zbytecne abych je porad resil..
prikladem co semi muze stat v winech > pc se sekne =budiz, program nefunguje=malo kdy... naopak v linech system je sice stabilni ale programy jelikoz je vytvareji nadseni vyvojari=maji spoustu chyb a furt neco nejede tak jak ma.. promin ale zkratka domaci vyvojar nebude nikdy obrovska softwarova spolecnost o x zamestnancich ktera svym zpusobem ruci zakaznikum za kvalitu... a co se tyce ceny produktu... prakticky vsechen soft mam elegalne, takze me nijak zvlast ne*ere jeho cena :)
« Poslední změna: 05 Ledna 2010, 13:16:28 od TOMMO_4 »
ubuntu 9.04

hase

• Závislák
    • www.palenka.org
« Odpověď #10 kdy: 05 Ledna 2010, 13:19:32 »
Mym sousedum 67 a 70 let jsem pred dvema lety nainstaloval Linux, poucil je par krat a od te doby jsou spokojeni - Nikdy si nestezovali a ani nezatouzili po W.
Tvoj problem vnimam tak, ze ti treba neco nejde (myslim ze kvuli tobe samemu - lenost), tak misto sebereflexie, kydas na vsecky strany. Mne a myslim nikoho zde si nepresvedcil o bidnosti linuxu - mam dualboot s win a pokud nepotrebuju nahravat v Cubase, tak win. nebootuju - proc asi? Myslis ze jsem lin. fanatik? ;D

TOMMO_4

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #11 kdy: 05 Ledna 2010, 13:21:03 »
a pak ja nerikam ze s linem koncim zcela.. jenom se vracim zpatky k tomu ze na 2/3disku mam defaultne nastaven win a lin si necham jako druhy system.. jelikoz jakmile se mi po*ere neco v linech mohu ihnet prejit do winu a delat dal... mnohdy zkratka nemam cas prochazet manualy a cekat na foru az mi treba nekdo spravne poradi a to nemluvim o tom ze kolikrat ze me delaji na forech blba jenom proto ze nejsem kevin mitnnick v linuxech...
ja nepotrebuji ke sve kazdodenni praci byt profesionalem pres linuxy byt bych chtel a proto se je take ucim....
ubuntu 9.04

TOMMO_4

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #12 kdy: 05 Ledna 2010, 13:23:29 »
Mym sousedum 67 a 70 let jsem pred dvema lety nainstaloval Linux, poucil je par krat a od te doby jsou spokojeni - Nikdy si nestezovali a ani nezatouzili po W.
Tvoj problem vnimam tak, ze ti treba neco nejde (myslim ze kvuli tobe samemu - lenost), tak misto sebereflexie, kydas na vsecky strany. Mne a myslim nikoho zde si nepresvedcil o bidnosti linuxu - mam dualboot s win a pokud nepotrebuju nahravat v Cubase, tak win. nebootuju - proc asi? Myslis ze jsem lin. fanatik? ;D

nerikam ze to neni lenost.. ale rozdil mezi win a lin je ten ze ve win lenost nehraje roli.. tedy se ptam tou nejlogictejsi otazkou> proc to delat slozite kdyz stejnych vysledku lze dosahnout jednoduse..odpovis mi na tuto atazku..jelikoz tva odpoved me velice zajima
ubuntu 9.04

hase

• Závislák
    • www.palenka.org
« Odpověď #13 kdy: 05 Ledna 2010, 13:33:58 »
Ale ono to vetsinou lehce jde...Kolikrat tady resi neskutecne problemy - treba s grafikou - fundovani linuxaci hned geditujou xorg.conf, kompilujou ovladace...a pritom se nakonec ukaze, ze problem zmizel pri vypnuti efektu - system - volby - vzhled. Nerikam, ze linux nema problemy. Samozrejme je tady porad vyvoj ovladacu pro novy HW, ale asi tomu potreba neco prizpusobit, kdyz neco kupujes, tak si zkontrolovat kompatibilitu pro linux - je na to hodne stranek.. A kdyz neco potreba rozchodit, tak to nevzdat, za pomoci google i borcu tady se to urcite podda - pak mas zadostucineni a dobrej pocit...
Ale jak uz jsem psal: jadnoduse to jde taky - klikatkama. jenom se kouknout a trosku to vyzkouset - Ubuntu je tak delany. Treba Compiz je v linuxu nestabilni a dela paseku s videama atd - tak ho vypinam. Copak potrebuju nakou otacivou kostku? Chcu stabilni a jednoduchy system - a ten taky mam.

NoWin

• Host
« Odpověď #14 kdy: 05 Ledna 2010, 13:43:40 »
hase > Plně s Tebou souhlasím!

TOMMO_4 > Uvědom si laskavě, že Ubuntu je až na LTS a starší verze poměrně nestabilní a lze tedy za určitých okolností očekávat problémy. Proč radši místo pláče nevyzkoušíš 8.04LTS nebo Lennyho? PulseAudio tam tuším není jako výchozí zvukovej server a taky, pokud mi paměť dobře slouží, není tam problematickej NM.

TOMMO_4

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #15 kdy: 05 Ledna 2010, 13:55:59 »
hase > Plně s Tebou souhlasím!

TOMMO_4 > Uvědom si laskavě, že Ubuntu je až na LTS a starší verze poměrně nestabilní a lze tedy za určitých okolností očekávat problémy. Proč radši místo pláče nevyzkoušíš 8.04LTS nebo Lennyho? PulseAudio tam tuším není jako výchozí zvukovej server a taky, pokud mi paměť dobře slouží, není tam problematickej NM.

No protože slyším prvně radu: že mám zustat někde ve "spodních verzích" všude se píše-radí, "... a hlavně stahujtě všechny dostupné zaplaty a aktualizace at máte systém aktuální a bez možných chyb... seš první kdo mi radí zůstat v takovýchto verzích....
PS: samože beru že složitější nastavovani systému př. .conf atd.. jsou specifické...ale od běžného chodu potřebuji běžné fungovani... takže když vytáhnu sít a zase ji dam zpět předpokládám že pojede a né že to budu řešit dva dny a stejně sem to nevyřešil a musel sem to instalovat celé znova... stím rozdílem že tedka sem si naintaloval již znova pro všechny případy i winy.. abych v dalším takovém případě(a zcela jistě vím že další takový jistě bude.. :) ) nezustal bez netu dva dny... když potřebuji být na siti...
edit: tak samo stím evolutionem... ja jsem chapal a take to bral že sem si nezaškrt to pole aby mi mejly zustaly i na serveru, ale jakmile jsem to pak zaškrt a prozměnu se mi ty mejly zase nestahovaly ze serveru vůbec, tak to je už pak na ho*no. a takové prkotinky řeším v linech furt a to mi jen prodlužuje praci a čas a to nepočítam že kvuli takovýmto prkotinkám sem již dostkrat přišel o dost duležitou praci.... viz třeba k tomu evolutionu.. jak jsem zde řešil špatný překlad "nastavení zálohy" resp. zaloha nastaveni vice lidi mi dalo za pravdu že to neni zcela přesný překlad ale borci překládající tento soft to stejně neakceptovali s odpovědí že by to pak mohlo být zavádějící.. nicméně mě to připada zavádějící ted a i díky tomu sem o ty mejly přišel.. jelikož sem to chapal furt že jde o zalohu (veškerého) nastaveni evolutionu.
« Poslední změna: 05 Ledna 2010, 14:02:24 od TOMMO_4 »
ubuntu 9.04

TOMMO_4

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #16 kdy: 05 Ledna 2010, 14:11:10 »
zkratka se mi zdá že system linux je ve své podstatě dobrý... ale na jeho správné fungování ho člověk musí projít častokrát (metodou pokus-omyl) než se dopracuje k plnohodnotnému fungování a praci v něm...
ve winech jsem tak dukladnou znalost snad uplně všeho co je jen možné - nepotřeboval.... abych v něm mohl zdarně pracovat, samože beru že má zase jiné nevýhody.. ale nikdy jsem v nem nemusel tak detailně rozpitvavat každičký program abych mu porozuměl a stejně mi fungoval dobře tak jak měl.... v tom vidím obrovský rozdíl mezi těmito systémy...alespon pro mne...
neřeším v tom  samo licence atd... protože to mě ani v jednom případě nezajímá... a je mi i celkem jedno jeslti je produk komerční či nikoli.. pro mně jakožto uživatele palici si tento SW stejne, to muže být jedno... hlavní je pro mne funkčnost za čas: do toho investovaný
ubuntu 9.04

On

• Stálý člen
  • **
    • Operační systémy
« Odpověď #17 kdy: 06 Ledna 2010, 11:23:05 »
TOMMO_4:
Já bych teda taky přidal trochu vody do mlýna. Víš, já jsem byl uživatel Widlí nějakých 12let, prošel jsem verzema od Win95, až po Win7 (starší Win 3.x nepočítám) a než jsem našel tu "nejstabilnější" verzi (v mém případě win xp a teď možná win7), uplynulo hodně let. Během těch let se člověk naučí se systémem pracovat. Ve Win95 si nepřehraješ videa ani pomalu neprohlídneš fotky, byl jsem odkázaný na externí programy a ty se mnou zůstaly doposud. Takže ihned po instalaci winXP je nutno nahrát VŠECHNO, aby byl systém aspoň trochu provozuschopný, pač on sám o sobě nedokáže v podstatě nic(narozdíl od linuxu). A u Linuxu to máš stejné, pokud si stěžuješ na Evolution, zkus Thunderbird (já Evolution ani nezkoušel, z widlí jsem byl zvyklý na TB a tak ho taky mám a jsem s ním spokojený uplně stejně, jako ve winech). Stejně tak, jako není rozdíl mezi Firefoxem ve widlích a v linuxu, stejně tak, jako je tomu u X dalších programů..Pokud si nechceš systém přizpůsobit k obrazu svému, tak to nedělej (Linux je na to oproti Win stavěný a můžeš si vybrat), zeptej se, který program je nejvhodnější na to a na to a ten program používej. Případně používej ty samé programy, na které jsi zvyklý (jako já třeba ten TB) a NEMŮŽEŠ mít problém. S winama pracuješ určitě hodně dlouho, takže to, co ti tam přijde jednoduché, pro ostatní (úplné začátečníky) tak jednoduché není. Některým instaluju Widle dodnes, přitom je to všechno česky a stačí jen klikat na "další". Pro neznalce Winů jsou Widle úplně stejně složité, jako Linux pro neznalce Linuxu. Není to systémem, je to v člověku! A přidám třeba pár příkladů z widlí, když říkáš, jak je intuitivní:

- Stačí fyzicky odpojit a zapojit hdd, případně se hrabat v biosu a měnit pořadí disků, tak se nepravidelně stane, že u win XP napíše před bootem hlášku NTLDR nenalezen..jak je to sakra možné?
- ve win7 je defaultně nastaveno, že se po určité době nečinosti uvede do spánku, přišel jsem, zapnul pc a už se neprobudil...dám tvrdý reset a ejhle, bylo po systému, zrušilo mi to úplně zavaděč. Zkusil jsem zavaděč obnovit z LIVE CD, ale bohužel, nepomohlo..řekl, jak to všechno automaticky udělal a ho*no ho*no, sedmičky mi padly.

To je jen hodně krátký výpis problémů, které zas mají widle. Ale oba tyto systémy i nadále používám, sice jako druhotné systémy, v podstatě je mám jen na hry, ale když se někdo ptá, z widlí jsou tyto dva OS asi nejlepší - dle mého. Mají X problémů a vážně mě to nebaví řešit a neustále reinstalovat, proto jsem přešel na Linux. Na hry je to dostačující, pokud nepřejde do režimu spánku :) Samozřejmě je to vše o tom, jak si tvůj hardware sedne se systémem. Jestli se ti podařilo všechno rozchodit (zvuk, grafika atd...), pak se obávám, že problém se bude nacházet mezi klávesnicí a židlí, ale rozhodně ne v systému

Co se tohoto vlákna týká, jestli máš Ubuntu 9.10, tak se tomu ani moc nedivím...je X problémů, které 9.10 má, pro mě je nejvyladěnější distro 9.04, používám ho od jeho začátků a nemám s ním jediný problém.
« Poslední změna: 06 Ledna 2010, 11:26:07 od On »
Asus M2A-VM HDMI, Athlon 64 X2 4800+, 4GB DDR2/800Mhz,Powercolor HD 2600 XT, Ubuntu 10.10
Být posledním nevadí, ale nikdy nesmíte být poslední dvakrát po sobě - Iacocca

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.