Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: jak vyhledávat podle emblémů?  (Přečteno 1257 krát)

Freglin

• Návštěvník
jak vyhledávat podle emblémů?
« kdy: 07 Února 2010, 11:24:25 »
Zdravím,

abych přešel rovnou k věci: Roztřídil sem videoklipy pomocí emblémů na cca 4 druhy, ale poté co sem to měl hotovo sem zjistil, že nevím, jak různě "oemblémované" soubory vyhledávat  ??? Snažil sem se hladat všude možně, ale nikdo se vyhledáváním dle emblémů nějak veřejně nezaobíral.
Byl bych vděčný za nějakou radu, protože těch klipů bylo asi 1700 a třídit znovu se mi to moc nechce.

Díky moc.
N.

Marp

• Moderátor
  • Závislák
  • Moje práce není probudit ovce, ale shromáždit vlky
    • Marek Marp Pszczolka
Re: jak vyhledávat podle emblémů?
« Odpověď #1 kdy: 07 Února 2010, 12:29:05 »
Emblémy jsou jen emblémy, nemají žádnou funkci, tedy nelze podle nich vyhledávat. Jednodušší je roztřídit klipy do složek a ty třeba pak označit emblémem.
Marek *Marp* Pszczolka
--------------------------------------------
Lenovo IdeaPad 5, CPU: 8jádrový AMD Ryzen 7, 16GB RAM, GPU: AMD ATI Renoir, 512GB SSD + Debian GNU/Linux Bookworm/Sid - Kernel: 5.18

Freglin

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 07 Února 2010, 14:28:24 »
A sakra...to sem namydlenej, ale díky za potvrzení  :(. No složky pro mě nejsou dostačujicí, protože jeden klip může být ve více než jedné kategorii...takhle sem to ověsil emblama a bylo, to složkama neuspořádám-myslim. ???

Martin Kiklhorn

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
  • グーグル!ご存知ですか?
    • HEJ
« Odpověď #3 kdy: 07 Února 2010, 15:00:47 »
do jedné složky umístěte soubor s videem, do druhé link na něj - pak jej budete mít v obou složkách a místo bude zabírat jen jednou.
Jsou ve vašem dotazu OPRAVDU VŠECHNY vám dostupné informace o problému?
Linux user since 2007-10-11, Registered #456007
Virtual
| Distribuce
~/slozka znamená /home/"vase jmeno"/slozka
6521 69DE 0F34 FCBC FB1D  DE76 360E 52B2 F71A B8E8

Freglin

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 07 Února 2010, 15:06:43 »
Sem v Ubuntu ještě fakt malý pívo...ale to mi přijde dost neohrabaný řešení. Možná se pletu, ale to by znamenalo ted do jedný "kategorie" fláknout fyzicky ten file a do všech dalších kat. složek jímž je video členem nakopčit zástupce...pokud je to takhle, tak při bych musel při zařazování dělat několikrát víc úkonů a to nemluvim o případnym odmazávání a dohledávání kde,co bylo... Ty emblémy byly takový nouzový řešení, hledal sem na to nějakej software, nebo přehrávač, kterej by zmáknul kvalitní knihovnu a šlo by to tam zorganizovat....ale bohužel sem nenašel.

arrange

• Závislák
  • "jdu s hlavou vztyčenou..."
« Odpověď #5 kdy: 07 Února 2010, 17:20:05 »
Nějaký jednoduchý program, který by uměl prohledávat a ukládat metadata u VŠECH souborů, snad ani neexistuje (doufám, že mě někdo vyvede z omylu).

Já to řeším tak (a není to ideální), že používám gnome-do, a tagy dávám přímo do názvu souborů, příkladně recepty_TepláJídla_polívky_zeleninové_česnečka.odt:)
http://www.openstreetmap.org - mapy celého světa "wiki style"

Firzen

• Stálý člen
  • **
    • Beroot
« Odpověď #6 kdy: 08 Února 2010, 03:39:10 »
Nějaký jednoduchý program, který by uměl prohledávat a ukládat metadata u VŠECH souborů, snad ani neexistuje (doufám, že mě někdo vyvede z omylu).

Já to řeším tak (a není to ideální), že používám gnome-do, a tagy dávám přímo do názvu souborů, příkladně recepty_TepláJídla_polívky_zeleninové_česnečka.odt:)
Já to řeším tak, že používám složky. 8)
AMD Phenom II X6 1100T@3,3GHz, Gigabyte GeForce GT 430 1GiB, 8GiB RAM, 1TiB SATA3 HDD, Nokia N900
Citace
Prosintě ty jsi takový zkušený vývojář - co mám dělat, když nevím, jako něco udělat? :D

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.