Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nefunkční složky  (Přečteno 945 krát)

misacekk

• Návštěvník
Nefunkční složky
« kdy: 31 Ledna 2010, 15:15:30 »
Ahoj,
Mám na notebooku dva systémy(win 7 a Ubuntu 9.10). V ubuntu jsem vytvoril slozku, potom se přehlásil do win a zpět do ubuntu a složka se i s daty uvnitř změnila sama na "prostý textový dokument(text/plain)"( zkopírováno z vlastností oné složky), ktery samozdřejmě nejde spustit, po dalším restartu složka zmizela uplně. Dělá mi to u všech složek které v ubuntu vytvořím.
Pak jsem si stáhl prezentaci, normalně jsem ji otevřel a po restartu je prezentace nefunkční, máte někdo podobný problém nebo nápady jak to vyřešit..?

ladarozan

• Stálý člen
  • **
Re: Nefunkční složky
« Odpověď #1 kdy: 31 Ledna 2010, 16:30:22 »
To může být "současným" využitím složek jak pro win tak pro ubuntu. Formát oddílu pro win by měl být ntfs.
AMD A4-5300, Hauppauge HVR-4000, Ubuntu 12.04, Windows 8
-Tablet Protab26 a Toshiba AT10 Android 4.3.1
-Asus EEE1000H,WinXP

misacekk

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 31 Ledna 2010, 23:48:40 »
Ano, formát je NTFS, ale myslel jsem že ubuntu dokáže v pohodě na NTFS ukládat, je nějaký"jednoduchý" způsob jak to vyřešit?Ztracené složky asi už nezískám ale rád bych využíval oba systémy na stejném diskovém oddílu.(myslím práci v ubuntu s diskem pod win)
Tak ted na mě baflo další překvapení. V ubuntu jsem si z windowsovského oddílu zkopíroval slozu do oddílu ubuntu a  normálně jsem pracoval s ní i s obsahem, po restartu je slozka prázdná, docela z toho nechápu...
« Poslední změna: 01 Února 2010, 14:16:44 od misacekk »

ladarozan

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 01 Února 2010, 16:56:53 »
Pozor, musí se při tomto záměru vždy zkontrolovat, zda jsou nainstalované všechny věci pro práci z ntfs formátem v prostředí Ubuntu.
Synaptik - zadat ntfs a zaškrtnout všechny položky odpovídající obsahem. Je jich celkem 7.

Ještě dodám.- Udělal jsem pokus- mám vedle sebe Win7 a Ubuntu, podle dotazu jsem připravil složku, zapisoval jsem do ní z obou systémů
a jelo to bez chyb včetně češtiny (!).
« Poslední změna: 01 Února 2010, 17:33:19 od ladarozan »
AMD A4-5300, Hauppauge HVR-4000, Ubuntu 12.04, Windows 8
-Tablet Protab26 a Toshiba AT10 Android 4.3.1
-Asus EEE1000H,WinXP

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.