Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: funguje někomu ICQ pod Ubuntu?  (Přečteno 3281 krát)

Kings-exclusive

• Aktivní člen
  • *
    • Kings-exclusive
funguje někomu ICQ pod Ubuntu?
« kdy: 14 Února 2010, 18:26:52 »
Má někdo skušenosti s ICQ pod Linuxem?Je nějaký způsob jak to rozchodit?

funk

• Aktivní člen
  • *
Re: funguje někomu ICQ pod Ubuntu?
« Odpověď #1 kdy: 14 Února 2010, 18:30:28 »
V Empathy, Pidginu a dalsich funguje. P.

Rixx

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #2 kdy: 14 Února 2010, 18:33:28 »

Martin

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 14 Února 2010, 18:34:25 »
ano, funguje. doporucuji http://www.pidgin.im
-[ AMD Athlon 1GHz, 512 MB RAM, ATI Radeon 7000 32MB, WD 200GB, WD 30GB - Xubuntu 8.04 Hardy Heron ]-

Kings-exclusive

• Aktivní člen
  • *
    • Kings-exclusive
« Odpověď #4 kdy: 14 Února 2010, 18:38:21 »
V Empathy mi ICQ funguje to ano, jde mi ale o odesílání SMS a videohovory.

Martin

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 14 Února 2010, 18:45:13 »
Aha, to nevim, ale kazdopadne to priste napis rovnou do dotazu na zacatek
-[ AMD Athlon 1GHz, 512 MB RAM, ATI Radeon 7000 32MB, WD 200GB, WD 30GB - Xubuntu 8.04 Hardy Heron ]-

NoWin

• Host
« Odpověď #6 kdy: 14 Února 2010, 18:54:05 »
Videohovory > Skype, Ekiga aj.
SMS > Esmska

Mimochodem- ICQ je odsouzeno k zániku.

Martin

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #7 kdy: 14 Února 2010, 18:56:28 »
RomanHornik: Z ceho cerpas? A tyka se to jen linuxu nebo jak? Diky za info.

funk

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #8 kdy: 14 Února 2010, 19:25:21 »
Esemesky jdou take pres jabber transporty, napr. na http://www.jabbim.cz/services-trans-my.html

Jdou ale jen do O2 a Vodafone. Pres Empathy i Pidgin jdou videohovory, ovsem take pres jabber/xmpp.

P.

Šuohob

• Závislák
« Odpověď #9 kdy: 14 Února 2010, 19:32:48 »
RomanHornik: Z ceho cerpas? A tyka se to jen linuxu nebo jak? Diky za info.

1) vetsina lidi je na xichtbooku a ten ma vlastni komunikacni protokol - jabber. viz http://www.linuxexpres.cz/aktuality/pripojeni-na-facebook-chat-pres-jabber?source=rss, tak proc by lidi meli jeste zapinat icq.

2) ICQ se pouziva hlavne v CR, SR a v Rusku, takze do poctu uzivatelu v evrope nic moc. koneckoncu icq koupili rusaci..

3) vetsina lidi kteri vi, co je ICQ za sprosty protokol pouziva jabber.
Tak dlouho se vrzá s Acerem, až se displej utrhne.

Martin

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #10 kdy: 14 Února 2010, 19:36:47 »
proc sprosty? co s nim je za problemy? nechapu.

Rixx

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #11 kdy: 14 Února 2010, 19:40:54 »

Pohľadajte si, prečítajte si licenciu a pod. Tých vecí je oveľa viac ako sa na prvý pohľad zdá...

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #12 kdy: 14 Února 2010, 20:04:41 »
Esemesky jdou take pres jabber transporty, napr. na http://www.jabbim.cz/services-trans-my.html

Jdou ale jen do O2 a Vodafone. Pres Empathy i Pidgin jdou videohovory, ovsem take pres jabber/xmpp.

P.
Ako je to s tymi videohovormi. Vsimol som si ze mam v menu ponuku media-hlasovy hovor/videohovor/hlasovy videohovor ale su sede. Treba ich niekde aktivovat alebo pouzit konkretny server?
Mam pidgin.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

luisah

• Závislák
« Odpověď #13 kdy: 14 Února 2010, 20:19:19 »

P.
Ako je to s tymi videohovormi. Vsimol som si ze mam v menu ponuku media-hlasovy hovor/videohovor/hlasovy videohovor ale su sede. Treba ich niekde aktivovat alebo pouzit konkretny server?
Mam pidgin.
Není je třeba aktivovat, jen daný kontakt nemá jabber, nebo klienta umožňující video/audio hovor.

funk

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #14 kdy: 14 Února 2010, 20:20:06 »
Takhle teoreticky nedokazu rici, jestli je potreba nejaky specialni server. Ja pouzivam jabbim.cz, resp. jabber.cz a Empathy mi nabidne jak mikrofonek, tak kamerku. I jsem to zkousel a funguje. Subjektivne je hlas tissi, nez treba Skype, ale nasi maji pouze 1mbit internet a funguje to bez zaskobrtnuti, narozdil od Skypeu, ktery se trha. Pouzil jsem nejnovejsi Skype, jak u mne, tak u nich. U Pidgina si nejsem jist, jak to funguje. Mozna bude potreba doinstalovat nejaka knihovna. Ted se nechci seknout, ale tusim, ze je potreba libpurple, resp. telepathy... To by nam asi rekl spis nekdo jiny. P.

EDIT: tak odpoved je podemnou od Luisah

NoWin

• Host
« Odpověď #15 kdy: 14 Února 2010, 20:20:12 »
Přečti si tohle > http://cs.wikipedia.org/wiki/ICQ (důležitej je odstavec Právní stránka), nebo tohle > http://icq.xmpp.cz
« Poslední změna: 14 Února 2010, 20:31:47 od Roman Horník »

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #16 kdy: 14 Února 2010, 21:49:19 »
Takhle teoreticky nedokazu rici, jestli je potreba nejaky specialni server. Ja pouzivam jabbim.cz, resp. jabber.cz a Empathy mi nabidne jak mikrofonek, tak kamerku. I jsem to zkousel a funguje. Subjektivne je hlas tissi, nez treba Skype, ale nasi maji pouze 1mbit internet a funguje to bez zaskobrtnuti, narozdil od Skypeu, ktery se trha. Pouzil jsem nejnovejsi Skype, jak u mne, tak u nich. U Pidgina si nejsem jist, jak to funguje. Mozna bude potreba doinstalovat nejaka knihovna. Ted se nechci seknout, ale tusim, ze je potreba libpurple, resp. telepathy... To by nam asi rekl spis nekdo jiny. P.

EDIT: tak odpoved je podemnou od Luisah
U mna to bude skor ta varianta s doinstalovanim. Jedna sa o prepojene dva krat pidgin na ntb, cize kamery aj mikrofony su pripojene a funkcne. Server je rovnaky a to jabbim.sk.
Nuz co, skusim pogooglit.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

ufaak

• Závislák
« Odpověď #17 kdy: 15 Února 2010, 08:47:06 »
zpet k tematu. v linuxu je pouze jedina cesta, jak legalne pouzivat icq. musis pouzit webovyho klienta icq2go. vsechny ostatni zpusoby porusuji licenci icq. tak bacha at te nedostanou
notebook MSI EX720X, Ubuntu 10.10

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.