Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: mam blbej dotaz :)  (Přečteno 3407 krát)

hellcool

• Návštěvník
mam blbej dotaz :)
« kdy: 02 Února 2010, 18:43:06 »
když mám nainstalovanej LAMP třeba podle tohoto navodu   http://www.howtoforge.com/ubuntu_lamp_for_newbies  
tak se ke mě nemuže dostat nikdo z venčí dokavat si nekoupim domenu a neupravim dns v apache.ini (nebo nekde)
a bude mi to sloužit jen na testovani je to tak ???
« Poslední změna: 02 Února 2010, 18:44:50 od hellcool »

stderr

• Aktivní člen
  • *
  • globglob, Charliee, we're scuba diving Charlieee!
Re: mam blbej dotaz :)
« Odpověď #1 kdy: 02 Února 2010, 18:45:07 »
může přes ip (pokud je zde jeden web a server nerozlišuje virtualhosty)

dodatek: teda pokud jsi na veřejné ip
dodatek 2: dns nastavuješ u registrátora domény (pokud nemáš dns server)
Fedora & CentOS (RHEL) user ... co tu vlastně dělám?
Blog /dev/stderr & twitr

hellcool

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 02 Února 2010, 18:54:07 »

-tou veřejnou ip myslíš jako Static IP

- mám ip x8.x00.2x1.x0 (samožřejmě mýsto x mám čísla) ale adresu mám přiřazenou přes dhcp 3 pc v domě + tel a jedou 10.0.0.1 - 10.0.0.4
  to znamená že tu veřejnou nemám ???

Martin - ViPEr*CZ*

• Závislák
« Odpověď #3 kdy: 02 Února 2010, 18:59:08 »
Pokud jedete přes "telefon", tak máte O2 nejspíše. Veřejná IP adresa je placená služba. Takže by jste měl vědět jestli za něco takového platíte (podle faktury).
Tím pádem nemusíte mít ani LAMP a může se k Vám kde kdo připojit. Doporučuji si o všem někde něco pořádně přečíst!

-tou veřejnou ip myslíš jako Static IP

- mám ip x8.x00.2x1.x0 (samožřejmě mýsto x mám čísla) ale adresu mám přiřazenou přes dhcp 3 pc v domě + tel a jedou 10.0.0.1 - 10.0.0.4
  to znamená že tu veřejnou nemám ???

Open source is gold way... Mint 17.2, Debian 8.1 Jessie| Ubuntu Wiki (návody) | Google vyhledávač | Qt4 návody

hellcool

• Návštěvník
re:
« Odpověď #4 kdy: 02 Února 2010, 19:14:53 »
jj internem mám od O2 takže tu veřejnou ip nemám protože sem jí neobědnával (samožřejmě už sem tam koukal i předtim a vim že se dá obědnat)

mám doma 3pc+iphone napojenej na net ip jsou přiděleny takhle 10.0.0.1 až 10.0.0.4
když jí obědnám chápu to tak že ty 3 věci mi zustanou 10.0.0.1 až 10.0.0.3 a komp s lamp bude dejme tomu xxx.xxx.xxx.xxx (jako že už to nebude začínat 10.0.0.neco)

« Poslední změna: 02 Února 2010, 19:16:30 od hellcool »

stderr

• Aktivní člen
  • *
  • globglob, Charliee, we're scuba diving Charlieee!
« Odpověď #5 kdy: 02 Února 2010, 19:19:48 »
jj internem mám od O2 takže tu veřejnou ip nemám protože sem jí neobědnával (samožřejmě už sem tam koukal i předtim a vim že se dá obědnat)

mám doma 3pc+iphone napojenej na net ip jsou přiděleny takhle 10.0.0.1 až 10.0.0.4
když jí obědnám chápu to tak že ty 3 věci mi zustanou 10.0.0.1 až 10.0.0.3 a komp s lamp bude dejme tomu xxx.xxx.xxx.xxx (jako že už to nebude začínat 10.0.0.neco)

Pokud router nebo co Ti dělá síť 10.0.0.0/24 umí překlenout porty na daný pc např. podle mac adresy, tak pak svou veřejnou IP (resp. potřebný porty) můžeš nasměrovat třeba na LAMP. Pokud to neumí, tak nemůžeš...
Fedora & CentOS (RHEL) user ... co tu vlastně dělám?
Blog /dev/stderr & twitr

Martin - ViPEr*CZ*

• Závislák
« Odpověď #6 kdy: 02 Února 2010, 19:30:50 »
No nejspíše má dotyčný ADSL modem... a ten slouží zároveň i jako router, kde běží DHCP server co přiděluje tydle adresy 10...... už se to tu tuším probíralo a na google to určitě najdete... hledejte port forwarding jak se dělá na Vašem modemu.
Ale jak říkám číst, číst a hledat bude nejlepší...
Open source is gold way... Mint 17.2, Debian 8.1 Jessie| Ubuntu Wiki (návody) | Google vyhledávač | Qt4 návody

hellcool

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 02 Února 2010, 19:38:12 »
No nejspíše má dotyčný ADSL modem... a ten slouží zároveň i jako router, kde běží DHCP server co přiděluje tydle adresy 10...... už se to tu tuším probíralo a na google to určitě najdete... hledejte port forwarding jak se dělá na Vašem modemu.
Ale jak říkám číst, číst a hledat bude nejlepší...

jj s modemem mas pravdu nejakej Zykel s wifi dava se i k tv od o2 nechtěli mi ho dát ale vyřval sem si ho
jj v poho v tom už sem zběhlej kdysy sem takhle nastavoval porty u utorrenta když sem měl problémy s nat

- hele nedává o2 tu veřejnou ip automaticky vlezu na nastavení routeru mam tam IP Address: 8x.10x.23x.xx (samozřejmě misto x jsou cisla)
  kdybych neměl tak když vypnu a zapnu modem měl bych mit jinou ne ale nemám .....

Martin - ViPEr*CZ*

• Závislák
« Odpověď #8 kdy: 02 Února 2010, 19:49:18 »
No tuším, že 80tkou začínají veřejné IP adresy. Ale určitě ji automaticky nedávají a určitě je placená. Každopádně by to mělo být na faktuře. ;)

hellcool

• Návštěvník
« Odpověď #9 kdy: 02 Února 2010, 20:02:50 »
No tuším, že 80tkou začínají veřejné IP adresy. Ale určitě ji automaticky nedávají a určitě je placená. Každopádně by to mělo být na faktuře. ;)

no všude čtu neco jako toto ::::: Pokud se nepletu, tak O2 k ADSL poskytuje dynamicky pridelovanou verejnou IP adresu..staticka stoji 150,-/mesic

takže ji asi mám ale na složence sem to nenašel

takže stačí když pomocí port forwarding přesměruju port 80 na svuj pc s lamp teda 10.0.0.4 ??

takže asi to co si myslel ty od o2 je statická ip...veřejná podle toho co čtu je každá od o2 ale ta se pak dělí na dynamic a statik ne

« Poslední změna: 02 Února 2010, 20:12:51 od hellcool »

Martin - ViPEr*CZ*

• Závislák
« Odpověď #10 kdy: 02 Února 2010, 20:14:02 »
Ufff dneska tu jsou fakt líní lidé... kdyby jste nebyl tak línej a dal si aspoň tu práci, tak by jste musel najít toto:

http://www.cz.o2.com/osobni/2971-doplnkove_sluzby/40771-pevna_ip_adresa.html

Takže nevím vůbec, který krávoviny jste kde nasosal. Takže pevná IP je placená služba!!! Pokud ji neplatíte a máte ji O2 jsou k*k*ti a radujte se, že ji máte zdarma ;D Zkuste si nasměrovat port 80 a neptejte se tak blbě a běžte to z nějaký jiný adresy ozkoušet. ;-) a uvidíte zda se připojíte.

hellcool

• Návštěvník
« Odpověď #11 kdy: 02 Února 2010, 20:20:48 »
Ufff dneska tu jsou fakt líní lidé... kdyby jste nebyl tak línej a dal si aspoň tu práci, tak by jste musel najít toto:

http://www.cz.o2.com/osobni/2971-doplnkove_sluzby/40771-pevna_ip_adresa.html

Takže nevím vůbec, který krávoviny jste kde nasosal. Takže pevná IP je placená služba!!! Pokud ji neplatíte a máte ji O2 jsou k*k*ti a radujte se, že ji máte zdarma ;D Zkuste si nasměrovat port 80 a neptejte se tak blbě a běžte to z nějaký jiný adresy ozkoušet. ;-) a uvidíte zda se připojíte.

jj ten odkaz nahoře už sem byl
no já si právě myslim že ji mám třeba omylem :) jdu si udělat sendvič mám z toho crash na mozku

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.