Ja mam stejny problem u instalace teamspeaku 3. Ma koncovku .run . Ja uz jsem z toho trochu zoufaly. Asi po dvou hodinach se mi podarilo nainstalovat ten hex editor, ale mam takovy dojem, ze to moji situaci moc neresi.
Na foru abclinux jsem nasel topic, kde mel nekdo to same, ale s ovladacema na grafarnu. Radi mu tohle
První bod. Po stažení je soubor bez práva execute. Tobě se otvírá editorem gedit a vůbec se to tomu editru nelíbí. Takže nejdříve mu musíš nastavit že je spustitelný soubor. třeba tak že v adresáři kde ho máš dáš přikaz
chmod 755 jmeno-souboru.run
nebo možná i v vlastnostech pod lokálním menu to jde. Pak musíš ten program s driverem spustit, ale musíš ho spustit jako root jinak se ti nenainstaluje správně. A pokud ho budeš spouštět s příkazové řádky tak musíš specifikovat aktuální adresář protože ten na rozdíl od windows ve vyhledávací cestě nebývá.
Druhý bod. Pokud nevíš co skutečně děláš, a podle toho, co jsi napsal, tak si myslím, že nevíš, nevrtej do wine. Opravdu nutně potřebuješ novou verzi? má nějakou podporu, kterou nutně potřebuješ? Pokud ano. Tak starou verzi odinstaluješ přes tuším Systém/správa/správce balíků Synaptic. V něm najdeš wine a odinstaluješ. Ale to je wine z repozitářů softwaru a bude se ti automaticky aktualizovat. Jakou novou chceš instalovat? Nejnovější? tedy i s kompilací?
Ja mam ubuntu druhy den a absolutne nechapu o cem to ten typek mluvi. S tim prikazem se mi to povedlo, ale nechapu to "spustit jako root". Uz jsem to nainstaloval, ale pro priste abych vedel. Instaloval jsem to normalne, aspon doufam. Bylo to jak instalovat to v poznamkovym bloku.