Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: KWallet při každém zapnutí PC  (Přečteno 3562 krát)

GeBu

• Aktivní člen
  • *
KWallet při každém zapnutí PC
« kdy: 27 Ledna 2010, 22:41:54 »
Ahoj, při každém zapnutí PC (přihlášení do Kubuntu 9.10) mi vyskočí okno KWallet a chce heslo. Zřejmě to bude chtít nějaká aplikace. Dá se nějak poznat, která? Mohl by to být daemon Dropbox?

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
Re: KWallet při každém zapnutí PC
« Odpověď #1 kdy: 28 Ledna 2010, 12:03:25 »
Otevřete Kwallet a podívejte se, co obsahuje. Je to klíčenka, která se dá smazat.

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

Marek_

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 28 Ledna 2010, 13:01:30 »
Taky ten princip Kwallet moc nechápu, když už se jednou přihlásím k účtu, proč mám zadávat heslo ještě k úschovně?
Vím, je tu možnost kwallet nepoužívat.
openSUSE 13.1
Opera 12 - ano, stale

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #3 kdy: 28 Ledna 2010, 13:09:12 »
Kwallet a podobní uchovávají hesla. Pokud jich máte víc, stačí zadat pouze jedno hlavní do Kwallet a to už doplní to "jiné" heslo do aplikace/služby.

Někde jsem viděl/četl, že pokud se uživatel přihlásí do graf.prostředí stejným heslem jako je do úschovně hesel, už se to na heslo neptá. Možná v KDE4, nevím...

Na druhou stranu, pokud startuje graf.prostředí automaticky a spustí PC jiná osoba než majitel účtu, dostal by se ke všem heslům. Je to tedy o bezpečnosti...

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

Yontalcar

• Stálý člen
  • **
  • Semper fidelis
« Odpověď #4 kdy: 28 Ledna 2010, 13:27:44 »
Někde jsem viděl/četl, že pokud se uživatel přihlásí do graf.prostředí stejným heslem jako je do úschovně hesel, už se to na heslo neptá. Možná v KDE4, nevím...
v KDE 4.3 určitě ne, u KDE 4.4 si nejsem jistý

Na druhou stranu, pokud startuje graf.prostředí automaticky a spustí PC jiná osoba než majitel účtu, dostal by se ke všem heslům. Je to tedy o bezpečnosti...
Heslo musí být zadáno v plaintextu, (tj. ani žádné otisky prstů ani jiné autentizační tokeny) jinak nemůže dojít k rozšifrování úschovny (nezapoměňme, že v počítači je uložený jenom hash hesla)

@GeBu
To je divné, KWallet by měl v tom dialogu pro zadání hesla ukázat, který program si vyžaduje jeho otevření
NB: ASUS X53U - AMD Brazos E450; Debian GNU/Linux Sid amd64 (KDE 4.14)
Jen dvě věci jsou nekonečné - vesmír a lidská hloupost. Tím prvním si ovšem nejsem tak jist. - Albert Einstein

Tadeáš Pařík

• Předseda občanského sdružení Ubuntu ČR a člen placené komunitní podpory
    • Ubuntu.cz
« Odpověď #5 kdy: 28 Ledna 2010, 13:56:20 »
Měl jsem podobný problém, nakonec jsem to vyřešil tím,že jsem KWallet přestal používat... hesla si pamatuji, i když beru, že to nemusí být uživatelsky přívětivé... >:(
Do života je třeba mít připravený rozum, nebo provaz.

Ubuntu 14.04 64 bit / Windows 10 Pro - Intel DH87MC, Intel Core i7-4771, 8GB Ram, Kingston HyperX 3K SSD 120GB, Intel HD 4600 a ASUS GTX660-DC2OCPH-2GD5
Ubuntu 14.04 64bit - HP ProBook 4525s
Ubuntu 14.10 32bit - ThinkPad R52 (testování)

pariktadeas@jabbim.cz

GeBu

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: 29 Ledna 2010, 00:34:08 »
Taky že jo - jsem si toho všiml až dneska (asi jsem to přehlédl, protože obojí začíná na K a já to asi jen okem přelétl).
Heslo vyžaduje KNetworkMager - to mi tedy není jasné proč. Ikdyž heslo nezadám, tak internet běží.

@GeBu
To je divné, KWallet by měl v tom dialogu pro zadání hesla ukázat, který program si vyžaduje jeho otevření

jadd

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #7 kdy: 29 Ledna 2010, 15:41:39 »
Je to kdyby jsi chtěl použít šifrování dat přes síť, třeba metodou MPPE..a jiné bezpečnostní prvky
ale jak říká yontalcar i když použijete to samý heslo ke klíčence jako k prihlašování vždy to okno vyskočí, určiťě to v dalších verzí vychytaj.

thomas87

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 30 Ledna 2010, 16:39:51 »
Na me KWallet vyskakuje kdyz se mi spousti Amarok, ale uz jsem si na to zvyknul. Hodne vyuzivam hibernaci na disk a tam to po spusteni heslo nechce..
Kubuntu 7.10 -> 8.04 -> 9.10 -> 10.04 -> 10.10 -> 11.10 -> 12.04 -> 14.04
IBM ThinkPad R60 -> Lenovo Thinkad X230

Yontalcar

• Stálý člen
  • **
  • Semper fidelis
« Odpověď #9 kdy: 30 Ledna 2010, 17:31:00 »
Na me KWallet vyskakuje kdyz se mi spousti Amarok, ale uz jsem si na to zvyknul. Hodne vyuzivam hibernaci na disk a tam to po spusteni heslo nechce..
vypni si modul pro Last.fm v Nastavení>Nastavit 'Amarok'...>Internetové služby
NB: ASUS X53U - AMD Brazos E450; Debian GNU/Linux Sid amd64 (KDE 4.14)
Jen dvě věci jsou nekonečné - vesmír a lidská hloupost. Tím prvním si ovšem nejsem tak jist. - Albert Einstein

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.