Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Jak to odinstaluju? [vyřešeno]  (Přečteno 4178 krát)

Franta uživatel

• Host
Jak to odinstaluju? [vyřešeno]
« kdy: 01 Ledna 2010, 18:20:21 »
Dobrý den. Koupil jsem v bazaru počítač a asi je v něm tento program. Nevim jak ho mám odinstalovat, nemůžu se dostat do start - ovládací panely - přidat odebrat programy, Jako na starym počítači.
                           Předem vám moc děkuji, za případnou radu.
« Poslední změna: 04 Ledna 2010, 14:23:59 od Milhouse »

ladarozan

• Stálý člen
  • **
Re: Jak to odinstaluju?
« Odpověď #1 kdy: 01 Ledna 2010, 18:22:52 »
Pokud budete na tenhle počítač dávat něco jiného, tak z toho CD můžete disk smazat.
AMD A4-5300, Hauppauge HVR-4000, Ubuntu 12.04, Windows 8
-Tablet Protab26 a Toshiba AT10 Android 4.3.1
-Asus EEE1000H,WinXP

Franta uživatel

• Host
« Odpověď #2 kdy: 01 Ledna 2010, 18:31:27 »
Děkuju za radu.
Jenom to trošku upřesnim. Koupil jsem počítač i s programama(ofice,něco na fotky, přehrávač už si to všechno nepamatuju co tam má bejt) a se systémem, právě za to jsem platil o 2000kč víc a tento program to ubuntu nemůžu ani zmenšit abych se dostal do startu.

pepéé

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 01 Ledna 2010, 18:33:53 »
já osobně jsem příspěvek vůbec nepochopil. Jakej program? v jakým systému?
Pokud chcete co nejlepší radu, tak problém pokud možno co nejlépe upřesněte.

Jinak ubuntu není program ale linux OS
Fire's in my soul, steel is on my side

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #4 kdy: 01 Ledna 2010, 18:37:28 »
Ech... Musím říct, že váš 'dotaz' je tak zmatený, že z toho nelze skoro nic pochopit.

Za prvé: Ubuntu není program, ale operační systém -- http://cs.wikipedia.org/wiki/Opera%C4%8Dn%C3%AD_syst%C3%A9m

Zkuste si prosím přečíst jak výše zmíněnou stránku na Wikipedii, tak dvě níže uvedené stránky a pak prosím zkuste znovu zformulovat, oč se vám přesně jedná.
http://cs.wikipedia.org/wiki/Ubuntu
http://www.ubuntu.cz/produkty/cojeubuntu

Jan Skořepa

• Stálý člen
  • **
    • JaSovy stránky
« Odpověď #5 kdy: 01 Ledna 2010, 18:39:06 »
Musíte napsat, co máte za operační systém: Ubuntu? (to byste za to správně platit navíc nic neměl) Windows? (že byste tam měl nainstalované Ubuntu přes wubi?) Taky tomu nerozumím, co chcete. Co chcete smazat a co ponechat?
MB ASUS P5KPL/EPU - CPU Pentium(R) Dual-Core E5300 2600 MHz - RAM 4 GB DDR2 - GK GIGABYTE GeForce 8400 GS - OS Debian Stable (64bit)

Franta uživatel

• Host
« Odpověď #6 kdy: 01 Ledna 2010, 18:41:00 »
To tam neni Windows?  Nebo jsem vaši radu blbě pochopil.
OS = operační systém doufám. No když už to tam je, co se s tim dá dělat? Teda kromě reklamace?

ladarozan

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #7 kdy: 01 Ledna 2010, 18:44:23 »
Dá se to používat přeci  ;)
AMD A4-5300, Hauppauge HVR-4000, Ubuntu 12.04, Windows 8
-Tablet Protab26 a Toshiba AT10 Android 4.3.1
-Asus EEE1000H,WinXP

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #8 kdy: 01 Ledna 2010, 18:45:06 »
My nevíme, co tam máte, protože u vašeho počítače nesedíme... Ovšem pokud jste si koupil nový počítač a máte tam nainstalován operační systém Ubuntu, je velice pravděpodobné, že tam žádný jiný operační systém (tedy ani Windows) nebude.

Co se s tím dá dělat? Inu alternativy jsou celkem jasné -- používat Ubuntu nebo si zakoupit a nainstalovat MS Windows. Přítomnost Ubuntu na počítači rozhodně není důvodem k reklamaci (tedy za předpokladu, že na faktuře (resp. jiném dokladu o koupi) nemáte napsáno, že tam má být něco jiného).

Franta uživatel

• Host
« Odpověď #9 kdy: 01 Ledna 2010, 18:45:52 »
Dík za odkazy, podívám se na ně. Přiznám se že mě to dostalo myslel jsem, že kupuju počítač s Windows.
No nic když už to mám, tak to zkusim.

pepéé

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #10 kdy: 01 Ledna 2010, 18:50:48 »
Citace
...právě za to jsem platil o 2000kč víc..

Ještě k téhle větě. nevím za co se platilo ale Ubuntu by mělo být zcela zdarma!

Jan Skořepa

• Stálý člen
  • **
    • JaSovy stránky
« Odpověď #11 kdy: 01 Ledna 2010, 18:55:02 »
Dík za odkazy, podívám se na ně. Přiznám se že mě to dostalo myslel jsem, že kupuju počítač s Windows.
No nic když už to mám, tak to zkusim.
Dobrý přístup, hodný pochvaly. :) Tak ať se Vám daří a Ubuntu si oblíbíte. Ale určitě si přečtěte návody na wiki.ubuntu.cz, hlavně pak základy (http://wiki.ubuntu.cz/Z%C3%A1klady).
MB ASUS P5KPL/EPU - CPU Pentium(R) Dual-Core E5300 2600 MHz - RAM 4 GB DDR2 - GK GIGABYTE GeForce 8400 GS - OS Debian Stable (64bit)

ufaak

• Závislák
Re: Jak to odinstaluju? vyřešeno
« Odpověď #12 kdy: 02 Ledna 2010, 07:10:26 »
Citace
...právě za to jsem platil o 2000kč víc..

Ještě k téhle větě. nevím za co se platilo ale Ubuntu by mělo být zcela zdarma!

proc by melo byt zdarma?
pokud si nekdo dal tu praci a nainstaloval Ubuntu (a pripadne rozchodil nejaky HW, doinstaloval nejaky software), ma narok na odmenu a tu si i nauctoval.

Neni prece zadny problem, kdyz nekdo prodava Ubuntu, klidne muzu vypaleny CD s Ubuntu prodavat za kilco (viz nektere diskuze tady na foru)
notebook MSI EX720X, Ubuntu 10.10

pepéé

• Aktivní člen
  • *
Re: Jak to odinstaluju? vyřešeno
« Odpověď #13 kdy: 02 Ledna 2010, 12:30:02 »
Citace
proc by melo byt zdarma?
pokud si nekdo dal tu praci a nainstaloval Ubuntu (a pripadne rozchodil nejaky HW, doinstaloval nejaky software), ma narok na odmenu a tu si i nauctoval.

Neni prece zadny problem, kdyz nekdo prodava Ubuntu, klidne muzu vypaleny CD s Ubuntu prodavat za kilco (viz nektere diskuze tady na foru)

No ubuntu jako software je zdrarma. Pravda je že práci bych si taky naučtoval ale mezi náma....jako servisní technik bych si za nainstalováni ubuntu 2000 nevzal...to  je drobátko brutus.
možna tam má nějaky komereční software jako MS office ale to já nevím, právě proto jsem na to jen upozornoval.

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
Re: Jak to odinstaluju? [vyřešeno]
« Odpověď #14 kdy: 04 Ledna 2010, 23:59:17 »
2000 je naprostá blbost za instalaci OS v tomto případě. Toto je standardní prodej PC spojenou s instalací OS a pochybuju, že je na žádost zákazníka. Čili 2000 je zlodějina. Ale kdo ví jak to bylo myšleno.
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

koly_22

• Návštěvník
« Odpověď #15 kdy: 10 Ledna 2010, 02:21:11 »
No ja mám síce dosť odlišný problém ale tak nechcel som zakladať novú tému... Nainštaloval som si ubuntu na netbook vyskúšať aké to je.. Strašne sa mi zapáčil tak som si ho nainštaloval aj tuto na PC lenže na netbooku mi stačí jeden OS pretože viditelne mi to spomaluje chod... Na netbook som instaloval cez bootovanu flashku a teraz fakt neviem ako to odinštalovať.. lebo v návodoch sú len tie Live CD.. prosím poraďte mi a berte ohlad na to že včera som prvýkrát videl linux "naživo" takže ak budete používať nejaké pokročilé výrazi nebudem vám rozumieť.. .prosím laicky mi to vysvetlite.. velmi pekne ďakujem :)

maydule

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #16 kdy: 10 Ledna 2010, 03:04:17 »
Bootovací flash se chová stejně jako LiveCD, takže dle návodu  ;)

koly_22

• Návštěvník
« Odpověď #17 kdy: 10 Ledna 2010, 13:39:30 »
jo už jse mi to sptustilo teď postupuju podle návodu ... spustím Systém → Správa → GParted tam jsou dva linuxové oddíly ext3 a linux-swap jenomže nejdou odstranit co mám delat?

maydule

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #18 kdy: 10 Ledna 2010, 13:41:17 »
Předpokládám, že je u nich ikonka klíčků - to znamená, že jsou připojené, je třeba je odpojit - viz http://wiki.ubuntu.cz/GParted  :)

koly_22

• Návštěvník
« Odpověď #19 kdy: 10 Ledna 2010, 13:43:37 »
klicek je jenom pri linux-swap... a ten sa neda ani deletovat... ext4 kdyz dám odstanit tak vypíše unable to delete /dev/sda5 Please unmount any logical partitions having a number higher than 5

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #20 kdy: 10 Ledna 2010, 16:59:11 »
Pozor, pokud máte nějaký rozšířený oddíl s více logickými jednotkami, tak musíte odpojit všechny ty logické jednotky, jinak nejde s celkem nic dělat.

koly_22

• Návštěvník
« Odpověď #21 kdy: 10 Ledna 2010, 17:56:32 »
já nevím co to je... :D a vúbec mi to nejde odinstalovat... v liveCD gparted jsem dal vymazat ext3 a linux-swap a čekal jsem 2 hodiny a nic.. tak nechápu..

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.