Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Prehrievanie notebooku, aj ked nemam pusteny flash  (Přečteno 1974 krát)

existpierre

• Host
Prehrievanie notebooku, aj ked nemam pusteny flash
« kdy: 18 Února 2010, 11:32:58 »
Zdravim,

po dlhej dobe som na zaklade odporucani presedlal naspat na linux(ubuntu 9.10) Je uz naozaj vydarene distro, nemam tam take problemy ake som mal na starsich distrach. ALe co ma zaraza, notebook sa mi ovela viac prehrieva ako na testovanej win7(neukamenujte ma :D) .. disk uz po pol hodine od pustenia stupne z 30° na 45° .. Teplota CPU mi ukazuje cez lm_sensor 50°-70° a jadro 46°-60° (druhe cislo pri zatazi ala flash atd)...Ventilator nehuci ked nic nerobim, ale aknonahle idem otvorit daku stranku vo firefoxe 3.6, alebo co i len pustim music/video tak uz huci ako besne :( ... Nevedeli by ste mi poradit, ako tento problem vyriesit?

dakujem  

mka

• Závislák
  • Chybovat je moje.
    • Příložany Cé Zet
Re: Prehrievanie notebooku, aj ked nemam pusteny flash
« Odpověď #1 kdy: 18 Února 2010, 13:11:20 »
Vzít si nouťas do parku? Tam by mohlo být o něco chladněji... :-)

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #2 kdy: 18 Února 2010, 14:15:30 »
Moze to byt sposobene tym ze ti nefunguje podtaktovanie procesora a gr. karty. Hlavne byva problem s gr. kartou ak ide na slobodnych ovladacoch.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

existpierre

• Host
« Odpověď #3 kdy: 19 Února 2010, 10:51:43 »
grafiku mam intel gma 9xx a pridal som si aplet, ktory sleduje frekvenciu, tam mi to prepina medzi 800MHz a 2,4GHz

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.