Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: FreeMind - myšlenkové mapy - ovládání v češtině ? - Vyřešeno  (Přečteno 3289 krát)

erico9999

• Aktivní člen
  • *
Nainstaloval jsem si FreeMind (je součástí distribuce :) ), líbí se mi , vzhledem k mé téměř nulové znalosti angličtiny bych však ocenil lokalizaci do češtiny. Nemáte s tím někdo zkušenost ?
Vygooglil jsem jen http://translatecz.svarz.cz/2007/03/cz-freemind-090-beta-9-nov-etina.html , ale to je jen na Wokna (nebo ne ?).

Pozn.  Psát česky program umí, jde mi o ovládání. ( I když už se pomalu učím ;) )
« Poslední změna: 13 Února 2010, 22:44:03 od erico9999 »
Linux je cesta do budoucnosti

Iljusin

• Aktivní člen
  • *
Re: FreeMind - myšlenkové mapy - ovládání v češtině ?
« Odpověď #1 kdy: 12 Února 2010, 12:04:42 »
Není to jen pro okna. Řiď se tím návodem, bude ti to fungovat

erico9999

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 12 Února 2010, 14:16:37 »
Mám stažený Resources_cz.properties, ale zatím nevím, jak soubor dostanu do freemind.jar a jestli to bude fungovat . Zkouším, ozvu se zítra jak to dopadlo.

Iljusin

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 12 Února 2010, 16:19:37 »
freemind.jar je normální archiv který otevřeš standardním Správcem archivů. Takže tam jen nakopíruješ tu staženou češtinu a hotovo.

erico9999

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 13 Února 2010, 22:43:16 »
Tak už to jede, díky. Pro začátečníky jako já uvádím níže raději celý postup

1) Ze stránky uvedené výše stáhnout soubor   Resources_cs.properties       (někdy schovaný za nabídkou   Attached File ( 1 ) )

2) V adresáři /usr/share/freemind/lib najít soubor    freemind.jar

3) Kliknout pravou na soubor, zvolit otevřít jako správce a zadat heslo (pokud se nezobrazí možnost otevřít jako správce, je nejjednoduší  stáhnout a nainstalovat - třeba přes Synaptic - balíček     nautilus-gksu    a restartovat počítač, pak bod 2. Další možnosti - viz návody Ubuntu - jak získat práva správce - root sudo )

4) přidat stažený soubor (stačilo přetáhnout myší)

5) kliknout pravým na soubor freemind.properties, dát otevřít

6) asi na třetím řádku změnit hodnotu      language en    na     language cs

7) uložit změnu, zavřít soubor (hlásilo mi to nějakou chybu, ale vše proběhlo v pořádku, lze případně otevřít znovu a zkontrolovat zda je tam to cs)

8) odhlásit se, znovu přihlásit a po spuštění by to mělo jet ( pokud ne, zkus od bodu 5 upravit soubor user.properties )  

« Poslední změna: 13 Února 2010, 23:02:08 od erico9999 »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.